logo


Παρόλο που πολλοί κάτοικοι και δημότες μπορεί να μη συμφωνήσουν, εντούτοις ο Δήμος Διονύσου συγκαταλέγεται ανάμεσα σε αυτούς που το 2021 ακολούθησαν καλές πρακτικές αντιμετώπισης των αδέσποτων, και γενικά της φιλοζωίας, σύμφωνα με τη Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία. Σε άρθρο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας, καταγράφονται οι Δήμοι στους οποίους- όπως γίνεται στις κινηματογραφικές ταινίες- απονέμονται “βραβεία”, όπως και αυτοί στους οποίους απονέμονται “βατόμουρα”. Οι μεν πρώτοι, γράφει το δημοσίευμα, διακρίθηκαν για τον πολιτισμό τους, ενώ οι δεύτεροι για το μεσαιωνισμό τους απέναντι στα ζώα.

Στόχος μας είναι, τονίζεται στο δημοσίευμα, η αναφορά μας αυτή από τη μια να παραδειγματίσει άλλες Δημοτικές Αρχές με ό,τι καλό έγινε, και από την άλλη να στηλιτεύσει τις απαράδεκτες έως και εγκληματικές πολιτικές Δημάρχων, Αντιδημάρχων ή Αρμοδίων Διοικητικών Υπαλλήλων ενάντια στα ζώα, την αδιαφορία, τις αλυσιτελείς πράξεις ή παραλείψεις τους, τη μόνιμη προσπάθεια να κρύψουν και να κουκουλώσουν το πρόβλημα (στρουθοκαμηλισμός), είτε με το να τα κρύβουν είτε να τα εξαφανίζουν εξορίζοντάς τα στο πουθενά, είτε να τα εξοντώνουν, νομίζοντας πως έτσι θα λύσουν το πρόβλημα αρνούμενοι να δουν τις πραγματικές και σωστές λύσεις, αυτές που αρμόζουν σε ένα κράτος πολιτισμένο, με απόλυτο σεβασμό απέναντι στα ζώα.

Τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν για την κατηγοριοποίηση των Δήμων, συγκεντρώθηκαν από τους 80 συλλόγους-μέλη της Ομοσπονδίας, άλλους φιλοζωικούς φορείς καθώς και πολίτες, και αφορούν στις υποδομές, στις δράσεις, στις πρακτικές, στα προγράμματα κ.λπ. για το σύνολο των 338 Δήμων της χώρας.

Ο Δήμος Διονύσου, σύμφωνα με τα παραπάνω κριτήρια της Ομοσπονδίας, περιλαμβάνεται στους καλύτερους, μαζί με- ενδεικτικά- τους Δήμους Αγίων Αναργύρων- Αγίου Δημητρίου – Αθηναίων- Αχαρνών –Βύρωνα- Ηλιούπολης – Ιεράπετρας- Κάτω Νευροκοπίου- Κορυδαλλού –Παρανεστίου Δράμας-Πατρέων- Ραφήνας- Σαρωνικού.

Από την άλλη πλευρά, πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας, στους χειρότερους φιλοζωικά ανήκουν, και πάλι ενδεικτικά, οι Δήμοι Βοϊου (Σιάτιστα) – Ζηρού – Μεσολογγίου – ΝαυπλίουΆρτας-Βέλου Βόχας- Βέροιας- Βόλβης- Β. Εύβοιας – Θήβας-Κιλκίς- Κοζάνης-Κορωπίου- Λαγκαδά – Λαυρεωτικής- Μαντουδίου- Μεσσαπίων- Ορχομενού- Πτολεμαΐδας- Πρέβεζας –Σκύρου – Στυλίδας- Φλώρινας – Χαλκίδας- Ωραιοκάστρου και Ωρωπού.

Το σχετικό δημοσίευμα βρίσκεται στην παρακάτω διεύθυνση: