logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την έλευση του «Διομήδη», η δημοτική παράταξη ΕΥΠΟΛΙΣ προχώρησε σε δημόσια ανάρτηση. Θεωρούμε ότι ευσεβής πόθος του συντάκτη ήταν να πραγματοποιήσει μια πολιτική, ουσιαστική και ηχηρή, παρέμβαση.  Αντ’ αυτής, περιορίστηκε στην αναφορά του γνωστού, επαναλαμβανόμενου και γραφικού πλέον αφηγήματος, στο οποίο καταφεύγει ο ΕΥΠΟΛΙΣ. Ελλείψει πολιτικής φαντασίας αλλά και στοιχειώδους δεοντολογίας, ο συντάκτης -με άγνοια που θα δικαιολογούνταν μόνο εάν κατοικούσε σε άλλο Δήμο, μακριά από τον Διόνυσο- διατυπώνει ερωτήματα με μοναδικό σκοπό τη δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων και  κλίματος ανησυχίας και φόβου στους πολίτες.

Και για να είμαστε σαφείς και ξεκάθαροι, μακάρι να ήταν προϊόν απλής άγνοιας το συγκεκριμένο δημοσίευμα. Πρόκειται, δυστυχώς, για μια εσκεμμένη και συστηματική διαστρέβλωση της αλήθειας και των πραγματικών δεδομένων.

Διερωτάται ο συντάκτης πού δαπανήθηκαν τα κονδύλια για τις αποκαταστάσεις και ποιο ήταν το αποτέλεσμα, ωσάν να μην έχει την εικόνα της περσινής «Μήδειας» και των πυρκαγιών του καλοκαιριού για να συγκρίνει με την σημερινή κατάσταση του Δήμου.

Αναφέρεται σε «μοιραία αμεριμνησία της Δημοτικής Αρχής» και σε «σειρά τραγικών γεγονότων» με αήθη και συκοφαντικό τρόπο, ώστε -χωρίς το παραμικρό αποδεικτικό στοιχείο- να μας κατηγορεί ως υπαίτιους τραγικών συμβάντων.

Διατυπώνει, τέλος, ερωτήματα για το εάν έχουν ληφθεί σχετικά προληπτικά μέτρα και πρόνοιες εν όψει δυσμενών καιρικών φαινομένων, ενώ -ως Δημοτική Αρχή- ενημερώνουμε τακτικά το Δημοτικό Συμβούλιο και απαντούμε σε ερωτήματα των παρατάξεων για κάθε σχετικό θέμα. Ο συντάκτης όφειλε να γνωρίζει τις απαντήσεις και να μην προφασίζεται άγνοια. Σε κάθε περίπτωση, τον διαβεβαιώνουμε, όπως και όλους τους κατοίκους του Δήμου, ότι έχουμε εξασφαλίσει τον μέγιστο δυνατό βαθμό προετοιμασίας και οργάνωσης των υπηρεσιών και των μέσων που διαθέτει ο Δήμος.   

Μια συνετή και σοβαρή αντιπολίτευση είναι πάντοτε κέρδος για τον Δήμο και η καλόπιστη κριτική βελτιώνει τα αντανακλαστικά της Δημοτικής Αρχής.

Ο ΕΥΠΟΛΙΣ, δυστυχώς, δεν διαθέτει αυτά τα χαρακτηριστικά και, όπως φαίνεται, δεν είναι στις επιδιώξεις του να τα αποκτήσει.

ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΝΥΣΟ