logo


Χωρίς κανένα πρόβλημα δρομολογήθηκε η διάθεση των self tests στα σχολεία του Δήμου Διονύσου, προχτές Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, για όσους μαθητές δεν είχαν προλάβει να τα προμηθευθούν, μια που την προηγούμενη εβδομάδα είχε σημειωθεί έλλειψή τους στα φαρμακεία.

Όπως δήλωσε στην Οδό Διονύσου ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος (και) Παιδείας Σπ. Αρνής, το βράδυ της Κυριακής ο Δήμος προμηθεύθηκε τα self tests που αναλογούσαν στα σχολεία και της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης. Στα μεν Δημοτικά και Νηπιαγωγεία διανεμήθηκαν την ίδια ημέρα στους Διευθυντές, που τα παραλάμβαναν από τα γραφεία της Αντιδημαρχίας, ώστε να είναι έτοιμοι να τα δώσουν στα παιδιά το πρωί της Δευτέρας, ενώ για τα Γυμνάσια και Λύκεια ένα σχολείο, το Λύκειο Δροσιάς, λειτούργησε ως κέντρο διανομής, διευκολύνοντας τους Διευθυντές που διαφορετικά θα έπρεπε να μεταβεί ο καθένας στο Γέρακα, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, για να τα παραλάβουν, όπως έγινε στους υπόλοιπους Δήμους της Περιφέρειας.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως τελικά, ελάχιστα ήταν τα παιδιά στο σύνολο του μαθητικού δυναμικού, που χρειάστηκαν self test, ενώ υπήρξαν σχολεία που δεν χρειάστηκαν καθόλου.

Όσον αφορά στα κρούσματα που εντοπίστηκαν μετά από τη διεξαγωγή των ελέγχων, η εικόνα ήταν ενθαρρυντική: Με βάση τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει ο Αντιδήμαρχος, το ποσοστό μαθητών και καθηγητών των σχολείων του Δήμου Διονύσου που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, είναι πολύ κάτω από 10%, όταν την ίδια ημέρα σε όλη τη χώρα ανιχνεύθηκαν πάνω από 15.000 εν δυνάμει κρούσματα, μόνο στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Πιο συγκεκριμένα, σε δειγματοληπτικό έλεγχο στις 38 σχολικές μονάδες του Δήμου, σε όλες τις Κοινότητες, τα κρούσματα ανάμεσα στους μαθητές κυμαίνονταν κατά μέσο στα 3-4, πολύ λιγότερα εντοπίστηκαν ανάμεσα στους διδάσκοντες, ενώ υπάρχουν σχολεία όπου τη Δευτέρα δεν ανιχνεύθηκε κανένα κρούσμα.