logo


Με Κοινή Υπουργική Απόφαση, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το Σάββατο 8 Ιανουαρίου (Φ.Ε.Κ. Β’ 32/8.1.2022αντικαταστάθηκε η ΚΥΑ που είχε εκδοθεί την 29η Δεκεμβρίου 2021 και είχε ορίσει τα « Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού covid-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από την Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 6:00 ΕΩΣ ΚΑΙ τη Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 6:00 ».

Όσον αφορά ειδικά στη λειτουργία των Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα, συμπεριλαμβανομένης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα μέτρα ορίζονται στην Ενότητα 1 του Πίνακα στο Κεφάλαιο Β’ του άρθρου 1 της ΚΥΑ.

Ο αριθμός των εργαζομένων με τηλεργασία καθορίζεται σε ποσοστό έως 50 %, βάσει πλάνου εργασιών κάθε Υπηρεσίας, για την κατάρτιση του οποίου λαμβάνονται υπόψη η φύση των καθηκόντων των εργαζομένων, οι εργαζόμενοι που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου και οι ανάγκες κάθε Υπηρεσίας

Η προσέλευση των εργαζομένων πραγματοποιείται σταδιακά, σύμφωνα με τις υπηρεσιακές ανάγκες και τις οδηγίες του αρμόδιου Προϊσταμένου.

Η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού, ενώ το κοινό εισέρχεται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο των οριζόμενων στην ΚΥΑ δικαιολογητικών.

πηγή: airetos.gr