logo


Το 2021 έφυγε για το Δήμο Διονύσου με 66 συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, αριθμό ρεκόρ για την καλλικρατική ιστορία του. Ενώ η πρώτη συνεδρίαση του ίδιου συλλογικού οργάνου, που έχει αποδειχθεί και το σημαντικότερο για την Πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση, μετά και από τις επιπλέον αρμοδιότητες που του έχουν αποδοθεί με τις σχετικές εγκυκλίους του ΥΠΕΣ, έχει ορισθεί με τηλεδιάσκεψη για αύριο Τρίτη 4 Ιανουαρίου, στις 9 το πρωί και με τρία θέματα στην Ημερήσια Διάταξη.

Το τελευταίο από αυτά- οι διαγραφές χρεώσεων βεβαιωτικών καταλόγων για χρέη από λογαριασμούς ύδρευσης- έρχεται, ανελλιπώς σχεδόν, σε κάθε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, μια που είναι συχνές οι λάθος μετρήσεις στους υδρομετρητές. Από κοντά και η δυσλειτουργία- από το 2018!- με τις καθυστερημένες αποστολές λογαριασμών λόγω του ασυνεπούς αναδόχου, που αιφνιδιάζουν κάθε φορά δυσάρεστα τους καταναλωτές, και που δυσκολεύουν τον προγραμματισμό και τη λειτουργία της Υπηρεσίας.

Οι εκκρεμότητες, άρα και οι αιτήσεις πολιτών, είναι ακόμη αρκετές, δήλωσε ο Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Αντιδημάρχου Χωροταξικού Σχεδιασμού Γ. Φωτάκη σε πρόσφατη (28/12) συνεδρίαση της Επιτροπής. Όπως παραδέχτηκε, άλλωστε ο κ. Καλαφατέλης, στο κομμάτι της ύδρευσης όντως υπάρχει πρόβλημα, που θα χρειαστεί λίγο καιρό ακόμη για να επιλυθεί. Για να ισορροπήσει το σύστημα, συνέχισε ο ίδιος, θα πρέπει να γίνουν μετρήσεις και τώρα (σ.σ. τέλη Δεκεμβρίου) και τον Μάιο του 2022. Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα αποστέλλεται το β’ τετράμηνο του 2021, το Μάιο το γ’ τετράμηνο του 2021 και εν συνεχεία θα μπούμε στη ροή του 2022. Εφόσον ο προγραμματισμός αυτός τηρηθεί, όλες οι εκκρεμότητες θα έχουν επιλυθεί μέσα στη νέα χρονιά. Το σύνολο των μετρήσεων ανέρχεται σε 60.000 το χρόνο, αριθμός που πρέπει να ελαχιστοποιηθεί, ώστε να απελευθερωθεί και ανθρώπινο δυναμικό, τόνισε ο κ. Καλαφατέλης, προσθέτοντας πως ήδη οι Υπηρεσίες επεξεργάζονται τρόπους και προτάσεις, που θα έρθουν προς συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή, ώστε οι μετρήσεις να γίνονται και εγκαίρως και αξιόπιστα.

Όσον αφορά στα έσοδα που αναμένονται από το ΥΠΕΣ, αυτά ανέρχονται στο συνολικό ποσόν των 400.887 ευρώ, και αναφέρονται στα μισθώματα για τα σχολεία μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2021 (187.040 ευρώ), στις δαπάνες για την εκτέλεση έργων και επενδυτικές δραστηριότητες (63.307 ευρώ), σε έσοδα από το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (67.260 ευρώ) και σε έσοδα από το τέλος διαφήμισης (83.280 ευρώ).    

Αναλυτικά η αυριανή Ημερήσια Διάταξη περιλαμβάνει τα παρακάτω θέματα:

∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση πρακτικού Νο4 (δικαιολογητικών κατακύρωσης) και ανάδειξη οριστικού αναδόχου για την προµήθεια ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ∆ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ.

∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΟ∆ΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 2ο: ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟ∆ΟΧΗ ΚΑΤΑΝΟΜΩΝ ΕΣΟ∆ΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΣΩ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ.

ΘΕΜΑ 3ο: ∆ιαγραφές χρεώσεων βεβαιωτικών καταλόγων.