logo


Επτά ενέργειες και πρωτοβουλίες, που συνεχίζουν την πολιτική του τέως Προέδρου στην ΕΣΤΙΑ Ν. Κοκκαλά, ανακοίνωσε στη διάρκεια της πρόσφατης (Τρίτη 14 Δεκεμβρίου), διπλής, συνεδρίασης του Νομικού Προσώπου ο νέος Πρόεδρος Τ. Καρασαρλής.

Πρόκειται, πιο συγκεκριμένα, για την πιστοποίηση του συστήματος ελέγχου και ασφάλειας τροφίμων (HACCP) στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, ο σχεδιασμός, η εγκατάσταση και εφαρμογή του οποίου ήδη ολοκληρώθηκαν. Η πιστοποίηση του συστήματος, την οποία διαθέτει μόνο το Μαρούσι, τόνισε ο κ. Καρασαρλής, θα γίνει μέσα στο 1ο εξάμηνο του 2022 από εξειδικευμένο φορέα.

Ενισχύεται επιπλέον η ψηφιακή πλατφόρμα του Νομικού Προσώπου με περαιτέρω λειτουργίες, όσον αφορά στον υπολογισμό των εσόδων. Η αύξηση των υπηρεσιών, πέρα από όσες ήδη παρέχονται από την πλατφόρμα, οφείλεται σε λειτουργικούς λόγους, όπως είναι οι βεβαιώσεις των τροφείων, η διαχείριση των αποθηκών κ.λπ.

Ακολουθώντας τις υποδείξεις του τεχνικού ασφαλείας της ΕΣΤΙΑΣ, θα εκδοθεί πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου για όλους τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου. Ήδη το Νομικό Πρόσωπο έχει ζητήσει σχετική προσφορά από ντόπιο ηλεκτρολόγο, που είναι πιστοποιημένος για την έκδοση πιστοποιητικών.

Επισκευάζεται το ταβάνι στην κουζίνα του Παιδικού Σταθμού του Αγ. Στεφάνου, καθώς και τα τριχώματα σε τοίχους του Παραρτήματος στην ΑΒΥΠ. Η επισκευή θα γίνει στο πλαίσιο ενεργής σύμβασης με εργολάβο, που έχει ήδη εγκατασταθεί.

Πετρέλαιο έχει ήδη μπει σε όλους τους Παιδικούς Σταθμούς, καθώς και στο κεντρικό κτήριο της ΕΣΤΙΑΣ, στον Άγ. Στέφανο.

Ενόψει των Εορτών, θα δοθεί σε όλους τους εργαζόμενους- διδακτικό και βοηθητικό- από ένα μπουκάλι κρασί και στα παιδιά των Σταθμών δωράκια από συμβάσεις της ΕΣΤΙΑΣ με αντίστοιχους προμηθευτές.

Τέλος, και εν αναμονή σχετικού αιτήματος, υπάρχει η πρόθεση για τη μεταφορά του ΚΑΠΗ του Αγ. Στεφάνου σε άλλο, καταλληλότερο, χώρο. Υπενθυμίζεται πως μέχρι σήμερα το ΚΑΠΗ φιλοξενείται στο κτήριο της πρώην Εφορίας στον Άγ. Στέφανο, όπου συστεγάζονται ακόμη το ΚΕΠ, το Δημοτικό Πολυϊατρείο, το Δημοτικό Γυμναστήριο, το αρχείο της Πολεοδομίας στο υπόγειο, τα γραφεία της ΕΣΤΙΑΣ στον 1ο όροφο κ.λπ.

Απαντώντας, μάλιστα σε σχετική ερώτηση της Ρ. Πανουργιά, εκ μέρους των ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο, υπογράμμισε πως, συνεχίζοντας την πίεση του τέως Προέδρου, και έχει στείλει και θα στέλνει συνεχώς επιστολή προς το Δήμο, διεκδικώντας τις 150.000 ευρώ που δεσμεύθηκαν από τον Προϋπολογισμό της ΕΣΤΙΑΣ το 2019, ώστε να ενισχυθούν οι Σχολικές Επιτροπές, και δεν έχουν ακόμη επιστραφεί.

Ολοκληρώνοντας την παραπάνω ενημέρωση ο νέος Πρόεδρος υπογράμμισε πως το γραφείο του θα είναι ανοιχτό για τα μέλη καθημερινά για οποιαδήποτε επιμέρους διευκρίνιση, ερώτηση, απορία θελήσουν να υποβάλουν.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως στην παραπάνω διπλή συνεδρίαση όλες οι αποφάσεις για τα 12 συνολικά θέματα, ανάμεσα στα οποία η έγκριση του απολογισμού και του ισολογισμού της ΕΣΤΙΑΣ για το 2020, ήταν ομόφωνες. Εντύπωση, εντούτοις, προκάλεσε η διαπίστωση της ορκωτής λογίστριας Μ. Παναγιωτοπούλου, που συνέταξε τον ισολογισμό για το 2020, ότι παρά το επαναλαμβανόμενο εδώ και χρόνια αίτημα να δοθούν από τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου στοιχεία για τις τυχόν εκκρεμείς δίκες και αγωγές κατά του Νομικού Προσώπου, η Υπηρεσία εμφανίζεται απρόθυμη να ανταποκριθεί. Τούτο έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία καθορισμού τυχόν επίδρασης των νομικών εκκρεμοτήτων στην οικονομική κατάσταση της ΕΣΤΙΑΣ.