logo


Συζητήθηκε στην Εκτελεστική και έρχεται στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Διονύσου, τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου στις 4.30 το απόγευμα, το προσχέδιο του Προϋπολογισμού του Δήμου για το 2022, ώστε εν συνεχεία να διαβιβασθεί προς το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ για τυχόν παρατηρήσεις και διορθώσεις και τέλος να έρθει προς συζήτηση και έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως η αρχική πρόσκληση όριζε τη συνεδρίαση στις 9 το πρωί. Τη Δευτέρα όμως ξεκινά η δίκη με τη μηνυτήρια αναφορά της Λ. Μήλα κατά των Α. Μπέτση, τέως δημοτικού συμβούλου με τη Διοίκηση Ζαμάνη, ως πραγματικού διαχειριστή του αλήστου μνήμης ημιανώνυμου ιστότοπου που βανδάλιζε τη δημοτική ζωή επί τρία χρόνια, αλλά και του ίδιου του τέως Δημάρχου, που κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος της εγκαλούσας μέσω Δελτίων Τύπων της παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες». Στη δίκη μάρτυρας κατηγορίας είναι και ο νυν Δήμαρχος, και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Γ. Καλαφατέλης. Λόγω της συμμετοχής δυο εκ των μελών της Οικονομικής Επιτροπής στη δίκη, θεωρήθηκε σκόπιμο η ώρα της συνεδρίασης να μεταφερθεί το απόγευμα, ενώ η επιλογή της ημέρας- έναντι της Τρίτης, όπως συνηθίζεται- οφείλεται στη βούληση της Διοίκησης να προλάβει να στείλει τον Προϋπολογισμό στο Παρατηρητήριο μέσα στην εβδομάδα, ώστε να εξοικονομήσει χρόνο.

Για τη χρονιά που ακολουθεί, ο Προϋπολογισμός του Δήμου είναι ισοσκελισμένος στα 64.846.541 ευρώ:

Στην Οικονομική Επιτροπή εισάγεται επιπλέον προς συζήτηση και έγκριση ο Προϋπολογισμός και της ΕΣΤΙΑΣ για το 2022, που εγκρίθηκε ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου, με τη νέα σύνθεσή του υπό τον Πρόεδρο Τ. Καρασαρλή, σε πρόσφατη συνεδρίαση, ισοσκελισμένος στα 3.343.000 ευρώ περίπου. Ο Προϋπολογισμός της ΕΣΤΙΑΣ έχει ήδη ελεγχθεί από το Παρατηρητήριο, το οποίο, όπως αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο, δεν διαπίστωσε καμιά απόκλιση από τις απαιτούμενες αρχές και προϋποθέσεις.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΘΕΜΑ 1ο: Προϋπολογισµός ∆ήµου ∆ιονύσου οικονοµικού έτους 2022.

∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 2ο: ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ του υπ΄αριθ 1.3 άρθρο του σχεδίου της διακήρυξης για την «Προµήθεια Φυτών και Λοιπών Ειδών – Εξοπλισµού Υπηρεσίας Πρασίνου» ¨Συνοπτική Περιγραφή φυσικού και οικονοµικού αντικειµένου της σύµβασης ¨ στο αποφασιστικό µέρος της 542/23.11.2021 ΑΟΕ. ΠΕΡΙ «Έγκριση Μελέτης και Όρων ∆ιακήρυξης για την «Προµήθεια Φυτών και Λοιπών Ειδών – Εξοπλισµού Υπηρεσίας Πρασίνου».

ΘΕΜΑ 3ο: Απαλλαγή υπολόγου χρηµατικού εντάλµατος προπληρωµής του υπαλλήλου του ∆ήµου Βλάχου Απόστολου και έγκριση απόδοσης λογαριασµού.

ΘΕΜΑ 4ο: Απαλλαγή υπολόγου χρηµατικού εντάλµατος προπληρωµής του υπαλλήλου του ∆ήµου Μέξη Ευάγγελου και έγκριση απόδοσης λογαριασµού.

∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 5ο: Ανανέωση σύµβασης πληρωµής τελών διοδίων µε την εταιρεία “ΑΤΤΙΚΕΣ ∆ΙΑ∆ΡΟΜΕΣ Α.Ε.” για τη διέλευση οχηµάτων του ∆ήµου ∆ιονύσου από την “Αττική Οδό” για το έτος 2022.

ΘΕΜΑ 6ο: Τροποποίηση της 539/23.11.2021 ΑΟΕ µε Θέµα «Έγκριση Μελέτης και Όρων ∆ιακήρυξης για την Προµήθεια Υπηρεσίας Συντήρησης & Επισκευής Ηλεκτρο-Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων Αντλιοστασίων και ∆εξαµενών Πόσιµου Ύδατος του ∆ήµου ∆ιονύσου».

ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση Μελέτης και Όρων ∆ιακήρυξης για την «Προµήθεια Υπηρεσιών Συντήρησης και Ανάπλασης Πρασίνου και Συντήρησης Συστηµάτων Αυτόµατου Ποτίσµατος».

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙ∆ΕΙΑΣ , ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 8ο: Έγκριση Πρακτικού γνωµοδοτικού οργάνου (άρ. 32Α ν. 4412/2016 & παρ. 1 άρ. 43 ν. 4605/2019) και Ανάθεση Προµήθειας ειδών µιας χρήσης σερβιρίσµατος για τα συσσίτια των πληγέντων, για τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές στο ∆ήµο ∆ιονύσου, αρχής γενοµένης την 03η /08/2021.

∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ∆ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 9ο: Έγκριση της αριθ. 53/23-11-2021 απόφασης του ∆.Σ του Ν.Π.∆.∆. KOINΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΠΑΙ∆ΕΙΑ ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ Η ΕΣΤΙΑ µε θέµα «3η Αναµόρφωση προϋπολογισµού Ν.Π. ΕΣΤΙΑΣ ∆ήµου ∆ιονύσου 2021».

ΘΕΜΑ 10ο: Έγκριση της αριθ. 57/23-11-2021 απόφασης του ∆.Σ του Ν.Π.∆.∆. KOINΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΠΑΙ∆ΕΙΑ ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ Η ΕΣΤΙΑ µε θέµα «Κατάρτιση και ψήφιση προϋπολογισµού του ΝΠ∆∆ ΚΟΙΠΑΠ «Η ΕΣΤΙΑ» οικ. έτους 2022.

∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΟ∆ΩΝ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 11ο: Λήψη απόφασης περί εγκρίσεως λογαριασµού εσόδων-εξόδων µηνός ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021.

ΘΕΜΑ 12ο: ∆ιαγραφές χρεώσεων βεβαιωτικών καταλόγων.