logo


Την αναβολή της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τις εξελίξεις γύρω από την επιχειρούμενη εγκατάσταση λατομικής δραστηριότητας στην Πεντέλη, ανακοίνωσε πριν από λίγο στο περιθώριο της Οικονομικής Επιτροπής ο Αντιδήμαρχος Χωροταξικού Σχεδιασμού και συντονιστής της σχετικής διαπαραταξιακής Γ. Φωτάκης.

Όπως ο ίδιος προσέθεσε, οι λόγοι που υπαγόρευσαν την αναβολή αυτή οφείλονται στις επικείμενες συναντήσεις εκπροσώπων του Δήμου και της διαπαραταξιακής επιτροπής με την υπουργό Πολιτισμού Λ. Μενδώνη και με τον υφυπουργό ΥΠΕΝ Γ. Αμυρά. Η συνάντηση ειδικά με την κ. Μενδώνη έρχεται σε συνέχεια τόσο των προφορικών δηλώσεών της, μαζί με τον κ. Αμυρά, για την ανάπλαση του Πεντελικού μέσω master plan, όσο και της κατηγορηματικής της άρνησης στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ότι «Η όποια συζήτηση για λειτουργία ή επαναλειτουργία λατομείων καθίσταται απολύτως ανυπόστατη και απαγορευτική”, αλλά και των γραπτών επισημάνσεων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αν. Αττικής που υπογραμμίζει τη βλαπτική επίδραση τυχόν εξορύξεων δίπλα σε κηρυγμένους αρχαιολογικούς χώρους.

Τα αποτελέσματα των συναντήσεων αυτών, κρίσιμων για την εξέλιξη του θέματος, θα αξιολογηθούν και εν συνεχεία θα επανακαθοριστεί η σχετική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εντωμεταξύ, για τις αρχές του 2022 προγραμματίζεται η αντίστοιχη ειδική συνεδρίαση με θέμα το οικιστικό και δασικό πρόβλημα της πόλης. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Οδού Διονύσου, ο Αντιδήμαρχος, ανατρέχοντας στην πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, υπενθύμισε πως ακούστηκαν προβληματισμοί από όλες τις πλευρές, και τεχνικού και πολιτικού επιπέδου. Προκειμένου να ζητηθούν απαντήσεις και να χαραχθεί μια σωστή πολιτική για το δασικό και το οικιστικό πρόβλημα, που είναι συνυφασμένα, ήδη έχει ξεκινήσει σειρά συναντήσεων με αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς, με πρώτη αυτήν με το Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΝ Ευ. Μπακογιάννη την περασμένη Πέμπτη. Επιπλέον έχει ζητηθεί συνάντηση με τον υφυπουργό Ν. Ταγαρά, που είναι αρμόδιος για τα οικιστικά. «Μετά από την ολοκλήρωση αυτών των συναντήσεων, αλλά και τις ειδικές συνεδριάσεις για τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2022, θα προσδιορίσουμε την αποκλειστική συζήτηση για το οικιστικό- δασικό», κατέληξε ο κ. Φωτάκης.