logo


Με έκπληξη διαβάσαμε την επιστολή της Λαϊκής Συσπείρωσης, που αναφέρεται σε πρόσφατο άρθρο της Οδού Διονύσου, σχετικά με την απουσία της παράταξης από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την Τρίτη 16 Νοεμβρίου. Σ’ εκείνη τη συνεδρίαση, υπενθυμίζεται, ένα από τα θέματα ήταν η ανοιχτή συζήτηση για το οικιστικό και δασικό πρόβλημα της πόλης, όπου, όπως αναφέρεται ρητά στην πρόσκληση, καλούνταν οι επικεφαλής όλων ανεξαιρέτως των παρατάξεων ή εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποί τους, είναι δεν είναι μέλη της Επιτροπής. Στόχος, όπως επίσης αναγράφεται ρητά στην εισήγηση, ήταν ο σχεδιασμός του πλαισίου των ενεργειών στο εξής και η επίτευξη της μέγιστης δυνατής συναίνεσης. Η Λαϊκή Συσπείρωση, όπως φαίνεται και από τα πρακτικά, ήταν η μοναδική παράταξη που δεν συμμετείχε στη συζήτηση αυτή.

H επιστολή που εστάλη στην Οδό Διονύσου, κάνοντας λόγο για λανθασμένη αναφορά την οποία μας καλεί να επανορθώσουμε, έχει ως εξής:

 

Όπως γίνεται φανερό, την επιστολή της σχετικά με το ρεπορτάζ της Οδού Διονύσου, η παράταξη της μειοψηφίας χρησιμοποιεί για να παραθέσει σωρεία λόγων για τους οποίους καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή, αλλά σε κανένα σημείο δεν διαψεύδει το δημοσίευμα της Οδού Διονύσου:

Η αναφορά μας κάθε άλλο παρά λανθασμένη ήταν. Η Λαϊκή Συσπείρωση, αν και προσκληθείσα, δεν συμμετείχε, κάτι που εξάλλου παραδέχονται και οι δυο δημοτικοί της σύμβουλοι στο παραπάνω κείμενο της επιστολής τους, η οποία περιέχει τους -πολιτικούς- λόγους της μη συμμετοχής. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως οι λόγοι αυτοί, αν και εφόσον γνωστοποιήθηκαν στην Επιτροπή, εντούτοις ουδέποτε κοινοποιήθηκαν στους παρευρισκόμενους και συμμετέχοντες.

Δυο επισημάνσεις ακόμη:

Στη συζήτηση, όπως ήταν εξ αρχής ξεκάθαρο λόγω αντικειμένου, απόφαση δεν ελήφθη καμιά, μια που δεν υπήρχε θέμα προς ψηφοφορία. Υπήρξε όμως ευρεία ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων, στην οποία είμαστε παραπάνω από σίγουροι ότι η Λαϊκή Συσπείρωση θα είχε πολλά να προσθέσει. Όπως δηλαδή συμβαίνει με τη διαπαραταξιακή επιτροπή για τα Λατομεία στην Πεντέλη, στην οποία η συμβολή της Λαϊκής Συσπείρωσης με το δημοτικό σύμβουλο Π. Πανάγο, ήταν και συνεχίζει να είναι κατά κοινή ομολογία από την πρώτη στιγμή και καταλυτική και καθοριστική.

Όσο για τη φερόμενη ως συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής για το οικιστικό μια ημέρα νωρίτερα, στις 15 Νοεμβρίου, η πληροφόρηση της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι μάλλον ανακριβής: Σ’ εκείνη τη συνάντηση, από όσο γνωρίζουμε, έλαβαν μέρος μηχανικοί της πόλης (Γ. Λαγγαδινός και Γ. Μυστηλιάδης), εκπρόσωποι, μηχανικοί επίσης, της Δημοτικής Αρχής (Γ. Φωτάκης, Στ. Κριεμάδης, Χ. Παπαβασιλείου), ενώ αν και προσκεκλημένοι δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν οι επίσης μηχανικοί Στ. Τροχίδης και Γ. Κανατσούλης. Την απουσία μάλιστα εκπροσώπων των παρατάξεων στηλίτευσε την επόμενη ημέρα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ο επικεφαλής του Εύπολι Κ. Κουριδάκης.