logo


Με πρώτο θέμα συζήτησης το δασικό και οικιστικό πρόβλημα των οικισμών του Δήμου Διονύσου, θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αύριο Τρίτη 16 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε καταγράψει η Οδός Διονύσου, σήμερα Δευτέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση για το ίδιο θέμα, στην οποία παραβρέθηκαν αιρετοί, μηχανικοί, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, όχι όμως και από τις παρατάξεις της μειοψηφίας, υπηρεσιακοί παράγοντες από την Πολεοδομία του Δήμου, καθώς και μηχανικοί της πόλης, γνώστες του θέματος. Στη συνάντηση αντηλλάγησαν απόψεις αναφορικά με τις μελλοντικές κινήσεις του Δήμου, με στόχο την αντιμετώπιση τόσο των πρόσφατων αποφάσεων του ΣτΕ όσο και της ανάρτησης των δασικών χαρτών, από τους οποίους εξαιρούνται οι οικισμοί της πόλης.

Οι εξελίξεις άλλωστε το τελευταίο διάστημα, όπως παρουσιάζονται και στην εισήγηση, είναι καταιγιστικές:

  1. Έχουν εκδοθεί οι υπ’ αριθμ. 1364/21 και 1365/21 αποφάσεις του ΣτΕ με αφορμή προσφυγές κατά του ως άνω δασικού νόμου (Σχετ.1,2,3).
  2. Έχουν αναρτηθεί οι δασικοί χάρτες σε όλες τις περιοχές του Δήμου μας, με την υπ’ αριθμ. 131010/21 Απόφαση του Διευθυντή Δασών Ανατολικής Αττικής (Σχετ. 4).
  3. Έχει οριστικοποιηθεί το θεσμικό πλαίσιο με το Ν. 4685/20 ( ΦΕΚ 92Α) και το Ν. 4759/20 (ΦΕΚ245Α) για τον εκσυγχρονισμό της χωροταξικής και πολεοδομικής νομοθεσίας.
  4. Ξεκινά με πρωτοβουλία του ΥΠ. ΕΝ η χωροταξική οργάνωση μέσα από την κατάρτιση τοπικών πολεοδομικών σχεδίων (Τ. Π. Σ.), σε όλες τις περιοχές της Χώρας και του Δήμου μας (Σχετ.5). .

Στην αυριανή συζήτηση καλούνται, σύμφωνα με την πρόσκληση του Αντιδημάρχου Χωροταξικού Σχεδιασμού Γ. Φωτάκη, “να συμμετάσχουν οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων ή εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποί τους με στόχο την επίτευξη της μέγιστης δυνατής συναίνεσης”.

Θα συζητηθεί επιπλέον το αίτημα του νέου χώρου εστίασης στην Κοινότητα Διονύσου, για παράταση του ωραρίου μουσικής μέχρι τις 3π.μ. για τους εσωτερικούς και μέχρι τις 2π.μ. για τους εξωτερικούς χώρους. Το Τοπικό Συμβούλιο, που αρχικά εξέτασε το αίτημα., αποφάσισε ομόφωνα την παράταση από τις 10 το βράδυ, που λήγει σήμερα, μέχρι τα μεσάνυχτα για την χειμερινή περίοδο, και από τις 11 το βράδυ να παραταθεί έως τη 1π.μ. για το καλοακίρι και στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του καταστήματος, και η άδεια να έχει αόριστη διάρκεια, με τις παρακάτω προϋποθέσεις: α) να μην διαταράσσεται η ησυχία των περιοίκων β) να εναρμονίζεται με τα μέτρα και τις γενικές ρυθμίσεις που θα ανακοινώνονται από τον Ε.Ο.Δ.Υ. και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του Covid-19 γ) να γίνεται χρήση του υπάρχοντος ηχητικού συστήματος και όχι μουσικών οργάνων και live μουσικής, με ανώτατο όριο στον ήχο τα 80dB. Epίσης το θέμα να παραπεμφθεί για να γνωμοδοτήσει και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Διονύσου.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής

Ενημερώσεις- Ανακοινώσεις

ΘΕΜΑ 1ο: Συζήτηση για τα οικιστικά- δασικά προβλήματα περιοχών για τη χάραξη του πλαισίου ενεργειών του Δήμου.

ΘΕΜΑ 2ο: Αίτηση Αδείας Παράτασης Ωραρίου Μουσικής από την εταιρεία Αιολίδες Ε.Ε. “Eστιατόριο Νώε”.

ΘΕΜΑ 3ο: Λήψη απόφασης για την χορήγηση αδειών ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων σε καταστήματα επί της Πλατείας Μ. Αντύπα στην Κοινότητα Αγ. Στεφάνου.