logo


Με την πλέον ήρεμη και συναινετική διαδικασία- σε αντίθεση με το μεγαλύτερο κομμάτι της χθεσινοβραδινής συνεχιζόμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου που θύμιζε αρένα, για να το θέσουμε κομψά- ορίσθηκε το νέο 15μελές Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου της ΕΣΤΙΑΣ για την επόμενη διετία.

Στο νέο Δ.Σ., όπως και στο απελθόν, εκπροσωπούνται όλες ανεξαιρέτως οι παρατάξεις, είτε με δημοτικούς συμβούλους είτε με δημότες, με στόχο την πολυφωνία αλλά και τη διαφανή λειτουργία του Νομικού Προσώπου.

Αναλυτικά τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΤΙΑΣ:

Τακτικά μέλη (δημοτικοί σύμβουλοι)

Π. Λακαφώση, Γ. Κριεμάδη, Σ. Κατσίγιαννη (με αναπληρωματικούς τούς Μ. Κόκκαλη, Γ. Μυλωνά και Μ. Γαρεφαλάκη από τη Δύναμη Ευθύνης), Θ. Στάικος (με αναπληρωματικό τον Στ. Ουσταμπασίδη (Ανοιχτοί Ορίζοντες), Άγγ. Κατσιακίδης (με αναπληρωματικό τον Χ. Λαζαρίδη, από την παράταξη “Εύπολις- Συνεργασία Δημοτών Διονύσου”), Π. Λουκάτος (με αναπληρωματικό τον Χ. Πέππα από την παράταξη “Η πόλη μας, Το σπίτι μας”)

Τακτικά μέλη (δημότες)

Τ. Καρασαρλής, Χ. Ιωαννίδης, Β. Δημόπουλος, Γ. Παντελούκας, Ν. Κατσίγιαννης (με αναπληρωματικούς τούς Γ. Σίσκου, Δ. Πολύζου, Π. Οικονομάκου και Γ. Χρήστου- Ντελή, εκ μέρους της Δύναμης Ευθύνης), Β. Δαρδαμάνης (με αναπληρωματική την Ρ. Καρακώστα, από τους Ανοιχτούς Ορίζοντες), Λ. Μαγκλάρα (με αναπληρωματική την Ελ. Μαρκοσιάν, από τη Λαϊκή Συσπείρωση) και Ρ. Πανουργιά (και με αναπληρωματικό τον Ν. Κλήμη, επικεφαλής των ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο).

Το Διοικητικό Συμβούλιο συμπληρώνεται με τους εκπροσώπους εκ μέρους των υπαλλήλων: Στ. Καμακάρη με αναπληρωματική την Γ. Γαρδικιώτη.

Αμέσως μετά το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε θετικά στην πρόταση της Διοίκησης αναφορικά με την επιλογή του Προέδρου και του Αντιπροέδρου της ΕΣΤΙΑΣ.

Πρόεδρος ορίσθηκε ο Τ. Καρασαρλής, πρώην δημοτικός σύμβουλος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας και Πρόεδρος για ένα διάστημα του Δημοτικού Συμβουλίου στην πρώτη θητεία Καλαφατέλη  και Αντιπρόεδρος ο Χ. Ιωαννίδης, τοπικός σύμβουλος στη Δροσιά και Πρόεδρος του δημοτικού “Οίκου Ευγηρίας Θ. και Δ. Κυριακίδου”.

Τα παραπάνω ενέκριναν με θετική ψήφο η παράταξη της Διοίκησης, οι Ανοιχτοί Ορίζοντες (σ.σ. λευκό ψήφισε η Αγγ. Πέππα), ο Εύπολις, η παράταξη «Η πόλη μας, Το σπίτι μας», ενώ με λευκό για το προεδρείο στάθηκαν οι «ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο» και η Λαϊκή Συσπείρωση, που υπερψήφισαν τα μέλη, καθώς και η ανεξάρτητη Μ. Στυλιανού.

Τις ευχαριστίες του στο απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο εξέφρασε μετά το πέρας της ψηφοφορίας ο Δήμαρχος Διονύσου τονίζοντας: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον απερχόμενο Πρόεδρο κύριο Κοκκαλά και τον Αντιπρόεδρο κύριο Τσιλιγκίρη και βέβαια όλα τα μέλη που συνετέλεσαν σε μια καλή θητεία χωρίς προβλήματα και με ομόφωνες τις περισσότερες αποφάσεις, ώστε να παραχθεί έργο. Εύχομαι καλή επιτυχία και καλή θητεία στη νέα Διοίκηση της ΕΣΤΙΑΣ και να επισκιάσει την προηγούμενη».

Τις ευχαριστίες του απηύθυνε στο τέως Διοικητικό Συμβούλιο, αποδίδοντας τα εύσημα στον απελθόντα Πρόεδρο, και ο κ. Στάικος, Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ επί θητείας Ζαμάνη: «Ως διατελέσας Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Κοκκαλά, που υπηρέτησε με μεγάλο ενθουσιασμό και μεγάλη αποτελεσματικότητα την ΕΣΤΙΑ. Πήρε τη σκυτάλη και την παραδίδει με μεγάλη αξιοπρέπεια. Θα είμαι πάντα σύμμαχος και θα ψηφίζω υπέρ των θετικών. Η ΕΣΤΙΑ προχωράει και έχει μπει σε ένα δρόμο. Όλοι όσοι την υπηρέτησαν, το έκαναν με αγάπη και σεβασμό και τους ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας¨.