logo


Τείνει να καθιερωθεί πλέον η διακοπή, λόγω του προχωρημένου της ώρας, των συνεδριάσεων του  Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου και η συνέχισή τους νωρίς το απόγευμα την επόμενη ημέρα. Οι λόγοι που οδηγούν σ΄αυτό το αποτέλεσμα είναι πολλοί- και φαίνεται να παραμένουν ακατανόητοι για τη Δημοτική Αρχή:

Οι συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη ξεκινούν στις 7.30 το βράδυ- όταν οι δια ζώσης ξεκινούσαν στις 5.30, στις 6, στις 6.30 ή και νωρίτερα- και σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας του Συμβουλίου δεν πρέπει να ξεπερνούν τις 6 ώρες και πάντως όχι μετά τα μεσάνυχτα.

Με το δεδομένο πως συνεδρίαση εδώ και καιρό, λόγω της πανδημίας, πραγματοποιείται πλέον μια φορά το μήνα, είναι απολύτως αναμενόμενο πως οι παρατάξεις της μειοψηφίας θα βομβαρδίζουν, κάθε φορά, τη Διοίκηση με ερωτήματα, επισημάνσεις, καταγγελίες, αιτήματα κ.λπ. Η Δημοτική Αρχή, από την άλλη πλευρά, με τα στελέχη της απαντά, διευκρινίζει, αποκρούει- ή όχι- τα παραπάνω, ενώ συνήθως ανακοινώνει δράσεις ή εξελίξεις που αφορούν στα δημοτικά πράγματα. Όλη αυτή η διαδικασία, γνωστή ως εκτός και προ Ημερησίας Διατάξεως πρέπει να διαρκεί 20 λεπτά, πάντα σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας. Συνήθως βέβαια ξεπερνά τη μια ώρα- και αυτή είναι μάλλον συντηρητική εκτίμηση.

Η Ημερήσια Διάταξη, επιπλέον, περιλαμβάνει συνήθως όχι περισσότερα από 10-12 θέματα. Και επειδή δεν είναι όλα καλά καμωμένα στο Δήμο Διονύσου, κάποια από αυτά απαιτούν συζήτηση, ωριαία πολλές φορές, που βγάζει εντελώς εκτός ωραρίου τη συνεδρίαση.

Όλες οι παραπάνω διαπιστώσεις έχουν τεθεί υπόψη της Διοίκησης ουκ ολίγες φορές και σε όλους τους τόνους. Πολλώ μάλλον που όταν μια συνεδρίαση διακόπτεται, τότε για τη συνέχισή της αρκεί η αρχική απαρτία. Το αναπόφευκτο αποτέλεσμα είναι πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, παρόντες την προηγούμενη ημέρα, να απουσιάζουν την επομένη, μια που από αυτή την απουσία τους δεν “κινδυνεύει” η πραγματοποίηση της συνεδρίασης.

Χτες, λοιπόν, Τρίτη 9 Νοεμβρίου, η συνεδρίαση ξεκίνησε κατά τα ειωθότα στις 7.30 το βράδυ, η προ Ημερησίας Διατάξεως διήρκεσε κάτι λιγότερο από δυο ώρες (!)- γιατί στις ερωτήσεις, επισημάνσεις κ.λπ. των μειοψηφιών, και στις απαντήσεις της Διοίκησης, προστέθηκε και ο μίνι απολογισμός του Δημάρχου-, από τα 12 θέματα της Ημερήσιας Διάταξης συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν επτά, ένα μετατέθηκε για το τέλος της συνεδρίασης γιατί εκ παραδρομής απουσίαζαν κρίσιμα στοιχεία από την εισήγηση, έτσι η συνεδρίαση θα συνεχιστεί σήμερα Τετάρτη 10 Νοεμβρίου στις 4.30 το απόγευμα για τα υπόλοιπα 5 θέματα. Και μένει να δούμε πόσα- εργαζόμενα- μέλη του Σώματος θα προσέλθουν και πάλι στην τηλεδιάσκεψη και με ποια πλειοψηφία θα αποφασιστεί η επέκταση της μίσθωσης χώρων στο κεντρικό Δημαρχείο, για παράδειγμα, ή η αγορά έκτασης στο Μπισμπίρι για τη δημιουργία του Δημοτικού Κοιμητηρίου ή ο ορισμός νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην ΕΣΤΙΑ.