logo


Συνέχεια στην πρόσφατη ανακοίνωση- καταγγελία του Αντιδημάρχου (και) Αθλητισμού Π. Λουκάτου περί μη σύννομης παραχώρησης εκ μέρους του ΑΟΔ του γηπέδου ποδοσφαίρου στο Διόνυσο για τη διεξαγωγή πρωταθλήματος petanque περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου, έδωσε με τις ερωτήσεις του ο επικεφαλής των «ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο» Ν. Κλήμης και με την τοποθέτησή του ο Πρόεδρος του ΑΟΔ Λ. Γεωργοκίτσος, στη χθεσινή (9/11) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την προ Ημερησίας Διατάξεως διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι στην εν λόγω ανακοίνωση ο κ. Λουκάτος κατήγγελλε πως διερχόμενος από το σημείο, διαπίστωσε αθλητική δραστηριότητα 100 ατόμων στο γήπεδο, όχι ποδοσφαιρική, και ρωτώντας πληροφορήθηκε πως επρόκειτο για τη διεξαγωγή πρωταθλήματος με τη συμμετοχή πολλών σωματείων μετά από την υποβολή σχετικού αιτήματος ήδη από πέρυσι στον Πρόεδρο του ΑΟ Διονύσου, ο οποίος και ανταποκρίθηκε θετικά. Υπενθυμίζοντας πως οι δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις έχουν παραχωρηθεί αποκλειστικά στα σωματεία που έχουν ζητήσει τη χρήση τους, για συγκεκριμένες ώρες και την άσκηση συγκεκριμένης δραστηριότητας, η ανακοίνωση κατέληγε με την προειδοποίηση πως “η μη αποδοχή των όρων παραχώρησης ή φαινόμενα σαν το αναφερόμενο, αποτελούν σοβαρό λόγο ακύρωσης του παραχωρητηρίου”.

Για δημόσια απειλή και προειδοποίηση για μελλοντική αποβολή, και μάλιστα από Αντιδήμαρχο προς έναν ιστορικό αθλητικό Σύλλογο με 40 χρόνια ιστορία και με εκατοντάδες παιδιά αθλητές, μίλησε στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής των «ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο», διερωτώμενος κατά πόσον ο κ. Λουκάτος λειτούργησε θεσμικά ή ως ρεπόρτερ- ντέντεκτιβ, τη στιγμή μάλιστα που δεν προχώρησε σε καμιά επικοινωνία με τον ΑΟΔ, ώστε να εξακριβώσει τα πραγματικά περιστατικά. Αμφισβήτησε επιπλέον την ακρίβεια της ανακοίνωσης, μια που ως γνωστόν πέρυσι τα γήπεδα παρέμειναν επί μήνες κλειστά λόγω της πανδημίας, και αναρωτήθηκε αν ο Αντιδήμαρχος προχώρησε σε κάποιες ενέργειες εφόσον θεώρησε μη σύννομο το χειρισμό του θέματος από τον ΑΟΔ ή περιορίστηκε στη δημιουργία εντυπώσεων μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Πρόεδρος του ΑΟΔ από την πλευρά του κάλεσε τον Αντιδήμαρχο να επανορθώσει, μια που η βιαστική, όπως τη χαρακτήρισε, ανακοίνωσή του περιέχει πολλές ανακρίβειες: Πρωτάθλημα petanque δεν μπορεί να διεξαγόταν γιατί δεν υποστηρίζεται από καμιά Ομοσπονδία. Όσοι βρέθηκαν εκείνη την ημέρα στο γήπεδο, χρησιμοποιούσαν τους βοηθητικούς χώρους, περιμετρικά του γηπέδου. Πέρυσι το γήπεδο παρέμεινε κλειστό με τα κλειδιά να τα έχει ο Δήμος, που επιπλέον είχε ορίσει υπεύθυνο για τον έλεγχο των προσερχομένων στο πλαίσιο των μέτρων ανάσχεσης της διασποράς της πανδημίας. «Τα γήπεδα είναι ανοιχτά στους δημότες, τόνισε ο κ. Γεωργοκίτσος, και ο ΑΟΔ δεν μπορεί να απαγορεύσει σε κανέναν να χρησιμοποιεί τους χώρους τους, όπως και τα όργανα γυμναστικής που είναι τοποθετημένα εκεί». Παραδέχτηκε πάντως πως ρωτήθηκε από τους ασχολούμενους με το petanque αν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους βοηθητικούς χώρους του γηπέδου και απάντησε θετικά, με την προϋπόθεση πως δεν θα ενοχλούν την υπόλοιπη λειτουργία της εγκατάστασης. Συνέδεσε, τέλος, την ανακοίνωση του Αντιδημάρχου με πιθανή μετατροπή του γηπέδου ποδοσφαίρου σε στάδιο, για την φιλοξενία άλλων αθλημάτων, όπως είναι η τοξοβολία και το beach volley.

Για την πιστή τήρηση του θεσμικού πλαισίου και των συμπεφωνημένων και από τις δυο πλευρές, ώστε να μπει μια τάξη και ένας εξορθολογισμός στην παραχώρηση των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων προς όφελος και των αθλητικών σωματείων και των δημοτών, μίλησε ο Αντιδήμαρχος, απαντώντας στις παραπάνω αιτιάσεις. Ο ίδιος προσέθεσε πως η Δημοτική Αρχή παραμένει στο πλευρό των σωματείων αναγνωρίζοντας το έργο και την προσφορά τους, αλλά είναι αποφασισμένη να διαφυλάξει τη νομιμότητα ως θεσμικά αρμόδια: “Πρέπει και εμείς και αυτοί να ακολουθήσουμε τους κανόνες που όλοι μαζί ψηφίσαμε μετά από διαβούλευση”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λουκάτος, ο οποίος πάντως δεν διευκρίνισε αν είχε επικοινωνήσει με τον ΑΟΔ, ώστε να διασταυρώσει τα γεγονότα.