logo


Εκφωνήθηκε και διακόπηκε την περασμένη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου και συνεχίζεται αύριο στο 3μελές Εφετείο Κακουργημάτων η υπόθεση γνωστή ως νερά του Κρυονερίου. Η υπόθεση, όπως είναι γνωστό, πηγαίνει πίσω, στο 2002, όταν η προκαλλικρατική Κοινότητα Κρυονερίου προμηθεύθηκε νερό από ιδιώτες, λόγω τότε της έντονης λειψυδρίας. Στην υπόθεση, που έφερε στη Δικαιοσύνη η τέως Διοίκηση Ζαμάνη, κατηγορούμενοι ήταν αρχικά 17 άτομα, ενώ σήμερα πλέον κατηγορούνται 11 πρώην και νυν αιρετοί, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες, για πράξεις στη διάρκεια της θητείας τους πριν από 20 σχεδόν χρόνια. Οι κατηγορίες εναντίον τους, όπως παρουσιάζονται στο κατηγορητήριο, είναι:

Απιστία στην Υπηρεσία, από υπαίτιο που μεταχειρίστηκε ιδιαίτερα τεχνάσματα και το αντικείμενο της πράξης είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας άνω των 120.000 ευρώ, κατ’ εξακολούθηση σε βάρος ΟΤΑ

Ηθική αυτουργία κατ’ εξακολούθηση, σε απιστία στην Υπηρεσία τελεσθείσα από υπαίτιο που μεταχειρίστηκε ιδιαίτερα τεχνάσματα και το αντικείμενο της πράξης είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας άνω των 120.000 ευρώ, κατ’ εξακολούθηση σε βάρος ΟΤΑ

Άμεση συνέργεια κατ’ εξακολούθηση, σε απιστία στην Υπηρεσία τελεσθείσα από υπαίτιο που μεταχειρίστηκε ιδιαίτερα τεχνάσματα και το αντικείμενο της πράξης είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας άνω των 120.000 ευρώ, κατ’ εξακολούθηση σε βάρος ΟΤΑ.

Ανάμεσα στους κατηγορουμένους είναι και ο νυν Δήμαρχος Διονύσου, τότε Κοινοτάρχης Κρυονερίου Γ. Καλαφατέλης, ο οποίος σε παλαιότερες δηλώσεις του έχει επανειλημμένα τονίσει πως “Κάναμε ό, τι έπρεπε να γίνει και το ίδιο θα κάναμε και σήμερα, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα οι ανάγκες της περιοχής για νερό».

Οι 7 από τους 11 κατηγορουμένους- πρώην και νυν αιρετοί, καθώς και υπηρεσιακός παράγοντας-, στους οποίους πάντως δεν συγκαταλέγεται ο Δήμαρχος, έχουν ζητήσει τη νοµική συνδροµή τους από το ∆ήµο, με ορισμό δικηγόρου της επιλογής τους για την υπόθεση, και έχουν επιλέξει κατά περίπτωση τους δικηγόρους Γ. Ζηκίδη και Α. Παπατσώρη. Μάρτυρες κατηγορίας είναι οι τέως Δήμαρχος Δ. Ζαμάνης και πρώην δημοτικός σύμβουλος Α. Πασιπουλαρίδης.