logo


Στις 9 το πρωί αύριο Τρίτη 26 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη και με 18 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου.

Ανάμεσά τους:

*Η τύχη του δημοτικού περιπτέρου στην Κοινότητα Διονύσου, για το οποίο κηρύχθηκε άγονη και η δεύτερη, πρόσφατη, δημοπρασία. Μετά και από αυτήν την αρνητική εξέλιξη, η Οικονομική Επιτροπή, με εισήγηση του αρμόδιου εντεταλμένου συμβούλου Γ. Τσουδερού, καλείται να αποφασίσει ανάμεσα σε τρία εναλλακτικά σενάρια: Είτε να προκηρυχθεί νέα δημοπρασία από το Δήμαρχο, όπως ο νόμος προβλέπει, είτε το περίπτερο να εκμισθωθεί με απ’ ευθείας συμφωνία και με όρους που θα ορίσει το Δημοτικό Συμβούλιο είτε το θέμα να παραπεμφθεί στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με το ερώτημα της κατάργησης της θέσης του.

*Ο ορισμός εξωτερικού συνεργάτη, δικηγόρου, για το χειρισμό των νομικών προβλημάτων που έχουν προκύψει τελευταία στη συνεργασία του Δήμου Διονύσου με την εταιρεία ΑΚΤΩΡ, σχετικά με την υλοποίηση του έργου της αποχέτευσης. Όπως έχει ήδη καταγράψει η Οδός Διονύσου, το εν λόγω έργο, που αφορά στη μεγάλη εργολαβία για τις 5 Κοινότητες του Δήμου (Διόνυσος, Ροδόπολη, Σταμάτα, Κρυονέρι και ένα μικρό μέρος του Αγ. Στεφάνου) κινδύνευσε σοβαρά το τελευταίο διάστημα, λόγω της στάσης της Διαχειριστικής Αρχής που το χρηματοδοτεί, η οποία προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις τόσο από τον ανάδοχο, τον ΑΚΤΟΡΑ, όσο και από το Δήμο Διονύσου. Το έργο φάνηκε να απειλείται ακόμη και με διακοπή, ενώ είχε ολοκληρωθεί το 82%, με το Δήμο Διονύσου στην περίπτωση αυτή να κινδυνεύει ακόμη και με δημοσιονομική διόρθωση και επιστροφή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Για τη διαχείριση των απαιτούμενων νομικών ενεργειών, υπογραμμίζει στη γνωμοδότησή του ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Γ. Βασιλείου, «απαιτείται οπωσδήποτε συνεχής και άμεση νομική συνεργασιακή υποστήριξη, καθοδήγηση και συνδρομή». Ο ίδιος, τονίζει, έχοντας αναλάβει πλήθος άλλων υποθέσεων του Δήμου, δεν μπορεί να αντεπεξέλθει, και γι’ αυτό προτείνει την ανάθεση της συγκεκριμένης υπόθεσης σε εξειδικευμένο συνάδελφο, που είχε ασχοληθεί και στο παρελθόν, όταν ο ΑΚΤΩΡ είχε υποκαταστήσει τον ΤΟΞΟΤΗ στο έργο της αποχέτευσης.

*Η ενοικίαση γεννήτριας για το αντλιοστάσιο της Άνοιξης, ώστε να εξασφαλισθεί η υδροδότηση της περιοχής παρά τη διακοπή ρεύματος από τον ΔΕΔΔΗΕ, που σημειώθηκε πρόσφατα. Η ενοικίαση έρχεται, βέβαια εκ των υστέρων, για την έγκριση της δαπάνης των 1116 ευρώ, και συνδέεται με δυο παράπλευρα θέματα: Κατ’ αρχάς τις διακοπές ρεύματος στην ευρύτερη  περιοχή του Δήμου, για τις οποίες ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Μ. Τσιλιγκίρης έχει ζητήσει έγκαιρη ενημέρωση από τον Οργανισμό, και εν συνεχεία τις ανάγκες κάποιων αντλιοστασίων σε γεννήτριες μεγάλης ιπποδύναμης. Ο Δήμος Διονύσου, με αφορμή τη “Μήδεια”, είχε μεν εκπονήσει μελέτες που είχε αναθέσει σε εργολάβους, για την προμήθεια γεννητριών, μικρότερης όμως ιπποδύναμης, ενώ πρόσφατα εγκρίθηκε η χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΤΡΙΤΣΗΣ πρότασης που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και τις μεγάλες γεννήτριες. Η πρόταση αναμένεται να δημοπρατηθεί μέχρι το Δεκέμβριο.

*Τέλος, νομική υποστήριξη ζητούν ένας υπηρεσιακός παράγοντας, και τρεις αιρετοί: Δυο εν ενεργεία, οι Δ. και Η. Χιώτης, και ένας πρώην, ο Δ. Χριστόπουλος. Και οι τρεις ήταν κοινοτικοί σύμβουλοι στην προκαλλικρατική Κοινότητα Κρυονερίου ενώ η υπόθεση για την οποία ζητούν τη νομική στήριξη αφορά στην τότε προμήθεια νερού από την Κοινότητα, την οποία παρέπεμψε στο Ελεγκτικό Συνέδριο η τέως Διοίκηση Ζαμάνη. Η υπόθεση, η οποία απασχόλησε έντονα την τοπική επικαιρότητα, ιδίως προεκλογικά, και στην οποία εμπλέκεται και ο Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης, θα συζητηθεί μέσα στο Νοέμβριο.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση ενεργοποίησης δικαιώµατος προαίρεσης της αριθ. πρωτ. 31747/11.12.2020 σύµβασης για «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ & ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟ-ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ∆ΕΞΑΜΕΝΩΝ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ», σύµφωνα µε το άρθρο 132 παρ. 1 περ. α ’ του Ν4412/2016.

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση πρακτικού Νο3 (δικαιολογητικών κατακύρωσης) και ανάδειξη οριστικών αναδόχων για την « Προµήθεια ειδών ατοµικής προστασίας εργατοτεχνικού προσωπικού του ∆ήµου ∆ιονύσου».

∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση του 3ου πρακτικού και του αποτελέσµατος του διαγωνισµού της 17ης Ιουνίου 2021 για την ανάθεση του έργου: «ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ∆ΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕ∆ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑ.Λ. ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ», προϋπολογισµού 2.720.000,00 € (µε ΦΠΑ 24%).

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙ∆ΕΙΑΣ , ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 4: Αποδοχή δωρεάς: από το «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙ∆Ι» για την ενίσχυση της Κοινωνικής Ιµατιοθήκης του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 5ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ι∆ΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ για την ενίσχυση της Παιδικής Νεανικής Χορωδίας του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 6ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την εταιρεία “RECYCOM” για ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση διοργάνωσης παρελάσεων για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στις 7 ∆ηµοτικές Ενότητες ή Κοινότητες του ∆ήµου ∆ιονύσου.

∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΟ∆ΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 8ο: Εξειδίκευση πίστωσης για την Τεχνική Εξυπηρέτηση και Υποστήριξη Λειτουργίας εξοπλισµού του ∆ήµου –ΚΑΕ: 10.6266.0001.

ΘΕΜΑ 9ο: ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟ∆ΟΧΗ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΠ ΕΤΟΥΣ 2021 Ι ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΜΗΝΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021 ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΚΑΠ ΕΤΟΥΣ 2021.

ΘΕΜΑ 10ο: Τροποποίηση της υπ’αριθµ. 991/14-1-2021 Σύµβασης Προµήθειας αντικειµένων & ταχυδροµικών υπηρεσιών έκδοσης/εκτύπωσης, εµφακέλωσης και αποστολής ταχυδροµικών αντικειµένων (υβριδικό ταχυδροµείο και ταχυδροµικά τέλη) του ∆ήµου µε την εταιρεία ΕΛΤΑ ΑΕ & ενεργοποίηση του δικαιώµατος προαίρεσης κατα 50% της αξίας της αρχικής σύµβασης.

ΘΕΜΑ 11ο: Έγκριση πρακτικού Πλειοδοτικής ∆ηµοπρασίας για την εκµίσθωση ∆ηµοτικού Περιπτέρου στη ∆Ε ∆ιονύσου του ∆ήµου ∆ιονύσου, κάλυψη δαπάνης δηµοσιεύσεων της ∆ηµοπρασίας και λήψη απόφασης για την εκµίσθωσή του.

∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 12ο: Έγκριση Έκδοσης Χρηµατικών Ενταλµάτων Προπληρωµής για την Πληρωµή Τελών ∆ιέλευσης Απορριµµατοφόρων από την “Αττική Οδό”.

ΘΕΜΑ 13ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΓΝΩΜΟ∆ΟΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ (ΑΡ. 32Α Ν. 4412/2016 & ΠΑΡ. 1 ΑΡ. 43 Ν. 4605/2019) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΓΕΝΝΗΤΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΦΟ∆ΟΣΙΑ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ∆.Ε. ΑΝΟΙΞΗΣ.

ΘΕΜΑ 14ο: Αποδοχή δωρεάς από την εταιρεία ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΟΥ Α.Ε.

ΘΕΜΑ 15ο: Έκδοση χρηµατικού εντάλµατος προπληρωµής για την καταβολή δαπάνης (οικονοµική συµµετοχή) για νέες παροχές ∆Ε∆∆ΗΕ.

ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΘΕΜΑ 16ο: ΠΑΡΟΧΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ πρώην ΑΙΡΕΤΟΥ

ΘΕΜΑ 17ο: Ορισµός εξωτερικού δικηγόρου προς νοµική συνδροµή στην υπόθεση µε την ‘ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ’.

ΘΕΜΑ 18ο: ΠΑΡΟΧΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ.