logo


Η ανταλλαγή ανακοινώσεων ανάμεσα στη Δημοτική Αρχή και παρατάξεις της μειοψηφίας καλά κρατεί- μόνο που για άλλη μια φορά οι Ανοιχτοί Ορίζοντες, ο Εύπολις, οι ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο και η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Μ. Στυλιανού συμπράττουν σε κοινή ανακοίνωση, κατηγορώντας τη Διοίκηση του Δήμου για πομφόλυγες, κούφιες υποσχέσεις προς τους δημότες, νοσηρό κλίμα στη διαχείριση του δημοτικού χρήματος, παραπληροφόρηση:

Συμφωνούμε κ. Δήμαρχε: Αρκετά! Ως εδώ

Το είδαμε και αυτό! 

Αντί έργων και αυτοκριτικής, αφορισμοί και απειλές στις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης και τους νομίμως εκλεγμένους εκπροσώπους της …

Ένας μονόλογος  του κ. Καλαφατέλη, εμπλουτισμένος  με αμυντική μυθοπλασία και σύνδρομα καταδίωξης, που ούτε λίγο ούτε πολύ, για τα λάθη και τις παραλείψεις της Διοίκησής του, ρίχνει τις ευθύνες στην «μικροπρεπή» και «κίτρινη» Αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου! Μάλιστα, επιχειρεί να αμβλύνει την αρνητική εικόνα της Δημαρχίας του, προσποιούμενος τον «αγανακτισμένο» (!) από την κριτική της Αντιπολίτευσης, με ένα λαϊκίστικο κρεσέντο αυτοκαταξίωσης , αναφέροντας ότι, στα δύο αυτά χρόνια «έπραξε το καλύτερο δυνατό…», καθόσον τίποτε άλλο δεν μπορούσε να γίνει…

Σαφή ένδειξη ομολογούμενης αποτυχίας, αποτελεί η μακροσκελής ανακοίνωση του Δημάρχου Διονύσου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για “τα όσα υφίσταται από την Αντιπολίτευση”. Το πώς αντιλαμβάνεται το ρόλο του όμως, είναι χαρακτηριστικό από το γεγονός και μόνο ότι κατέφυγε σε ένα προσωπικό ρηχό κείμενο. Μάλιστα, χωρίς να απευθύνεται  στους δημότες/κατοίκους της ευρύτερης περιοχής με δελτίο τύπου, αλλά  “στις φίλες και τους φίλους του από το Facebook” ενδεικτικό του πώς αντιλαμβάνεται το ρόλο του ως Δημάρχου ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ…

Κρίμα όμως, που δεν έχει -ακόμα- κατανοήσει “δυό χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως δημάρχου Διονύσου” ότι στο δήμο Διονύσου, υπάρχουν και άλλοι:

Η συντριπτική πλειοψηφία χιλιάδων ανθρώπων, οι οποίοι όχι μόνο δεν καρπούνται τα αποτελέσματα από τα «ευεργετήματα» της διοίκησής του, αλλά δεν νιώθουν πλέον ασφαλείς για τη διαβίωσή τους ούτε στο ίδιο τους το σπίτι με αυτόν στο τιμόνι…

Έτσι είναι όταν βάζεις τον πήχη χαμηλά, πολύ χαμηλά, γιατί ως εκεί φτάνουν οι δυνατότητές σου…  Ωστόσο, κατά τον Δήμαρχο τού «γιατί ρωτάτε εμένα…!» στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της «Μήδειας», αλλά και των αντιφάσεων «Τα δύσκολα πέρασαν αλλά μπορεί να έρθουν κι άλλα.!…», οι Δημότες μπορούν να αισιοδοξούν γιατί «Ο Δήμος μας έχει θετική προοπτική εξέλιξης» (όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του…). Την οποία όμως ασφαλώς και δεν συμμερίζεται η Αντιπολίτευση του «καναπέ» και του «πληκτρολογίου», που «δεν έχει προτάσεις» αλλά μόνο «δημοσιογραφεί» εκ του ασφαλούς!…

Λογική και αναμενόμενη όμως η αντίδραση ενός Δημάρχου, που παλεύει, τώρα, να αλλάξει το αρνητικό εις βάρος του κλίμα, απευθύνοντας συναισθηματικές πομφόλυγες στους Δημότες… (του τύπου «με πνίγει το δίκιο….!»), κατηγορώντας, παράλληλα, συλλήβδην, την Αντιπολίτευση του 63,29%, ότι χτίζει πολιτική καριέρα «με ψεύδη, μισές αλήθειες και συκοφαντίες».

Εις μάτην

Ο Δημότης δεν δέχεται -πια- να υποτιμάται η αντίληψή του, ούτε ασφαλώς έχει μνήμη χρυσόψαρου, όση συναισθηματική νοημοσύνη κι αν επιχειρούν να προκαλέσουν οι έμμισθοι επικοινωνιολόγοι του Δημάρχου.

Τα βίντεο από τα Δημοτικά Συμβούλια, τα οποία αποτελούν κατάκτηση της «δημοσιογραφικής» Αντιπολίτευσης κατόπιν πολλών πιέσεών της στη Δημοτική Αρχή, καταγράφουν το αν και ποιες θέσεις έχει η Αντιπολίτευση, καθώς και, το κατά πόσον αυτές λαμβάνονται υπόψην από τη Δημοτική Αρχή έστω και κατ΄ ελάχιστο…

Οι σελίδες των παρατάξεων στο διαδίκτυο,  επίσης καταγράφουν αν και κατά πόσο οι θέσεις της Αντιπολίτευσης είναι και υπαρκτές και ουσιαστικές.

Σύσσωμη λοιπόν η αντιπολίτευση, “παλαιοί” και “νεόκοποι”, χωρίς καμιά εξαίρεση ευθύνονται σύμφωνα με τα γραφόμενά σας για τα δεινά του Δήμου μας! Όσο παράξενο κι αν είναι, όμως, συμφωνούμε μαζί σας κ. Δήμαρχε και ως προς το συμπέρασμά σας: “Αρκετά!! Ως εδώ!!”

Διαβάστε λοιπόν κ. Δήμαρχε και τα δικά μας

Αρκετά! Ως εδώ

Με τη συνέχιση του ίδιου νοσηρού κλίματος των απευθείας αναθέσεων εκατομμυρίων  ευρώ σε ημέτερους, χωρίς ούτε μία σκέψη για λογοδοσία στην Αντιπολίτευση, με την πρόφαση του κατεπείγοντος,

Με την απόρριψη κάθε πρότασης της Αντιπολίτευσης σε οποιοδήποτε θέμα συζητείται στο δημοτικό συμβούλιο!

Με την παραπληροφόρηση, που παρέχουν τα Δελτία Τύπου του δήμου, διαστρεβλώνοντας τα όσα συζητήθηκαν σε δημοτικά συμβούλια!

Με τα ενσταντανέ και τις λεζάντες σας με κυβερνητικά στελέχη, παράγοντες της περιφέρειας και της αγοράς, για να γεμίσετε το «λεύκωμα» της λαμπρής πορείας σας!

Με τις βραβεύσεις-μαϊμού για το «έργο σας», σχετικά με αντικείμενα με τα οποία δεν έχετε καν ασχοληθεί!

Με την κοροϊδία στους πληγέντες από τη «Μήδεια» σχετικά με τις αποζημιώσεις που… ακόμη περιμένουν!

Με την κάλυψη στελεχών σας που, ενώ χρωστάνε στον Δήμο, τους τοποθετείτε σε αμοιβόμενες θέσεις ευθύνης!

Με το ράβε-ξήλωνε του δικού σας προϋπολογισμού, με δαπάνες, που, άλλοτε τις εμφανίζετε ως αναγκαίες για τη λειτουργία και τον εκσυγχρονισμό του δήμου και άλλοτε τις αφαιρείτε ως άχρηστες ή μη υλοποιήσιμες!

Με το ράβε-ξήλωνε του δικού σας τεχνικού προγράμματος με έργα μεταξύ τους ασύνδετα και με προσθαφαιρέσεις εξυπηρέτησης ημετέρων!

Με τον τρόπο που διεξάγονται τα δημοτικά συμβούλια και με την απαράδεκτη και μεροληπτική προεδρία τους!

Με την πατερναλιστική σας τακτική προς τις δημοτικές κοινότητες και την επιλεκτική σας επίρριψη ευθυνών.

Με τις ψευδαισθήσεις σας, που -ανεπιτυχώς- προσπαθείτε να περάσετε και στους Δημότες.

Όμως, οφείλουμε να συμφωνήσουμε απόλυτα μαζί σας κύριε Δήμαρχε ότι, “πάνω σε ερείπια πολιτικές καριέρες δεν χτίζονται”. Όχι για τη νουθεσία σας καθεαυτή προς την Αντιπολίτευση, αλλά για την κατηγορηματική ομολογία σας περί των ερειπίων της Δημαρχίας σας!  Εύλογα όμως αναρωτιόμαστε,  αν αυτά «τα ερείπια» αποτελούν πρώτης τάξεως ευκαιρία για να χτιστούν “επιχειρηματικές καριέρες” φίλων και γνωστών. Γνωρίζετε κάτι, έχετε ακούσει κάτι γι αυτό;

Κανένα άλλοθι δεν έχετε και είστε προσωπικά υπόλογος για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει, σήμερα, ο δήμος Διονύσου.

Όσο για τις προτάσεις και τις προοπτικές της αντιπολίτευσης, μην ανησυχείτε. Εσείς, άλλωστε, απορρίπτετε τα πάντα, αφού κατέχετε την απόλυτη γνώση!

Μέχρι τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές όμως και οι δημότες θα συμφωνήσουν με τα συμπεράσματά σας και θα σας βροντοφωνάξουν:

Αρκετά! Ως εδώ

Ως τότε, θα νιώθετε την παρουσία μας και τον (θεσμικό) έλεγχό μας για την προάσπιση των συμφερόντων των δημοτών, όσο δυσάρεστο κι αν είναι αυτό για εσάς.

Δεν έχετε άλλη επιλογή!

_______________________________________

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Οι Δημοτικές Παρατάξεις:

«Ανοικτοί Ορίζοντες»: Επικεφαλής Δ. Ζαμάνης

«Εύπολις – Συνεργασία Δημοτών Διονύσου»: Επικεφαλής Κ. Κουριδάκης

«Μαζί για τον Διόνυσο»: Επικεφαλής Ν. Κλήμης

Μαρία Στυλιανού: Ανεξάρτητη Δημ. Σύμβουλος