logo


Συνεχίζονται οι υψηλοί τόνοι ανάμεσα στη Δημοτική Αρχή και παρατάξεις της μειοψηφίας, με τον Κ. Κουριδάκη, επικεφαλής της παράταξης «Εύπολις- Συνεργασία Δημοτών Διονύσου” να απαντά στο πρόσφατο Δελτίο Τύπου της “Δύναμης Ευθύνης”:

Διόνυσος, 21/10/21

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ «ΕΥΘΥΝΗΣ»

Είναι, πραγματικά, θλιβερό να διαβάζεις ανακοινώσεις, χωρίς την ευθύτητα της προσωπικής υπογραφής, οι οποίες σε «στοχοποιούν» απροκάλυπτα, προδίδοντας ταραχή και φόβο στην παράταξη Καλαφατέλη, από τις ελεύθερες δεσμεύσεων και συμφερόντων, τοποθετήσεις μου σε σχέση με τα σοβαρά προβλήματα που παραμένουν άλυτα, επί της ουσίας, στο Δήμο μας.

Όσα στηλιτεύω με τις θέσεις και τις φωτογραφίες μου, αποκαλυπτικές της αλήθειας, δεν εκπορεύονται από κάποια ανάγκη να κτίσω «πολιτική καριέρα», σε αντίθεση με τον εξ επαγγέλματος Δήμαρχο Διονύσου. Η παρουσία μου και η ενασχόλησή μου στα αυτοδιοικητικά ουδέποτε έγινε, ούτε πρόκειται να γίνει, εφαλτήριο, προσωπικής καταξίωσης, κομματικής επιβράβευσης ή ανέλιξης, επαγγελματικής αποκατάστασης και οικονομικής ιδιοτέλειας. Είναι απολύτως κατανοητή η αντίδραση εκείνων που εμπλέκονται και …διαπλέκονται στα κοινά, δήθεν «για το καλό μας». Πάντα στο μυαλό και στην καθημερινή πρακτική τους κυριαρχεί το προσωπικό, παραταξιακό ή όποιο άλλο συμφέρον. Η ενασχόληση μου έχει κίνητρα αποκλειστικά την βελτίωση των συνθηκών ζωής των οικογενειών μας και όλων αυτών που αγαπούν τον τόπο τους, όπως και εκείνων που επέλεξαν να ζήσουν στις 7 κοινότητες του Δ. Διονύσου, με αξιοπρέπεια, ασφάλεια και προοπτική.

Είναι αξιοπερίεργο το γεγονός ότι, δύο χρόνια τώρα, που, ως αντιπολιτευόμενος του …«καναπέ», -όπως αγενώς με αποκαλούν οι γνωστοί-άγνωστοι «ποντικοί» της ευρύτερης περιοχής-, έχω αναδείξει, μαζί με τους συνοδοιπόρους μου, κρίσιμα θέματα που βγάζουν μάτι, κυριολεκτικά, όπως τα μπαζώματα στον Αγ. Στέφανο και στη Σταμάτα, τα ζητήματα των ρεμάτων (Βρυσάκι, Ροδόπολης, Διονύσου κλπ), κυκλοφοριακά προβλήματα, απευθείας αναθέσεις με αδιαφανείς διαδικασίες, καταπατήσεις δημοσίων εκτάσεων, μη σύννομη άσκηση καθηκόντων δημοτικών συμβούλων και αντιδημάρχων, και, πολλά άλλα, δεν έχουμε πάρει απαντήσεις…  Η παράταξη της παρούσας Διοίκησης δεν είχε την ευγενή καλοσύνη, ούτε ένιωσε στιγμή την «ευθύνη» να πάρει θέση, να δώσει κάποιες εξηγήσεις, ως όφειλε.

Φυσικά,  ήμουν και είμαι απών από στημένες  φωτογραφίες για προσωπική προβολή, -πεδίο δόξης λαμπρό για το Δήμαρχο, τους αντιδημάρχους και τους κλακαδόρους τους-, αλλά, είμαι πάντα παρών πίσω από την κάμερα, αποτυπώνοντας τα κακώς κείμενα, παράλληλα με τις ομορφιές του τόπου μας, ενημερώνοντας, απλά και ξεκάθαρα τους συμπολίτες μου. Δεν μπορεί να είμαι, λοιπόν, δεινός περιηγητής και συγχρόνως αντιπολιτευόμενος του «καναπέ», πρέπει να διαλέξετε, κάποτε, που ακριβώς με κατατάσσετε. Άλλωστε, ως επαγγελματίας, γυρίζω παντού, μετρώ σπιθαμή προς σπιθαμή το Δήμο και τοποθετούμαι με επιστημονική κατάρτιση, γνώση, πάνω απ’ όλα δε, με κοινή λογική, αυτή που, ευτυχώς, διαθέτουν χιλιάδες κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής. Χωρίς κοστούμια και τυπικές χαιρετούρες, μόνο για τη λεζάντα…

Αντιγράφοντας, στο μεταξύ,  από την ανακοίνωση της παράταξης Καλαφατέλη για το «Μπάλλο» ότι «…! Δεν μπήκαν (νερά) στα σπίτια, δεν πλημμύρισαν υπόγεια, ! Δεν απέκλεισαν περιοχές, ! Δεν παγίδεψαν πολίτες..»,  θέλω να σημειώσω επί των πολλών «θαυμαστικών», πως δεν είναι δυνατόν να υπερηφανευόμαστε ότι όλα πήγαν καλά, επειδή δεν προέκυψαν τα χειρότερα. Αναρωτηθήκατε τι θα γινόταν αν τα ύψη βροχής ήταν μεγαλύτερα, ποιοι θα είχαν την ευθύνη τότε; Ο Κουριδάκης, μήπως, που αναδείκνυε τα προβλήματα ή εσείς, που δεν προβλέψατε έγκαιρα ως οφείλατε;;;

Την ψήφο των συμπολιτών μου την έχω κερδίσει με την αξιοπρέπεια και την τιμή μου, δεν την εξαγόρασα ούτε εξαπάτησα κανέναν.

• Δεν μπήκα στα σπίτια να δίνω ψεύτικες υποσχέσεις

• Δεν απέκλεισα κανέναν για τις πολιτικές του πεποιθήσεις

• Δεν παγίδεψα τους πολίτες με παραπλανητικές  συμπεριφορές

Αυτά είναι τα δικά μου «Δεν»! Μακριά από εξαρτήσεις, εξαπατήσεις, στενά συμφέροντα, κρυφές συναλλαγές στους καφενέδες και δεσμεύσεις με τοπικές φαμίλιες.

Επιδίωξη μου είναι, με αρχές και ειλικρίνεια, η συλλογική δράση, η συμπόρευση υγιών δυνάμεων, προσωπικοτήτων και φορέων, προκειμένου ο τόπος μας, να προστατευθεί και να βελτιωθεί σε όλους τους τομείς.

Προσωπικό μου όραμα και στόχος είναι να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των πολιτών και τα παιδιά μας να ζήσουν σε καλύτερες, περιβαλλοντικά και κοινωνικά, συνθήκες. Όλα τα άλλα τα επιστρέφω στους απρεπείς…

Κωστής Κουριδάκης

Πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ

Δημοτικός σύμβουλος

Επικεφαλής δημοτικής παράταξης

ΕΥΠΟΛΙΣ – Συνεργασία Δημοτών Διονύσου