logo


Σε σχολιασμό της ανακοίνωσης, που εξέδωσε η «Δύναμη Ευθύνης» για τη στάση μερίδας των παρατάξεων της μειοψηφίας, προχωρεί, μετά από τον Κ. Κουριδάκη, και ο Δ. Αλεξανδρής, δημοτικός σύμβουλος με τον «Εύπολι- Συνεργασία Δημοτών Διονύσου»:

Δεν μπορώ να μην σχολιάσω την ανυπόγραφη ανακοίνωση της παράταξης «Δύναμη Ευθύνης» του Δημάρχου κου Καλαφατέλη, που κατηγορεί τον κο Κουριδάκη ότι  προσπαθεί να  χτίσει πολιτική καριέρα με κίνδυνο, βέβαια, να χάσει ο ίδιος την …χρυσή καρέκλα του Δημάρχου,  που, τόσο πολύ, την έχει ανάγκη…                

Ποιος τον κατηγορεί ;

-Ο εξ επαγγέλματος επί 2,5 δεκαετίες Δήμαρχος,   που, ακόμα και όταν δεν εκλέγεται ως Δήμαρχος, προσλαμβάνεται ως ειδικός συνεργάτης σε άλλο Δήμο.

-Στη συνέχεια,  για να ανταποδώσει την υποχρέωση,  προσλαμβάνει ως ειδικό συνεργάτη, το γιο του Δήμαρχου, που τον είχε προσλάβει ως ειδικό συνεργάτη! Και, ανάθεμα αν έχει πατήσει το πόδι του ποτέ στον Δήμο…

-Με άλλα λόγια, οι Δημότες εξοφλούν τη δική του υποχρέωση!

Ο συγκεκριμένος, λοιπόν, Δήμαρχος,  κατηγορεί τον Επιστήμονα & Πολιτικό Μηχανικό Κωστή Κουριδάκη! Έναν επιτυχημένο επαγγελματία και  πολύτεκνο  οικογενειάρχη  ότι προσπαθεί, με αθέμιτο τρόπο, να χτίσει πολιτική καριέρα .

Κε Καλαφατέλη,  ο κ. Κουριδάκης δεν έχει καμία ανάγκη πολιτικής καριέρας .                                                                                                                            Ο Κωστής  Κουριδάκης, μαζί με μια ομάδα ανθρώπων που νοιάζονται για τον τόπο και ανησυχούν  με  τον τρόπο με τον οποίο διοικείτε και διαχειρίζεστε τα χρήματα των Δημοτών, που, με πρόφαση τα ακραία καιρικά φαινόμενα και την κήρυξη του Δήμου  μας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης,  έχετε σκορπίσει, μέχρι στιγμής, σε απευθείας αναθέσεις σε φίλους και κουμπάρους  πάνω από 3.500.000,00 €.  Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι κυκλοφορεί στα καφενεία πως οι φίλοι και οι κουμπάροι θα δίνουν στα παιδιά και στα εγγόνια τους τα ονόματα Μήδεια – Ιόλαος- Αθηνά,  ενώ, ο …εθνικός τους χορός θα είναι ο Μπάλλος!                                                                                                                               

Μια Διοίκηση ενός Δημάρχου, που, αν σκεφτόταν τα συμφέροντα του Δήμου, θα μπορούσε με το 1/3 των χρημάτων που έχουν ξοδευτεί, να έχει προμηθευτεί  μηχανήματα-φορτηγά και άλλον εξοπλισμό απολύτως απαραίτητο. Θα μπορούσε, επίσης, να έχει προσληφθεί το ανάλογο προσωπικό, που, αφενός θα αντιμετώπιζε με τον καλύτερο τρόπο τα ακραία καιρικά φαινόμενα, αφετέρου  θα έμενε ο μηχανολογικός εξοπλισμός στον Δήμο  προς αντιμετώπιση επόμενων ακραίων καιρικών φαινομένων, δεδομένου ότι με την κλιματική κρίση τα φαινόμενα αυτά θα είναι πολύ συχνά και σε βάθος χρόνου .

Αναρωτιόμαστε: Αλήθεια, τι θα μείνει στον Δήμο μας από τα 3.500.000,00€  και πάνω που θα ξοδευτούν;

Δυστυχώς, ΤΙΠΟΤΑ ! (αν εξαιρέσει, βέβαια, κάποιος τα κέρδη «ημετέρων»  της Δημοτικής Αρχής)                   

Ποιος κατηγορεί, αλήθεια,  τον κο Κουριδάκη ;

Ο Δήμαρχος κος Καλαφατέλης, στην  παράταξη του οποίου υπάρχουν  τρεις Δημοτικοί Σύμβουλοι, που θα έπρεπε να έχουν εκπέσει του αξιώματος για μη εμπρόθεσμη ρύθμιση οφειλών προς τον Δήμο! Ενώ ο ίδιος ο Δήμαρχος το γνωρίζει, αφού έχει καταγγελθεί από την αντιπολίτευση, προς …επιβράβευση τους έκανε και αντιδημάρχους! Για αυτά και για πολλές άλλες περιπτώσεις που μπορώ να αναφέρω , περί αδιαφάνειας, αναξιοκρατίας, κατασπατάλησης των χρημάτων των Δημοτών, όπως και για τη διάλυση των υπηρεσιών του ανησυχεί ο κος Κουριδακης και η παράταξή του και όχι για να χτίσει οποιαδήποτε πολιτική καριέρα. Ένας  Δήμος από τους μεγαλύτερους της Ελλάδος και τους πιο οργανωμένους, που τον καταντήσατε στη σημερινή κατάσταση, έχοντας τοποθετήσει αναπληρωτή(!!!!) διευθυντή  οικονομικών. Γιατί άραγε; Δεν υπάρχουν ικανά στελέχη να επανδρώσουν την θέση ενός  διευθυντή; Αν νομίζετε ότι οι Δημότες δεν τα βλέπουν αυτά και τόσα άλλα, χωρίς να καταλαβαίνουν ποιοι σκοποί  εξυπηρετούνται,  είστε βαθιά νυχτωμένος…