logo


Τις ευχαριστίες του προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΤΙΑΣ, και προς τους συνεργάτες του μέλη του διοικητικού προσωπικού, εξέφρασε ο Ν. Κοκκαλάς ολοκληρώνοντας τη θητεία του ως Προέδρου του Νομικού Προσώπου, στο πλαίσιο της σημερινής (19/10) διπλής συνεδρίασης. Ο κ. Κοκκαλάς στην τοποθέτησή του προχώρησε σε ένα μίνι απολογισμό του έργου της ΕΣΤΙΑΣ, που επί των ημερών του έθεσε τρεις κεντρικούς στόχους οι οποίοι επετεύχθησαν, ενώ δεν παρέλειψε να αναγνωρίσει πως παρέλαβε έναν καλά θεμελιωμένο οργανισμό, όπως τόνισε χαρακτηριστικά:

Αγαπητοί συνάδελφοι, ολοκληρώσαμε τη διετή θητεία μας, και ως ΔΣ και εγώ ως Πρόεδρος και νιώθω την υποχρέωση να σας ευχαριστήσω όλους για όσα πετύχαμε παρέα. Παραλάβαμε έναν οργανισμό καλά θεμελιωμένο από τις προηγούμενες Διοικήσεις και πορευτήκαμε με φιλοσοφία τη μέγιστη δυνατή σύνεση για το κοινό καλό. Είχαμε αγαστή συνεργασία με το προσωπικό και γνώμονα τη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών της ΕΣΤΙΑΣ προς τους συμπολίτες μας, προς την κοινωνία, γιατί αυτός είναι ο σκοπός μας. Το όραμά μας είχε τρεις πυλώνες, τρεις βασικούς στόχους, τους οποίους, πιστεύω, κερδίσαμε έντιμα και με όλες μας τις δυνάμεις.

Ο πρώτος στόχος ήταν να καταστεί η ΕΣΤΙΑ στη συνείδηση των δημοτών ως σταθερός και αποτελεσματικός φορέας υπηρεσιών κοινωνικής αλληλεγγύης. Όπως φάνηκε από τη δράση μας κατά την πρώτη φάση της πανδημίας, αλλά και στις δύσκολες στιγμές της “Μήδειας”, όπου τολμήσαμε να βγούμε έξω και να μαγειρέψουμε για όλο τον κόσμο και να δώσουμε ό, τι χρειάζεται στο μέτρο του δυνατού. Και βεβαίως και στις πυρκαγιές όπου ο προηγούμενος στόχος επετεύχθη σε μεγάλο βαθμό, όπου μπορούσαμε να συνδράμουμε, διακριτικά πάντα.

Ο δεύτερος στόχος ήταν να αναβαθμίσουμε τη λειτουργία της ΕΣΤΙΑΣ σε επίπεδο οργάνωσης, προσωπικού, εξοπλισμού και ασφαλών υποδομών. Εισαγάγαμε το HACCP, τον νέο ΟΕΥ και το GDPR, που προσπαθήσαμε, τα εκπονήσαμε, είναι προς μελέτη και θα έλθουν στο επόμενο Συμβούλιο και ελπίζω και είμαι σίγουρος και πεπεισμένος ότι θα ολοκληρωθούν. Η εγκατάσταση ολοκληρωμένων συστημάτων πυροπροστασίας, και είναι τιμή μας για την Άνοιξη, η εκπαίδευση προσωπικού και οι αιτήσεις πρόσληψης νέου- έχει κόσμο η ΕΣΤΙΑ και εξυπηρετούμε πιο γρήγορα και τους πολίτες και τους προμηθευτές μας-, καθώς και η ανεύρεση νέων χώρων, είναι μερικές από τις δράσεις στην κατεύθυνση αυτή.

Ο τρίτος στόχος μας ήταν να ξεκινήσουμε τη μετάβαση της λειτουργίας της ΕΣΤΙΑΣ στη νέα ψηφιακή εποχή. Αυτό επιτεύχθηκε πρωτίστως με τη δημιουργία ειδικής ψηφιακής πλατφόρμας που επιτρέπει τις ηλεκτρονικές αιτήσεις και τη διαρκή ενημέρωση των πολιτών, την αλληλεπίδραση με τους χρήστες των υπηρεσιών μας και δευτερευόντως με την προμήθεια νέου ψηφιακού εξοπλισμού, γιατί συνεχώς ανανεωνόμαστε.

Με την ολοκλήρωση λοιπόν μιας διετίας γεμάτης ενθουσιασμό, έργα και συγκινήσεις νιώθω πως ήρθε η ώρα να δώσω τη σκυτάλη σε ένα νέο πρόσωπο και να προχωρήσω παρακάτω. Ούτως ή άλλως πιστεύω πως τα πρόσωπα σε θέση ευθύνης πρέπει να ανανεώνονται τακτικά, ώστε περισσότεροι συμπολίτες μας να δοκιμάζονται και να ωριμάζουν πολιτικά. Έτσι λοιπόν σας ανακοινώνω πως σήμερα είναι η τελευταία φορά που προεδρεύω στο Διοικητικό Συμβούλιο. Σας διαβεβαιώνω όμως πως θα είμαι πάντα δίπλα στην Εστία γιατί το έργο της είναι κομβικής σημασίας, ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς που έρχονται. Και σ’ αυτό πρέπει να δώσουμε έμφαση: Γιατί από την εποχή  της κλιματικής αλλαγής έχουμε περάσει στην εποχή της κλιματικής κρίσης. Μιας κρίσης που έχει ανάγκη για τέτοιες υπηρεσίες όπως και σύσσωμη η Διοίκηση του Δήμου να είναι κοντά στους πολίτες.

Σας ευχαριστώ πολύ ειλικρινά για τις διαφωνίες που είχαμε, για τις διαφορετικές απόψεις, κι αυτό ήταν το καλύτερο, αλλά πάνω απ’ όλα για την προσπάθεια που δώσαμε όλοι μαζί.

Να είστε καλά, να έχετε υγεία και εύχομαι το καλύτερο δυνατόν σε όλους.