logo


Πλήρως δικαιώθηκε στις προβλέψεις της η Οδός Διονύσου, όσον αφορά στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, που ξεκίνησε χθες λίγο μετά από τις 7.30, η προ Ημερησίας Διατάξεως διήρκεσε γύρω στη μιάμιση ώρα, ενώ η συνεδρίαση διεκόπη τα μεσάνυχτα, όπως προβλέπει ο Κανονισμός Λειτουργίας του Σώματος, αφού είχαν συζητηθεί μόλις 3 από τα 10 συνολικά θέματα της Ημερήσιας Διάταξης. Η συνεδρίαση θα συνεχιστεί σήμερα Τετάρτη 13 Οκτωβρίου στις 4 το απόγευμα.

Πάνω από 40 ήταν οι ερωτήσεις που υποβλήθηκαν από δημοτικούς συμβούλους των παρατάξεων της μειοψηφίας, σχετικές με όλο το φάσμα της δράσης του Δήμου, ενώ στο τελευταίο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης, που αφορούσε στην επέκταση της σύμβασης μίσθωσης στο κεντρικό Δημαρχείο, προέκυψε διχογνωμία:

Οι τέσσερις από τις πέντε παρατάξεις της μειοψηφίας καταψήφισαν την εισήγηση με 17 συνολικά ψήφους. Τόσες ψήφους απέσπασε, από την πλευρά της Διοίκησης και της παράταξης “Η πόλη μας, Το σπίτι μας”, η εισήγηση του Αντιδημάρχου Δ. Ράικου. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, εφόσον σε ένα θέμα σημειωθεί ισοψηφία, τότε υπερισχύει η ψήφος του Προέδρου. Με τη διαφορά ότι, παρούσης της Προέδρου Σ. Κατσίγιαννη, εκείνη την ώρα προήδρευε ο προερχόμενος από τη μείζονα μειοψηφία Αντιπρόεδρο Θ. Στάικο, ο οποίος και  ολοκλήρωσε την ψηφοφορία. Έτσι οι μεν μειοψηφίες θεώρησαν πως το θέμα απορρίφθηκε με την ψήφο του προεδρεύοντα εκείνη τη στιγμή (σ.σ. αρνητική τελικά, αν και εξαρχής είχε δηλώσει πως θα υπερψήφιζε την εισήγηση γιατί αναγνώριζε την αναγκαιότητα αύξησης των χώρων), ενώ η Δημοτική Αρχή επέμενε πως το θέμα είχε υπερψηφισθεί μια που η ψήφος της Προέδρου ήταν θετική, ασχέτως αν εκείνη τη στιγμή δεν διεύθυνε εκείνη την ψηφοφορία. Η διχογνωμία αυτή πάντως αναμένεται να λυθεί σήμερα, στην επανάληψη της συνεδρίασης.

Η χθεσινή διακοπή της συνεδρίασης και η επανάληψή της σήμερα στις 4 μ.μ. έχει και μια ακόμη συνέπεια: Για σήμερα στις 6 το βράδυ είχε προγραμματιστεί η διαδικτυακή εσπερίδα για το περιβάλλον, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας, στην οποία συμμετέχει και ο Δήμος Διονύσου. Ήδη κατά πληροφορίες της Οδού Διονύσου η εσπερίδα αυτή, στην οποία θα συμμετείχαν αξιόλογοι ομιλητές όπως ο Μ. Αθανασίου, ειδικός στις δασικές πυρκαγιές, ο Δ. Ιμπραήμ, Υπεύθυνος Τομέα Κλίματος και Ενέργειας WWF Hellas, Μ. Χρηστάκης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Αλ. Λυσσιώτης, Ιατρός Πλαστικός Χειρουργός, εξειδικευμένος σε επείγουσα προνοσοκομειακή ιατρική, αρχηγός Ναυτοπροσκόπων Διονύσου, έχει αναβληθεί, ενώ μέσα στην ημέρα θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση από το Δήμο.