logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αυλαία με έξοδα 103.600 € και –μόλις-  2.365,37€ ταμείο για τους ήρωες εθελοντές που θα μοιραστεί ισόποσα στους 6 φορείς του Δήμου!  Με βάση δημοσίευμα της «Οδός Διονύσου», αυτός είναι ο τελικός απολογισμός της Δημοτικής φιέστας  για τα «Διονύσια 2021».

Ασφαλώς, υπάρχουν και ποσά που δεν περιλαμβάνονται στα έξοδα, όπως οι επισκευές των εγκαταστάσεων. Ουδέποτε λάβαμε απάντηση  από ποιους έγιναν, με ποια μελέτη και άδεια, καθώς και το πόσο κόστισαν …

Είχαμε έγκαιρα επισημάνει  ότι οι ιδιαίτερες συνθήκες του φετινού καλοκαιριού μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, υπαγόρευαν τη ματαίωση των εκδηλώσεων και την οργάνωση εκδηλώσεων με τοπικά ερασιτεχνικά σχήματα για τη συγκέντρωση χρημάτων.

Συγκεκριμένα είχαμε προτείνει «…να αναβληθούν οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις και να οργανωθούν εκ νέου μόνο με τη συμμετοχή ερασιτεχνικών σχημάτων στα καμένα: στην Αχλαδούλα, όπου ήταν ο κλαδοφάγος, στο γήπεδο Διονύσου, στο Βρυσάκι χαμηλά, κάτω από την παλιά τουβλοποιία, στο παρατημένο γήπεδο της Ροδόπολης, στο γήπεδο του Κρυονερίου. Τα όποια χρήματα συγκεντρωθούν να δοθούν σε εθελοντές για την αναβάθμιση των χώρων αυτών».

Για μία ακόμα φορά δεν εισακουστήκαμε ούτε εμείς, ούτε οι εκατοντάδες Δημοτών που εκφράστηκαν αρνητικά για τις εκδηλώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα μισά από τα χρήματα που δαπανήθηκαν για τα «Διονύσια 2021» να δίνονταν ως έκτακτη επιχορήγηση στα κλιμάκια των εθελοντών, θα ήταν μια εξαιρετικά σημαντική βοήθεια για να συνεχίσουν το πολύτιμο έργο τους.

Εις μάτην!

Η Δημοτική Αρχή συνεπής στη μονομέρεια των εντυπώσεων και του «άρτος και θεάματα» αλλά και -πιθανώς- σε προσυμφωνημένες εκδηλώσεις (…), αγνόησε -και πάλι- τις προτάσεις μας.

Από την άλλη πλευρά, το ιδιαίτερα χαμηλό ποσό που συγκεντρώθηκε για τους εθελοντές, αποτελεί -και- ένδειξη της οικονομικής δυσπραγίας των Δημοτών. Ταυτόχρονα, οι Δημότες έστειλαν μήνυμα πως είναι υποχρέωση πρωτίστως της Πολιτείας να ενισχύει οικονομικά τις λειτουργικές ανάγκες σημαντικών εθελοντικών οργανώσεων και όχι να κάνει τον μεσάζοντα για ελεημοσύνες από τους πολίτες.

Φίλες και Φίλοι

Με τις συγκεκριμένες αντιλήψεις από την παρούσα Δημοτική Αρχή δεν είναι να απορεί κανείς γιατί οι Δημότες «πάγωσαν» τον χειμώνα με τη «Μήδεια» και κάηκαν τα περιαστικά μας δάση το καλοκαίρι.

Ευχόμαστε να μην τριτώσει το κακό για τον Δήμο Διονύσου, με πλημμύρες τον επερχόμενο χειμώνα, που θα απειλήσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες…