logo


Στη Θεσσαλονίκη, στο Συνεδριακό Κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης”, από 14 έως 16 Οκτωβρίου 2021 θα πραγματοποιηθεί φέτος δια ζώσης το ετήσιο τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ.

Λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας, το Συνέδριο απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο:

(α) στα μέλη της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ,

(β) στα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων και

(γ) στα μέλη των Εποπτικών Συμβουλίων των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων.

Στις εργασίες δεν θα υπάρχει δυνατότητα δια ζώσης συμμετοχής παρατηρητών.

Όλοι οι ομιλητές και οι σύνεδροι:

– θα πρέπει είτε να είναι εμβολιασμένοι πλήρως, είτε να έχουν βρεθεί θετικοί στον covid-19 κατά τη διάρκεια των τελευταίων 6 μηνών,

– πριν την είσοδό τους στην ολομέλεια, θα ζητηθεί να επιδείξουν τα σχετικά έγγραφα εμβολιασμού ή νόσησης.

– οι σύνεδροι θα πρέπει να φέρουν μαζί τους Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο, καθώς θα πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίαςόλες τις ημέρες των εργασιών του συνεδρίου.

– η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους.

Η εγγραφή τους στο Συνέδριο είναι υποχρεωτική σε συγκεκριμένο σύνδεσμο. Παράλληλα, θα τους αποσταλεί ηλεκτρονικά κάρτα εισόδου με μοναδικό γραμμωτό κώδικα (QR code), τον οποίο θα πρέπει να εκτυπώσουν, καθώς θα τους ζητηθεί να το επιδείξετε κατά την άφιξή τους.

Η ΚΕΔΕ, έχει ξεκαθαρίσει ότι η είσοδος στο συνεδριακό χώρο αφορά μόνο στους αποδέκτες προσωπικής Πρόσκλησης. Αιρετοί, εκπρόσωποι Δήμων (Δημοτικοί Σύμβουλοι) που δεν έχουν λάβει προσωπική Πρόσκληση, δεν δύναται να παρακολουθήσουν δια ζώσης τις εργασίες.

Το Συνέδριο πάντως θα μεταδίδεται διαδικτυακά στην ιστοσελίδα της ΚΕΔΕ.

Τα ζητήματα που θα τεθούν ψηλά στην ατζέντα των συνεδριακών διαδικασιών, είναι «όσα αφορούν τη μεταρρύθμιση στη λειτουργία του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης με έμφαση στις νέες αρμοδιότητες, την καταστατική θέση των Αιρετών, τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού, τα νέα αναπτυξιακά “εργαλεία” για τους Δήμους, καθώς και ζητήματα που αφορούν την ψηφιακή διακυβέρνηση και τη λειτουργία των “έξυπνων πόλεων”, την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής και την προστασία του περιβάλλοντος, την ανακύκλωση, την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και την πολιτική προστασία, κ.λπ.».

πηγή: airetos.gr