logo


Μέσα στο 2022 «βλέπει» η Δημοτική Αρχή τη σύνδεση της Σταμάτας με το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ. Αυτό δήλωσε ο Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης στη χθεσινή (21 Σεπτεμβρίου) συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Χ. Τσεβά, επικεφαλής της παράταξης “Η πόλη μας, Το σπίτι μας”.

Το συγκεκριμένο έργο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα Α. ΤΡΙΤΣΗΣ, τόνισε ο κ. Καλαφατέλης, προσθέτοντας: “Λογικά μέχρι το τέλος του χρόνου, ίσως και πιο σύντομα, περιμένουμε να εγκριθεί το “πακέτο” των έργων που έχουμε υποβάλει για την ύδρευση και αμέσως μετά, το συντομότερο δυνατόν, θα δημοπρατήσουμε τη σύνδεση της Σταμάτας. Η παροχή είναι έτοιμη, συνεπώς με το έργο θα φτάσει το νερό στη δεξαμενή”.

Υπενθυμίζεται πως η Σταμάτα είναι μοναδική Κοινότητα του Δήμου Διονύσου, που υδροδοτείται αποκλειστικά από νερό γεώτρησης. Για την ποιότητα του νερού που φτάνει τελικά στη βρύση των καταναλωτών, οι διαμαρτυρίες και οι καταγγελίες για άλατα, για χώματα και για καταστροφές ηλεκτρικών συσκευών από τα  παραπάνω είναι καθημερινές, κάποιες μάλιστα έχουν φτάσει μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με… παραστατικό τρόπο. Μια από αυτές ήταν και του Ν. Καραλή, που το 2018 προσκόμισε στο Δημοτικό Συμβούλιο σακουλάκι με τη… μαρμαρόσκονη (!) που βγαίνει από τη βρύση του, αφήνοντας τότε άφωνους και αποσβολωμένους τους δημοτικούς συμβούλους αλλά και όσους παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση.