logo


Επανέρχεται για πολλοστή φορά στο θέμα της υποστελέχωσης της Υπηρεσίας Δόμησης (ΥΔΟΜ) του Δήμου Διονύσου η παράταξη της μειοψηφίας «Εύπολις- Συνεργασία Δημοτών Διονύσου», φέρνοντας αυτή τη φορά στη δημοσιότητα δυο επιστολές- Ιουλίου και Σεπτεμβρίου 2021- εντονότατης διαμαρτυρίας, τις οποίες υπογράφει η Μ. Σπυροπούλου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Διεύθυνσης ΥΔΟΜ του Δήμου:

Η παράταξή μας, δια του επικεφαλής Κ. Κουριδάκη, έχει θέσει επανειλημμένες φορές, στο Δημοτικό Συμβούλιο ερωτήματα στο Δήμαρχο για την κατάσταση που επικρατεί στην Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου (ΥΔΟΜ).

 Ο Δήμαρχος, ουδέποτε έδωσε κάποια ουσιαστική απάντηση, που να δείχνει ότι αναγνωρίζει τη σοβαρότητα του θέματος και ότι σέβεται πολίτες και υπαλλήλους.

Είναι απολύτως ξεκάθαρο, και, μετά από τις σχετικές διαμαρτυρίες της Υπηρεσίας, ότι 𝛅𝛆𝛎 𝛔έ𝛃𝛆𝛕𝛂𝛊  𝛕𝛊ς 𝛅𝛖𝛔𝛋𝛐𝛌ί𝛆ς 𝛑𝛐𝛖 𝛂𝛎𝛕𝛊𝛍𝛆𝛕𝛚𝛑ί𝛇𝛐𝛖𝛎 𝛐𝛊 𝛖𝛑ά𝛌𝛌𝛈𝛌𝛐𝛊 και,  φυσικά, τους πολίτες που δεν μπορούν να επιλύσουν τα θέματά τους.  Δύο χρόνια τώρα, δεν έχει ενισχυθεί η ΥΔΟΜ:

𝝖𝝼𝞃𝝸𝝷έ𝞃𝞈ς, 𝝰𝝿𝝾𝝳𝞄𝝼𝝰𝝻ώ𝝷𝝶𝝹𝝴 𝝹𝝰𝝸 𝝰𝝿𝝰𝝽𝝸ώ𝝷𝝶𝝹𝝴.

  

Έχουμε φτάσει στο σημείο να επέμβουν οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης και ο δήμαρχος να κωφεύει. Οι υπάλληλοι, αντί να ασχολούνται με την ουσιαστική δουλειά τους, η οποία είναι ιδιαίτερα παραγωγική και νευραλγική, είναι αναγκασμένοι να απολογούνται στα εξώδικα, στις αναφορές και στις απειλές δικηγόρων, πολιτών και εισαγγελέων.

Υπάρχουν λύσεις, παρά την έλλειψη προσωπικού που επικαλείται η διοίκηση.

𝚩𝛐ύ𝛌𝛈𝛔𝛈 𝛅𝛆𝛎 𝛖𝛑ά𝛒𝛘𝛆𝛊

Η μετακίνηση υπαλλήλων από υπηρεσίες που έχουν λιγότερες ανάγκες,  παράλληλα καθήκοντα μηχανικών άλλων τμημάτων, η οργάνωση και η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού ταυτόχρονα με την καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης και σεβασμού των εργαζομένων, θα μπορούσε να βελτιώσει την κατάσταση.

Εμείς θα επιμείνουμε στο θέμα, αντικρούοντας τις κούφιες υποσχέσεις της Δημ. Αρχής για υπηρεσίες που σέβονται τον Δημότη…