logo


Με 11 θέματα θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου, αύριο Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου στις 9 το πρωί. Ανάμεσα στα θέματα περιλαμβάνονται οι βραβεύσεις συνταξιούχων εκπαιδευτικών, καθώς και των Εθελοντών από τα 5 Κλιμάκια της πόλης.

Η πρώτη βράβευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της βραδιάς της οµάδας του Προγράµµατος Θεατρικής Επιµόρφωσης της ∆ηµοτικής Βιβλιοθήκης ∆ιονύσου, που θα παρουσιάσει το θεατρικό δρώµενο µε τίτλο: “1821 – 2021: µια σύγχρονη µατιά στην Ελληνική περιπέτεια” στα ΔΙΟΝΥΣΙΑ. Στην εν λόγω εκδήλωση, εκτός από τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς θα βραβευθεί και η Διονυσιώτισσα Κ. Γαβριηλίδου, επί 15 χρόνια Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο μαστού “Άλμα Ζωής”.

Η βράβευση, με αναμνηστικές τιμητικές πλακέτες, των ηρώων Εθελοντών της πόλης, για την αυτοθυσία τους στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών του φετινού καλοκαιριού, θα πραγματοποιηθεί στις 14 Σεπτεμβρίου στον Παλιό Σταθμό του τρένου στην Κοινότητα Διονύσου.

Επιπλέον, σειρά δράσεων σχεδιάζονται στο Δήμο Διονύσου, στο πλαίσιο της φετινής Εβδομάδας Κινητικότητας, από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου. Η Εβδομάδα Κινητικότητας αποτελεί θεσμό για την Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2002, με στόχο την ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιµων τρόπων µεταφοράς στον αστικό ιστό και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων µετακίνησής τους. Η εβδοµάδα κορυφώνεται µε την “Ηµέρα χωρίς αυτοκίνητο” κατά την οποία µεγάλα τµήµατα της πόλης κλείνουν για τα αυτοκίνητα, αφήνοντας ελεύθερο χώρο στους πεζούς, στους ποδηλάτες και τα µέσα µαζικής µεταφοράς. Η “Ευρωπαϊκή Εβδοµάδα Κινητικότητας” (ΕΕΚ) εστιάζει κάθε χρόνο σε διαφορετικά θέµατα που συνδέονται µε τη βιώσιµη αστική κινητικότητα. Το θέµα που επιλέχθηκε για το 2021 είναι “Είµαστε Υγιείς και Ασφαλείς µε τη Βιώσιµη Κινητικότητα” και το σύνθηµα “Μετακινούµαστε µε µέσα φιλικά στο περιβάλλον”. Οι φετινές δράσεις στην πόλη μας έχουν προϋπολογισμό 3.850 ευρώ και, όπως αποτυπώνονται στην εισήγηση του Δημάρχου Γ. Καλαφατέλη, θα περιλαμβάνουν ζωγραφική σε µουσαµά µεγάλων διαστάσεων από µαθητές των σχολείων εµπνευσµένο από το φετινό θέµα, τοποθέτηση περιπτέρου σε κεντρικό σηµείο του ∆ήµου µε υποδοµή και τεχνικό προσωπικό για δωρεάν µικροεπισκευές και συντηρήσεις ποδηλάτων, µε ταυτόχρονη δυνατότητα ενηµερωτικών ενεργειών για τη χρήση του ποδηλάτου κλπ., ποδηλατάδα σε κεντρικό δρόµο του ∆ήµου την παγκόσµια ηµέρα χωρίς αυτοκίνητο, τιµητική εκδήλωση στο ανοιχτό γήπεδο ∆ιονύσου στις 27/09/2021 µε παλαίµαχους ποδοσφαιριστές που θα προπονηθούν µαζί µε παιδιά, κ.ά.

Εντωμεταξύ, ο Δήμος Διονύσου θα βραβευθεί σε μερικές ημέρες, στις 9 Σεπτεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη για την 6η θέση που κατέλαβε στην περυσινή Εβδομάδα Κινητικότητας. Για αυτήν την εκδήλωση βράβευσης προτείνεται να μεταβούν στη συμπρωτεύουσα ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι Π. Λουκάτος και Στ. Κριεμάδης, καθώς και η ειδική σύμβουλος Δημάρχου Μ. Μπάμπη. Σε συνέχεια της ανωτέρω εκδήλωσης θα γίνει την 11η Σεπτεµβρίου η έναρξη της ∆.Ε.Θ. και έχουν προγραµµατιστεί εκ µέρους του ∆ηµάρχου και των Αντιδηµάρχων σειρά συναντήσεων µε σκοπό την παροχή ενηµέρωσης για πλείστα θέµατα που αφορούν στην εύρυθµη και ποιοτικότερη λειτουργία της πόλης µας, αναφέρει στην εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Δ. Ράικος. Το συνολικό κόστος για τη μετάβαση και την παραμονή των ανωτέρω υπολογίζεται στα 1800 ευρώ.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΘΕΜΑ 1ο: ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΣΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ Α.∆.Α.

∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση πρακτικού Νο3 (δικαιολογητικών κατακύρωσης) και ανάδειξη οριστικών αναδόχων για την προµήθεια ηλεκτρολογικών ειδών του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 3ο: Απαλλαγή υπολόγου χρηµατικού εντάλµατος προπληρωµής του υπαλλήλου του ∆ήµου Μαραντά Γεωργίου και έγκριση απόδοσης λογαριασµού.

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση πρακτικών-κατακύρωση αποτελέσµατος, ανακήρυξη προσωρινού µειοδότη του συνοπτικού διαγωνισµού για “Υπηρεσία Συντήρησης Συνθετικού Χλοοτάπητα στα Γήπεδα Ποδοσφαίρου του ∆ήµου ∆ιονύσου”, συνολικού προϋπολογισµού εξήντα χιλιάδων ευρώ (60.000,00€ ) συµπεριλαµβανοµένου ΦΠΑ.

∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ∆ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 5ο: Συµµετοχή αιρετών του ∆ήµου ∆ιονύσου Αττικής και της ειδικής συµβούλου του ∆ηµάρχου κας Μαργαρίτας Μπάµπη στην εκδήλωση βράβευσης για την Ευρωπαϊκή Εβδοµάδα Κινητικότητας 2020.

∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΟ∆ΩΝ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 6ο: ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟ∆ΟΧΗ ΕΣΟ∆ΩΝ ΑΠΟ TO ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΜΙΣΘΩΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑ∆ΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ Ν.3852/2010 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟ∆Ο ΜΗΝΩΝ ΜΑΪΟΥ ΕΩΣ ΚΑΙ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021.

ΤΜ. ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙ∆ΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 7ο: Εξειδίκευση δαπανών για τις ∆ράσεις – Εκδηλώσεις Σεπτεµβρίου 2021.

ΘΕΜΑ 8ο: Εξειδίκευση δαπάνης για τη βράβευση των εθελοντικών κλιµακίων πυρόσβεσης του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 9ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από τον »ΣΑΡΗΤΖΟΓΛΟΥ ΑΝ. ΣΑΒΒΑΣ» για την ενίσχυση των Κοινωνικών ∆οµών του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 10ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από το »ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙ∆Ι» για την ενίσχυση της Κοινωνικής Ιµατιοθήκης του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 11ο: Εξειδίκευση πίστωσης για τις δράσεις που θα διοργανωθούν στο πλαίσιο της “Ευρωπαϊκής Εβδοµάδας Κινητικότητας 2021”.