logo


Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για τη διοργάνωση των φετινών ΔΙΟΝΥΣΙΩΝ, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του Δημάρχου Γ. Καλαφατέλη στη σημερινή (11/8) κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Διονύσου.

Μετά την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά, αλλά και με την πανδημία να καλπάζει και πάλι, πολλές φωνές μέσα στους κόλπους της Δημοτικής Αρχής μιλούν μέχρι και για ακύρωση των 15νθήμερων εκδηλώσεων (σ.σ. που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν στις 29 Αυγούστου με συναυλία του Μ. Φραγκούλη), ενώ ήδη συζητείται και το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν τα ΔΙΟΝΥΣΙΑ, αλλά με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των ηρωικών Εθελοντικών Κλιμακίων της πόλης, που για άλλη μια φορά αποτέλεσαν το ανάχωμα στην πλήρη καταστροφή.

Όπως εξάλλου μαρτυρούν αναρτήσεις των Εθελοντών, μεγάλο μέρος του εξοπλισμού τους έχει καταστραφεί στις συνεχείς επιχειρήσεις της προηγούμενης εβδομάδας. Ήδη ο Δήμος Διονύσου έχει διαθέσει 75.000 ευρώ για την αντικατάσταση αυτού του εξοπλισμού, και ιδίως για την αγορά πολλών μέτρων σωλήνων πυρόσβεσης, εντούτοις μένουν ακόμη πολλά να γίνουν.

Τα ενδεχόμενα γύρω από τα ΔΙΟΝΥΣΙΑ, πάντως, αναμένεται να συζητηθούν στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 12 Αυγούστου στις 6 το απόγευμα  (σ.σ. σχετική ανακοίνωση έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου) με αποκλειστικό θέμα την ενημέρωση και τη συζήτηση για την πυρκαγιά. Στην ίδια συνεδρίαση η Δημοτική Αρχή θα προτείνει τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής, για την από κοινού αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων.