logo


Δέκα τα θέματα στην Ημερήσια Διάταξη για την αυριανή (3/8) συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου, που θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη στις 9 το πρωί.

Ανάμεσά τους:

*Η προμήθεια κι εγκατάσταση σύγχρονου συστήματος πυρανίχνευσης και διαχείρισης δασικών πυρκαγιών. Σύμφωνα με το Τεύχος Τεχνικών Προδιαγραφών, που συνοδεύει την εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Μ. Κόκκαλη, το σύστημα προορίζεται για την πυροπροστασία μιας έκτασης 1250 στρεμμάτων στην Κοινότητας Κρυονερίου, που συνορεύει με το Κτήμα Τατοΐου. Η συνολική δαπάνη για το εν λόγω σύστημα, που αποτελεί νέα κατηγορία λύσεων πυροπροστασίας προτεινόμενη από το ΥΠΕΝ, ανέρχεται στο ποσόν των 96.000 ευρώ περίπου και θα καλυφθεί από πόρους του Πράσινου Ταμείου. Ερωτηματικά, εντούτοις, γεννώνται για το ίδιο το Τεύχος των Τεχνικών Προδιαγραφών, μια που ούτε ποιος το συνέταξε αναφέρεται πουθενά, ούτε πότε, ούτε υπογραφή φέρει- στοιχεία που συνήθως, αν όχι πάντα, συνοδεύουν τις αντίστοιχες μελέτες του Δήμου.

*Ακόμη μια απ’ ευθείας ανάθεση φέρνουν τα ΔΙΟΝΥΣΙΑ, αυτή τη φορά για την ενοικίαση οθόνης και εξοπλισμού, ώστε να διευκολύνεται η παρακολούθηση των εκδηλώσεων από κάθε σημείο του χώρου, όπου- υπενθυμίζεται- θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι. Η ενοικίαση της οθόνης θα διαρκέσει για το διάστημα των εκδηλώσεων, από 29 Αυγούστου μέχρι 13 Σεπτεμβρίου, και θα στοιχίσει 6.100 ευρώ. Με το ποσόν αυτό οι δαπάνες για τα ΔΙΟΝΥΣΙΑ ανέρχονται μέχρι στιγμής σε: 60.000 ευρώ για τις εκδηλώσεις + 31.000 ευρώ για την εφαρμογή των πρωτοκόλλων υγείας και τη φύλαξη του χώρου, στο πλαίσιο της τεχνικής και οργανωτικής υποστήριξης του φεστιβάλ + 6.100 ευρώ για την οθόνη, συνολικά 97.000 ευρώ περίπου, στα οποία δεν περιλαμβάνονται οι 13.500 ευρώ για τη συμμετοχή του Δήμου στο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου.

*Σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Διονύσου, το Κέντρο Πολιτισμού “Χορεύρεσις”, για δυο ημέρες- Σάββατο 4 και Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου- θα παρουσιάσει στο χώρο του ΤΥΠΕΤ Αγ. Στεφάνου συναυλία παραδοσιακής μουσικής και μουσικοχορευτική παράσταση αντιστοίχως, με τη συμμετοχή 200 και πλέον μαθητών του Κέντρου. Και τις δυο εκδηλώσεις θα πλαισιώνει η 6µελής ορχήστρα παραδοσιακής µουσικής “Χοροσταλίτες”, ενώ η συνολική δαπάνη ανέρχεται στο ποσόν των 6500 ευρώ με απ’ ευθείας ανάθεση στον Πολιτιστικό Σύλλογο ΧΟΡΟΣΤΑΤΗΣ.

*Τέλος, επανέρχεται στην επικαιρότητα η δημοσιονομική διόρθωση για την Πολεοδομική Μελέτη στης Άνοιξης, που το 2018 είχε αναγκάσει το Δήμο Διονύσου να επιστρέψει 700.000 ευρώ ως αχρεωστήτως καταβληθέντα λόγω μη ολοκλήρωσης του φυσικού αντικειμένου. Το ποσόν είχε εκταμιευθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για την ολοκλήρωση του έργου “Κτηματογράφηση- πολεοδομική μελέτη Α και Β στάδιο πολεοδομικών ενοτήτων 1 και 2 της Κοινότητας Άνοιξης”. Το έργο, που ξεκίνησε επί Δημαρχίας Γ. Νικητόπουλου στην Άνοιξη και συνεχίστηκε στη διάρκεια της πρώτης καλλικρατικής Διοίκησης Καλαφατέλη με την εξέταση σωρείας ενστάσεων κατοίκων από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, δεν είχε ολοκληρωθεί μέχρι το Δεκέμβριο του 2013. Επιπλέον δεν συνεχίστηκε επί των ημερών της επόμενης Διοίκησης Ζαμάνη, παρά τις επανειλημμένες κρούσεις των τότε μειοψηφιών. Αξίζει να σημειωθεί εδώ, πως το Ελεγκτικό Συνέδριο απέρριψε την προσπάθεια του Δήμου Διονύσου να αναστείλει την υποχρέωση πληρωμής του ποσού, το οποίο είναι και πάλι απαιτητό από τη ΔΟΥ Κηφισιάς, συμψηφιζόμενο με δικές της οφειλές προς το Δήμο. Για την απαίτηση αυτή είχε επιτευχθεί διετής διακανονισμός με τη ΔΟΥ και με μηνιαία δόση 32.800 ευρώ περίπου, η τελευταία των οποίων κατεβλήθη στις αρχές του χρόνου. Κατά της απόφασης περί δημοσιονομικής διόρθωσης έχει ήδη ασκηθεί έφεση, η οποία εκκρεμεί, υπενθυμίζει στο γνωμοδοτικό σημείωμά του ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Γ. Βασιλείου. Είχε όμως ασκηθεί και ανακοπή κατά της ταμειακής βεβαίωσης της ΔΟΥ Κηφισιάς, η οποία απορρίφθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Ο Δήμος Διονύσου, αντέδρασε στην απορριπτική απόφαση του Ελ.Συν και συνεχίζει τα ένδικα μέσα σ’ αυτό το μέτωπο, με αίτηση αναίρεσης, για την υποστήριξη της οποίας ο κ. Βασιλείου ζητεί αύριο τη σχετική εξουσιοδότηση.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

∆/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: ∆ιαβίβαση για την έγκριση πρωτόκολλων οριστικής παραλαβής των υπηρεσιών για την παροχή υπηρεσιών µεταφοράς ογκωδών απορριµάτων, Ανάδοχος ΠAΥΛΑΚΗΣ.

ΘΕΜΑ 2ο: Απαλλαγή υπολόγου χρηµατικού εντάλµατος προπληρωµής του υπαλλήλου του ∆ήµου Μέξη Ευάγγελου και έγκριση απόδοσης λογαριασµού.

∆/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση Προµήθειας και Εγκατάστασης Ολοκληρωµένου Συστήµατος Πρόληψης, Έγκαιρης Ανίχνευσης και ∆ιαχείρισης ∆ασικών Πυρκαγιών.

ΤΜ. ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙ∆ΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 4ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την  “ΜΕΓΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Α.Ε.” για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 5ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την εταιρεία “ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΠΕΝΤΕ Α.Ε.” για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 6ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την »ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» για την ενίσχυση των Κοινωνικών ∆οµών του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 7ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ι∆ΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 8ο: Εξειδίκευση Πίστωσης για τη συνδιοργάνωση εκδηλώσεων του ∆ήµου ∆ιονύσου µε το Κέντρο Πολιτισµού “ΧΟΡΕΥΡΕΣΙΣ”.

ΘΕΜΑ 9ο: Εξειδίκευση πίστωσης για την Ενοικίαση Οθόνης Προβολής και του Εξοπλισµού της για την υποστήριξη του Φεστιβάλ των “∆ιονυσίων 2021”.

ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΘΕΜΑ 10ο: ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΝ∆ΙΚΟΥ ΜΕΣΟΥ ΑΝΑΙΡΕΣΗΣ ΣΤΟ ΕΛ.ΣΥΝ.