logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Κομματική Οργάνωση Διονύσου – Βορείων Χωριών του ΚΚΕ καταδικάζει την απόφαση της Δημοτικής Αρχής του Διονύσου να παραμείνουν κλειστοί οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, αλλά και τα Summer Camp όλου του Δήμου στις 28-7-2021 με πρόσχημα την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 27-7-2021 στις περιοχές της Σταμάτας, της Ροδόπολης και του Διονύσου που έκαψε και σπίτια.

Η απόφαση αυτή του Δημάρχου αποδεικνύει ότι, παρά τις πρόσφατες «προειδοποιήσεις» από τη «ΜΗΔΕΙΑ», δεν έχει λάβει κανένα απολύτως μέτρο, δεν έχει προβεί σε κανέναν σχεδιασμό και δεν έχει προχωρήσει σε οποιαδήποτε πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, για την αντιμετώπιση των «έκτακτων», αλλά αναμενόμενων φαινομένων, που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές και τις περιουσίες των λαϊκών στρωμάτων.

Αποδεινύεται ότι, όπως είχαμε προειδοποιήσει, τα σχέδια πολιτικής προστασίας «ΙΟΛΑΟΣ», «ΒΟΡΕΑΣ» και «ΔΑΡΔΑΝΟΣ», αποτελούν «ασκήσεις επί χάρτου», ευχολόγια και καθηκοντολόγια, κενά περιεχομένου. Βρίσκονται στον αντίποδα των αναγκαίων μέτρων προστασίας των εργαζομένων και των κατοίκων του Δήμου μας, και της ανάγκης ολόπλευρης προετοιμασίας έναντι κινδύνων που στοιχίζουν σε ανθρώπινες απώλειες.

Μόνο πραγματικό μέλημα των σχεδίων αυτών αποτελεί η εξυπηρέτηση της ιδιωτικής κερδοφορίας, μέσω των «Μητρώων Εργοληπτών», που θα συνδράμουν σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Όμως, ο λαός της περιοχής μας βλέπει καθημερινά το τι σημαίνει ιδιωτική πρωτοβουλία, με τις εγκληματικές καθυστερήσεις στους καθαρισμούς από τη «ΜΗΔΕΙΑ», που έδωσαν την εύφλεκτη ύλη για την επέκταση της χθεσινής πυρκαγιάς.

Αλήθεια, ποιο σχέδιο εφαρμόσθηκε για την εκκένωση των παιδικών & βρεφονηπιακών σταθμών και των Camps των περιοχών που επλήγησαν από την πυρκαγιά, πέραν του να καλέσουν εσπευσμένα τους γονείς να παραλάβουν τα παιδιά τους; Ποιο σχέδιο υφίσταται για την προστασία της ζωής και της υγείας των παιδιών και των κατοίκων της περιοχής, αλλά και για την ασφαλή διαφυγή τους σε περίπτωση ανάγκης;

Ενόψει των παραπάνω, είναι κατανοητό ότι η Δημοτική Αρχή επιχειρεί με οριζόντια μέτρα να αντιμετωπίσει τους κινδύνους για τους οποίους δεν έλαβε οποιοδήποτε προληπτικό μέτρο. Είναι υπόλογη απέναντι στους νέους γονείς των υπόλοιπων περιοχών του Δήμου, του Αγ. Στεφάνου, της Άνοιξης και του Κρυονερίου, που θα αναγκασθούν να απουσιάσουν από τις εργασίες τους, εάν δεν μπορέσουν να στείλουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή Διονύσου να ανακαλέσει άμεσα την απαράδεκτη αυτή απόφασή της.

Να λειτουργήσουν κανονικά οι παιδικοί & βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα Summer Camps των υπολοίπων, πέραν των Δ.Ε. Ροδόπολης, Σταμάτας και Διονύσου περιοχών του Δήμου.

27-7-2021

Κ.Ο. Διονύσου – Βορείων Χωριών του Κ.Κ.Ε.