logo


Την ταινία “Η μέρα της μαρμότας” θύμισε η χθεσινή (21/7) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου, μια που το θέμα που αφορούσε στη διαγραφή οφειλής από κατανάλωση νερού, ύψους πολλών χιλιάδων ευρώ, αποσύρθηκε και θα επανέλθει (ίσως) στο μέλλον για 6η φορά μέσα σε πέντε χρόνια!

Πιο συγκεκριμένα:

Τουλάχιστον θυμηδία προκαλεί η κίνηση της Δημοτικής Αρχής να αποσύρει το τελευταίο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το εν λόγω θέμα μόνο άγνωστο δεν είναι, μια που πηγαινοέρχεται προς συζήτηση τα τελευταία πέντε χρόνια! Αφορά δε σε διαγραφή οφειλής από κατανάλωση νερού, συνολικού ύψους 25.000 ευρώ, η οποία αντιστοιχεί σε χιλιάδες κυβικά για δυο τετράμηνα, το Γ’ του 2015 και το Γ’ του 2016. Όπως έχει ήδη καταγράψει η Οδός Διονύσου, το αίτημα για τη διαγραφή του χρέους είχε αιτιολογημένα απορριφθεί το 2016 από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου, ο οφειλέτης, που υποστηρίζει πως το ακίνητό του παραμένει ακατοίκητο επί δεκαετία, το 2017 κατέθεσε στην Εισαγγελία Αθηνών μήνυση κατά αγνώστων για κλοπή νερού, ενώ το 2019 κατέθεσε προσφυγή σε Διοικητικό Δικαστήριο και παράλληλα αίτημα στο Δήμο για εξώδικη τακτοποίηση της οφειλής του.

Έκτοτε το θέμα εισάγεται και επανεισάγεται μονότονα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς κάθε φορά να προσκομίζεται έστω και ένα νέο στοιχείο που να διαφοροποιεί τα πραγματικά περιστατικά, άρα και την πιθανή τοποθέτηση του Σώματος. Έτσι και στη χθεσινή συνεδρίαση, όπου και πάλι οι δημοτικοί σύμβουλοι είχαν να συζητήσουν την ίδια, μισής σελίδας, εισήγηση- μόνο που όταν ήρθε η ώρα, η Πρόεδρος το απέσυρε, για 5η φορά, άρα θα επανέλθει στο μέλλον, με την ίδια ή με άλλη εισήγηση, ο χρόνος θα δείξει… Εντωμεταξύ, δεν είναι λίγοι αυτοί που μιλούν για κοροϊδία του Σώματος αλλά και για μεθόδευση της Διοίκησης: «Δεν τους βγαίνουν οι ψήφοι, έτσι το αποσύρουν, για να το φέρουν αργότερα και να το περάσουν, δηλαδή να χαρίσουν τόσες χιλιάδες ευρώ», δηλώνουν στην Οδό Διονύσου.

Να σημειώσουμε για όσους δεν την έχουν δει, πως η «Μέρα της Μαρμότας», με πρωταγωνιστές τους Μπιλ Μάρεϊ και την Άντι Μακ Ντάουελ, διαδραματίζεται σε μια κωμόπολη της Βόρειας Αμερικής, όπου κάθε Φλεβάρη συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου για να παρακολουθήσει τη μαρμότα- είδος μικρού σκίουρου- να προβλέπει τον καιρό, και κυρίως αν ο χειμώνας τελειώνει. Ο Μάρεϊ, δημοσιογράφος που καλύπτει την εκδήλωση, την οποία θεωρεί αγγαρεία, “παγιδεύεται” στο χρόνο και ζει και ξαναζεί την ίδια ημέρα, μέχρι να συνειδητοποιήσει πως για να ξεφύγει πρέπει να επανεξετάσει τη ζωή του και τις προτεραιότητές του.