logo


“Μόλις μας ειδοποιήσει το ΠΕΔΥ Αγ. Στεφάνου, που είναι πλέον εμβολιαστικό κέντρο, θα είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να διαθέσουμε όχημα και προσωπικό για τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς για τον κορονοϊό”. Αυτό δήλωσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Οδού Διονύσου, ο Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης στη διάρκεια της χθεσινής (20/7) συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.

Αφορμή για την ερώτηση στάθηκαν δυο επιστολές προς τους Δημάρχους όλης της χώρας- η πρώτη εκ μέρους του Προέδρου της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου και η δεύτερη από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στ. Πέτσα– με τις οποίες καλούνται να διαθέσουν κατ’ ελάχιστον ένα όχημα και έναν οδηγό ο καθένας “προκειμένου σε συνεργασία με τις κατά τόπους Διοικήσεις των Υ.ΠΕ. να μπορέσουμε να εμβολιάσουμε όσους συμπολίτες μας δεν μπορούν να μετακινηθούν”.

Υπενθυμίζεται πως άνοιξε χθες Τρίτη 20 Ιουλίου η πλατφόρμα, έτσι ώστε οι γιατροί να μπορούν να δηλώσουν τους ασθενείς – πολίτες, οι οποίοι έχουν δυσκολίες μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα και πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια για κατ’ οίκον εμβολιασμό.

 Η πιστοποίηση για την ένταξη στο πρόγραμμα εμβολιασμού των ατόμων με δυσκολία μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε γιατρό του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα.

Μένοντας στο ίδιο θέμα, ο κ. Καλαφατέλης ενημέρωσε πως ο Δήμος Διονύσου έχει τα μεγαλύτερα ποσοστά εμβολιασμένων στα Βόρεια Προάστια, ενώ κανένα κρούσμα μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπισθεί ανάμεσα σε παιδιά ή εκπαιδευτές του summer camp.