logo


Το συνολικό ποσόν των 60.000 ευρώ για τη διοργάνωση των φετινών ΔΙΟΝΥΣΙΩΝ καλείται να εγκρίνει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Διονύσου, που θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη την Τρίτη 20 Ιουλίου στις 9 το πρωί, στην πρώτη από τις τρεις συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων εκείνης της ημέρας (σ.σ. ακολουθεί στις 11π.μ. η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και στις 6μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο).

Πιο συγκεκριμένα, και όπως αναφέρει στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης, τα ΔΙΟΝΥΣΙΑ φέτος θα ξεκινήσουν στις 29 Αυγούστου με συναυλία του Μ. Φραγκούλη και θα ολοκληρωθούν στις 13 Σεπτεμβρίου με συναυλία του Κ. Μαραβέγια.  Στο ενδιάμεσο θα πραγματοποιηθούν ακόμη 3 συναυλίες και θα ανεβούν 12 θεατρικές παραστάσεις (σ.σ. ανάμεσά τους εννέα παραστάσεις στο πλαίσιο του 14ου Διαδημοτικού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, όπου συμμετέχει με δυο έργα το Θεατρικό Εργαστήρι Αγ. Στεφάνου, μια παιδική, καθώς και θεατρικό δρώμενο για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 από την Ομάδα του Προγράµµατος Θεατρικής Επιµόρφωσης της ∆ηµοτικής Βιβλιοθήκης ∆ιονύσου), ενώ δυο εκδηλώσεις είναι σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια που επωμίζεται τα σχετικά έξοδα. Όλες οι εκδηλώσεις προτείνεται να πραγματοποιηθούν με απ’ ευθείας ανάθεση, με την ακριβότερη να ανέρχεται στις 23.000 ευρώ για τη συναυλία του Φραγκούλη μέχρι τα 1600 ευρώ για την παιδική θεατρική παράσταση.

Απ’ ευθείας ανάθεση, για το ποσόν των 74.500 ευρώ για τρεις μήνες, προτείνεται και για τη φύλαξη και φρούρηση δημοτικών κτηρίων και εγκαταστάσεων, σύμφωνα με τη μελέτη της Δημοτικής Αστυνομίας. Το ποσόν χωρίς το ΦΠΑ ανέρχεται στις 60.000 ευρώ, ακριβώς στο νέο όριο για τις απευθείας αναθέσεις που ορίζει ο πρόσφατος νόμος Ν. 4782/2021. Υπενθυμίζεται πως το θέμα της φύλαξης της πόλης έχει κατά καιρούς αποτελέσει αφορμή έντονων αντιπαραθέσεων ανάμεσα στη νυν και την τέως Δημοτική Αρχή τα τελευταία 4 χρόνια, λόγω της σχέσης  κόστους-ωφέλειας για το Δήμο Διονύσου. Στις αρχές του 2020, η διαγωνιστική διαδικασία που το 2019 είχε ξεκινήσει επί Διοίκησης Ζαμάνη με οικονομικό αντικείμενο 342.000 ευρώ, ακυρώθηκε από τη Διοίκηση Καλαφατέλη. Ο ανάδοχος είχε τότε προσφύγει στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών και δικαιώθηκε, έτσι ο Δήμος υποχρεώθηκε να δεχθεί τις υπηρεσίες του, αν και με χαμηλότερη αμοιβή. Επτά μήνες αργότερα, τον περασμένο Ιούλιο, ανακοινώθηκε το πρόγραμμα “Δήμος Διονύσου, Ασφαλής Πόλη” που περιελάμβανε καθημερινές οκτάωρες περιπολίες 5+1 οχημάτων της ανάδοχης εταιρείας σε όλες τις γειτονιές της πόλης, πρόγραμμα που έχει ήδη ολοκληρωθεί. Την προσεχή Τρίτη η Οικονομική Επιτροπή θα κληθεί να εγκρίνει ουσιαστικά την επέκταση του προγράμματος για ακόμη τρεις μήνες, μέχρι τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου, ώστε να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η φύλαξη της πόλης, όπως δήλωσε ο κ. Καλαφατέλης στην Οδό Διονύσου.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

∆/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: ∆ιαβίβαση για την έγκριση πρωτόκολλων οριστικής παραλαβής τµηµάτων των υπηρεσιών για την αποκοµιδή βιοαποδοµήσιµων υλικών, Ανάδοχος. ΠΕΡΜΕ.

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση Μελέτης, και Ανάθεση της «Παροχή Υπηρεσιών Φύλαξης και Φρούρησης Κτιρίων, Εγκαταστάσεων και Χώρων του ∆ήµου ∆ιονύσου».

∆/ΝΣΗ ΕΣΟ∆ΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 3ο: Εισήγηση για την αποδοχή έκτακτης ειδικευµένης επιχορήγησης από τους ΚΑΠ έτους 2021 στους δήµους της χώρας για την επισκευή και συντήρηση των σχολικών τους κτιρίων.

∆/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 4ο: Κατακύρωση της σύµβασης για την ανάθεση του έργου: «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ», προϋπολογισµού 500.000,00€ (µε ΦΠΑ 24%).

ΤΜ. ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙ∆ΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 5ο: ∆ιοργάνωση και εξειδίκευση πιστώσεων για την υλοποίηση των πολιτιστικών εκδηλώσεων “∆ΙΟΝΥΣΙΑ 2021”.

∆/ΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ∆ΥΝΑΜΙΚΟΥ & ∆ΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση α) της 9/2021 Μελέτης της ∆ιεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, β) των Όρων διακήρυξης του δηµόσιου ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισµού και γ) την συγκρότηση της Επιτροπής ∆ιενέργειας και Αξιολόγησης Προσφορών του ∆ιαγωνισµού για την Προµήθεια Φρέσκου Παστεριωµένου Γάλακτος για το προσωπικό του ∆ήµου ∆ιονύσου για τα έτη 2021-2022