logo


Τρίτη και 13 Ιουλίου, με 13 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη, θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη στις 9 το πρωί η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Διονύσου. Ανάμεσα στα θέματα ξεχωρίζει αυτό που αφορά στο αίτημα νομικής συνδρομής ενός αιρετού και ενός τέως υπηρεσιακού παράγοντα του Δήμου για την υπόθεση με τη βαθμολογική κατάταξη 9 εργαζομένων, προερχομένων από την προκαλλικρατική Κοινότητα Κρυονερίου. Οι τελευταίοι, πετυχαίνοντας τη δικαστική μετατροπή των συμβάσεων τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, ζητούσαν από το 2014 τη σωστή τους κατάταξη, που συνεπάγεται και μισθολογικές αναπροσαρμογές, είχαν επιτύχει αμετάκλητη απόφαση Δικαστηρίου που τους επιδίκαζε 1,4 εκατομμύριο ευρώ, αλλά η ολοκλήρωση της ορθής κατάταξής τους σκόνταφτε στη διαφορετική ερμηνεία που δινόταν από υπηρεσιακό παράγοντα. Το  θέμα απασχόλησε ιδιαιτέρως επί σειρά συνεδριάσεων και την Οικονομική Επιτροπή αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου επί Διοίκησης Ζαμάνη, το 2019, ενώ και στα δυο συλλογικά όργανα, όπως είχε καταγράψει η Οδός Διονύσου, είχαν σημειωθεί αντεγκλήσεις σε ιδιαιτέρως υψηλούς τόνους, ανάμεσα στους εργαζόμενους και το δικηγόρο τους από τη μια πλευρά, και την τέως Διοίκηση από την άλλη πλευρά. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως η σχετική γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του Δήμου Γ. Βασιλείου αποδεχόταν τότε ως ορθούς τους ισχυρισμούς των εργαζομένων και απέδιδε τη λανθασμένη κατάταξή τους σε υπηρεσιακή πλημμέλεια, ενώ μιλούσε ευθέως για παράβαση καθήκοντος και προσωπική ευθύνη για αποζημίωση. Αντιδρώντας στη θέση τής τέως Διοίκησης οι εργαζόμενοι υπέβαλαν μηνυτήρια αναφορά κατά του τέως Δημάρχου και του υπηρεσιακού παράγοντα, οι οποίοι στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας, και αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για ενδεχόμενη παράβαση καθήκοντος και έγκλημα κατ’ εξακολούθηση, ζητούν τη νομική συνδρομή είτε του νομικού συμβούλου του Δήμου είτε δικηγόρου της επιλογής τους. Σημειώνεται εδώ πως στο πλαίσιο της ίδιας διαδικασίας υπόμνημα έχουν κληθεί να υποβάλουν ακόμη οι δυο Αντιδήμαρχοι Διεύθυνσης Προσωπικού επί Διοίκησης Ζαμάνη, οι δυο συνάδελφοί τους στην ίδια θέση στη σημερινή Διοίκηση και ο νυν Δήμαρχος. Την υπόθεση χειρίζεται o Εισαγγελέας Πλημμελιοδικών Αθηνών.   

Η Οικονομική Επιτροπή καλείται ακόμη να εγκρίνει το ποσόν των 19.500 ευρώ για τη συμμετοχή του Δήμου Διονύσου στο 14ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής  και στο οποίο- πλην Διονύσου- συμμετέχουν και οι Δήμοι Αγίου ∆ηµητρίου, Μοσχάτου – Ταύρου, Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Περιστερίου και Αγίας Παρασκευής. Στο πρόγραµµα του Φεστιβάλ, υπογραμμίζει στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης, συµµετέχουν επιλεγµένες παραστάσεις, µε άξονα την ανάδειξη της ποιοτικής ερασιτεχνικής δηµιουργίας και την παροχή ευκαιριών σε ολοένα και περισσότερους πολίτες της Αττικής, να παρακολουθήσουν δωρεάν θέατρο στην πόλη τους. Ο ∆ήµος ∆ιονύσου θα παρουσιάσει µε το Θεατρικό Εργαστήρι Αγίου Στεφάνου δυο παραστάσεις σε σκηνοθεσία της Β. Πεφάνη– “Ντα” του Χιου Λέοναρντ και “Οκτώ γυναίκες κατηγορούνται” του Ροµπέρ Τοµά. Οι παραστάσεις των δυο έργων θα πραγματοποιούνται από τα τέλη Αυγούστου και για όλο το Σεπτέμβριο, από μια φορά σε κάθε συμμετέχοντα Δήμο, ενώ στο Δήμο Διονύσου θα ανεβούν στο πλαίσιο των ΔΙΟΝΥΣΙΩΝ 2021. Η παραπάνω δαπάνη αφορά στην κατασκευή σκηνικών και ενδυμάτων (8593 ευρώ), καθώς και στη φωτογράφιση (4960 ευρώ) που  προτείνεται να γίνουν με απ’ ευθείας ανάθεση, ενώ το υπόλοιπο ποσόν (μεταφορά θιάσου, αφίσες κ.λπ.) θα καλυφθεί από τις ετήσιες συμβάσεις του Δήμου.

Στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης περιλαμβάνεται ακόμη η έκτακτη επιχορήγηση προς τις δυο Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Διονύσου, συνολικού ύψους 80.000 ευρώ, επιμεριζόμενη σε 45.000 προς τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και 35.000 ευρώ προς αυτήν της Δευτεροβάθμιας. Η επιχορήγηση, υπενθυμίζεται, προβλεπόταν στην αναμόρφωση του Προϋπολογισμού του Δήμου για το 2021, που εγκρίθηκε πρόσφατα από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Τέλος, απουσιάζει, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, η εισήγηση για τον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων τακτικού και εποχικού προσωπικού για το 2022. Οι σχετικές αιτήσεις προς τα οικεία Υπουργεία, διαβάζουμε στην σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, υποβάλλονται από τις 6- 16 Ιουλίου, ενώ ο έλεγχος και η έγκριση ολοκληρώνονται στις 30 Ιουλίου. Οι αιτούμενες, προς πλήρωση, κενές θέσεις της υπηρεσίας ή του φορέα θα πρέπει να έχουν αναρτηθεί στο ψηφιακό οργανόγραμμα, ενώ μπορούν να συμπεριληφθούν θέσεις για τις οποίες δεν έχουν υποβληθεί αιτήματα κάλυψή τους από ενδιαφερόμενους στο πλαίσιο του Α’ Κύκλου Κινητικότητας έτους 2021.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

∆/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: Συγκρότηση Επιτροπής Αξιολόγησης Ενστάσεων για την «Προµήθεια Σωλήνων πυρόσβεσης και λοιπού εξοπλισµού.

ΘΕΜΑ 2ο: ∆ιαβίβαση για την έγκριση πρωτόκολλων οριστικής παραλαβής των υπηρεσιών για την παροχή «Συντήρηση και προµήθεια αναλωσίµων φωτοτυπικών µηχανηµάτων µάρκας TOSHIBA.

ΘΕΜΑ 3ο: Υποβολή τριµηνιαίας έκθεσης εκτέλεσης του προϋπολογισµού Εσόδων – ∆απανών έτους 2021 για το Α΄ Τρίµηνο.

∆/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση Μελέτης και Όρων ∆ιακήρυξης για την «Προµήθεια Υπηρεσίας Ταφών – Εκταφών στα Κοιµητήρια των ∆ηµοτικών Ενοτήτων του ∆ήµου ∆ιονύσου.

∆/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής & Οριστικής Παραλαβής του έργου: «ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ-ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΜΕ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΠΟ∆ΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΓΗΠΕ∆ΟΥ.

ΘΕΜΑ 6ο: Ορισµός επιτροπών παραλαβής έργων του ∆ήµου ∆ιονύσου

ΤΜ. ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙ∆ΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 7ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την ∆ΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. για την ενίσχυση των Κοινωνικών ∆οµών του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 8ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ Α.Β.Ε.Ε.Π. για την ενίσχυση των Κοινωνικών ∆οµών του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 9ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την »ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» για την ενίσχυση των Κοινωνικών ∆οµών του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 10ο: Εξειδίκευση πίστωσης για τη Συµµετοχή του ∆ήµου ∆ιονύσου στο 14ο ∆ιαδηµοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου ∆ήµων της Αττικής.

ΘΕΜΑ 11ο: Έγκριση έκτακτης επιχορήγησης των ΝΠ∆∆, Σχολικών Επιτροπών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθµιας και ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης ∆ήµου ∆ιονύσου.

∆/ΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ∆ΥΝΑΜΙΚΟΥ & ∆ΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΘΕΜΑ 12ο: ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ∆ΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ 2022.

ΘΕΜΑ 13ο: Αίτηµα δικαστικής συµπαράστασης-συνδροµής.