logo


Ενώ πλησιάζει η ημέρα και η ώρα για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της επαναλειτουργίας των λατομείων στην Πεντέλη, που θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο Διονύσου την Τετάρτη 7 Ιουλίου, και θεωρητικά ο Δήμος Διονύσου ρίχνει όλες τις δυνάμεις του στην επιτυχία της, η ΕΣΤΙΑ επέλεξε την ίδια εκείνη ημέρα, στις 11 το πρωί, για να συνεδριάσει (με τηλεδιάσκεψη) μετά από ενάμιση μήνα, και μάλιστα με θέματα που γεννούν πλήθος ερωτηματικών.

Πρώτο και καλύτερο αυτό της τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών (ΟΕΥ) που είχε και πάλι τροποποιηθεί το 2017. Σύμφωνα με την εισήγηση του Προέδρου Ν. Κοκκαλά, με την τροποποίηση του ΟΕΥ εναρμονίζεται η λειτουργία του Νομικού Προσώπου με τις σύγχρονες απαιτήσεις και για την προσχολική εκπαίδευση, αλλά και για τη φροντίδα της Τρίτης Ηλικίας, ενώ ενισχύεται με πρόσληψη κρίσιμου προσωπικού και με αναδιάρθρωση του οργανογράμματός της. Και μάλλον θα ξαφνιάσει τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου: Η τροποποίηση αυτή, που έρχεται όταν ακόμη δεν έχει γίνει επισήμως καμιά κουβέντα για την αντίστοιχη στον ΟΕΥ του Δήμου Διονύσου ο οποίος παραμένει αναλλοίωτος από το 2011, βασίζεται- σύμφωνα με την ίδια εισήγηση- σε απόφαση του Προέδρου να αναθέσει τη σχετική εργασία σε τεχνικό σύμβουλο ειδικό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και σε θέματα προσχολικής αγωγής. Πέραν των πολλών ερωτηματικών που ανακύπτουν σε σχέση με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, κυρίαρχη είναι η απουσία της οποιασδήποτε διαβούλευσης πριν η εισήγηση έρθει προς συζήτηση στην ΕΣΤΙΑ. Χαρακτηριστικό είναι πως απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Οδού Διονύσου σήμερα Τρίτη 6 Ιουλίου, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, ο Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης δήλωσε άγνοια της Διοίκησης για το θέμα, προσθέτοντας πως μόλις το πληροφορήθηκε ζήτησε την απόσυρσή του προκειμένου να μελετηθεί περαιτέρω από την Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου και εν συνεχεία να περάσει από διαβούλευση. Χαρακτήρισε μάλιστα οξύμωρο το γεγονός η ΕΣΤΙΑ, με ΟΕΥ που μετράει μόλις 4 χρόνια, να προτίθεται να τον τροποποιήσει, και μάλιστα χωρίς καμιά προηγούμενη διαβούλευση, τη στιγμή που επιτακτική και πρωτεύουσα είναι η ανάγκη τροποποίησης του- ξεπερασμένου- Οργανισμού  του Δήμου (σ.σ. ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω υπολογίζεται να έρθει προς συζήτηση μέσα στο επόμενο δίμηνο). Ο κ. Καλαφατέλης φάνηκε επιπλέον προβληματισμένος από την πραγματοποίηση της συνεδρίασης της ΕΣΤΙΑΣ αύριο, ημέρα της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τα λατομεία, που απαιτεί συντονισμένες προσπάθειες για την επιτυχία της με κάθε ασφάλεια.   

Στην αυριανή Ημερήσια Διάταξη περιλαμβάνεται ακόμη η προμήθεια με απευθείας ανάθεση δαπέδου ασφαλείας για τρεις Παιδικούς Σταθμούς, συνολικής δαπάνης 36.000 ευρώ, σύμφωνα με σχετική μελέτη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου. Το ποσόν είναι αξιομνημόνευτο: Ο πολύ πρόσφατος νόμος (του Μαρτίου) 4782/2021 ανέβασε το ποσόν για τις απευθείας αναθέσεις χωρίς προηγούμενη γνωμοδότηση συλλογικού οργάνου από 20 σε 30.000 ευρώ, διάταξη της οποίας έσπευσε να κάνει χρήση ο Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ πριν και από το Δήμαρχο.

Τέλος, 51 συμβασιούχοι του Νομικού Προσώπου που απασχολούνται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ανανεούμενες διαδοχικά, έχουν προσφύγει με αγωγή τους στο Μονομελές Πρωτοδικείο ζητώντας τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, επικαλούμενοι ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Στην εισήγησή του ο Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ υπογραμμίζει την αδυναμία νέων προσλήψεων, αλλά και την προβληματική λειτουργία του Νομικού Προσώπου σε ενδεχόμενη αποχώρηση των ήδη απασχολούμενων και προτείνει να δοθεί πληρεξουσιότητα στο νομικό σύμβουλο του Δήμου Γ. Βασιλείου, ώστε να εκπροσωπήσει την ΕΣΤΙΑ στη συζήτηση της αγωγής τον προσεχή Οκτώβριο.

Τέλος, σε 322 -228 για τα παιδικά τμήματα και 94 για τα βρεφικά- ανέρχονται οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν φέτος στην ΕΣΤΙΑ για τη φιλοξενία παιδιών στους δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς. Σύμφωνα και με πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, οι παραπάνω αιτήσεις θα αξιολογηθούν από επιτροπή με βάση συγκεκριμένα κριτήρια μοριοδότησης (εντοπιότητα, αριθμός τέκνων, βαθμός τυχόν αναπηρίας γονιού, επανεγγραφή, ανεργία κ.λπ.)

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ 1ο: Λήψη απόφασης για την τροποποίηση των παραδοτέων ειδών σύμβασης της υπ’ αριθμ. 12/508/1-6-2021 (21SYMV008698930) στα πλαίσια της Διακήρυξης 3459/38606/28-12-2020 (ΑΔΑΜ 20PROC007938792 2020-12-28) για την προμήθεια εξοπλισμού παιδικών σταθμών του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙ.Π.Α.Π Δήμου Διονύσου “Η ΕΣΤΙΑ” (ομάδα Δ “Προμήθεια εξοπλισμού Η/Υ”) (Κωδικός ΟΠΣ 5035540 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020»)

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση Τροποποίησης Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «Κοινωνική Προστασία, Αλληλεγγύη και Παιδεία (ΚΟΙ.Π.Α.Π.) “Η ΕΣΤΙΑ” Δήμου Διονύσου

ΘΕΜΑ 3ο: Λήψη απόφασης για έκφραση θέσης  της υπ’ αριθμ. 2458/28-01-2020(ΓΑΚ 3405/2020 και ΕΑΚ 98/2020)  αγωγής εργαζομένων με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την υλοποίηση της δράσης “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής” στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος στο Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙ.Π.Α.Π του Δήμου Διονύσου “Η ΕΣΤΙΑ”, η οποία συζητείται στις 05-10-2021 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών

Θέμα 4ο:  Εγγραφές – επανεγγραφές  νηπίων – βρεφών για την σχολική χρονιά 2021-2022

Θέμα 5ο: Έγκριση Πίστωσης εγγεγραμμένης στον Κ.Α. 15.6662.0001 ο.ε. 2021 με τίτλο «Προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού» και Έγκριση των τεχνικών προδιαγραφών για την απευθείας ανάθεση της  προμήθειας ηλεκτρολογικών ειδών για τις  ανάγκες των Παραρτημάτων των Βρεφονηπιακών Σταθμών του ΝΠ ΚΟΙ.Π.Α.Π. «Η ΕΣΤΙΑ» Δήμου Διονύσου

Θέμα 6ο: Εξειδίκευση Πίστωσης εγγεγραμμένης στον Κ.Α. 00.6142 ο.ε. 2021 με τίτλο «Αμοιβές νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου»  για την απευθείας ανάθεση για την παροχή υπηρεσιών Κατάρτιση των Οικονομικών Καταστάσεων Τέλους Χρήσης Έτους 2020  βάσει των διατάξεων του Π.Δ. 315/99 και Αποτύπωση των Οικονομικών Συναλλαγών του ΝΠ, με τη Διπλογραφική Μέθοδο, για (1) ένα έτος και έγκριση των τεχνικών προδιαγραφών.

Θέμα 7ο: Εξειδίκευση  Πίστωσης εγγεγραμμένης στον Κ.Α. 15.6661.0002 ο.ε. 2021 με τίτλο «Υλικά Συντήρησης & Επισκευής Κτιρίων» έγκριση της μελέτης και των τεχνικών προδιαγραφών για την  ανάθεση για «Εργασίες εγκατάστασης δαπέδων ασφαλείας σε Παιδικούς Σταθμούς» του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙ.Π.Α.Π.  «Η ΕΣΤΙΑ»  ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ και συγκρότηση  της επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής της παραπάνω υπηρεσίας .

Θέμα 8ο: Εξειδίκευση Πίστωσης εγγεγραμμένης στον Κ.Α. 00.6142 ο.ε. 2021 με τίτλο «Αμοιβές νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου»  και   ΄Εγκριση   τεχνικών προδιαγραφών   για την ανάθεση  παροχής της υπηρεσίας    του ελέγχου  του ισολογισμού και σύνταξη έκθεσης ελέγχου του ΝΠ χρήσης 2020 (από 01-01-2020 έως 31-12-2020)  σε ορκωτό λογιστή.

Θέμα 9ο: Έγκριση Πίστωσης εγγεγραμμένης στον Κ.Α. 00.6117.0003 ο.ε. 2021 με τίτλο «Απολύμανση παιδικών σταθμών»  και    έγκριση τεχνικών προδιαγραφών για την ανάθεση της υπηρεσίας  της απολύμανσης- απεντόμωσης-μυοκτονίας των Παραρτημάτων του ΝΠ

Θέμα 10ο: Αποδοχή παραιτήσεων και αντικαταστάσεις  μελών τοπικής  Επιτροπής ΚΑΠΗ  Κρυονερίου του  Ν.Π.Δ.Δ   ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ “Η  ΕΣΤΙΑ”

Θέμα 11ο:  Αιτήσεις γονέων για μείωση καταβολής οικονομικής εισφοράς.