logo


Δεκαπέντε τα θέματα στην Ημερήσια Διάταξη της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου, την προσεχή Τρίτη 6 Ιουλίου στις 9 το πρωί, με τη 2η αναμόρφωση του Προϋπολογισμού για το 2021 να κυριαρχεί. Στην αναμόρφωση εντάσσονται τα δυο κονδύλια, ύψους 390.000 και 490.000 ευρώ, που ο Δήμος έλαβε πρόσφατα από το Υπουργείο Εσωτερικών, ως έκτακτη επιχορήγηση για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και της διαχείρισης των συνεπειών από ισχυρές χιονοπτώσεις (βλέπε “Μήδεια”), που είχαν ως αποτέλεσμα την κήρυξή του σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και εν συνεχεία κατάσταση ειδικής κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας. Περιλαμβάνονται ακόμη έκτακτα έσοδα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ύψους 90.800 ευρώ, καθώς και έκτακτα έσοδα για αμοιβές σχολικών καθαριστριών ορισμένου χρόνου, ύψους 78.000 ευρώ, αλλά και οι χρηματοδοτήσεις του Δήμου από προτάσεις του στο πρόγραμμα ΤΡΙΤΣΗΣ και στο ΕΣΠΑ- για τη βελτίωση των υποδομών ύδρευσης και την ανάπτυξη Δικτύου Χωριστής Συλλογής Βιοαποβλήτων, αντιστοίχως.

Όσον αφορά στα έξοδα, η εν λόγω αναμόρφωση μηδενίζει- κυριολεκτικά- τις δαπάνες για μια σειρά υπηρεσιών ή/και προμηθειών, όπως είναι αυτές που αφορούν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων του προσωπικού του Δήμου (σ.σ. προβλέπονταν 50.000 που έγιναν 10 και τώρα μηδέν), στη δημιουργία διαδραστικής πλατφόρμας οργάνωσης και παρουσίασης των δράσεων του Δήμων και αξιολόγησής τους εν συνεχεία από τους πολίτες (σ.σ. οι δαπάνες από τις προβλεπόμενες 10.000 ευρώ, με την αναμόρφωση μηδενίζονται), στις πολιτικές για την εναρμόνιση του Δήμου με την οδηγία για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων, στη βελτίωση της διοικητικής ικανότητας με πιστοποίηση ΕΛΟΤ, στις υπηρεσίες συμβούλου για τον ψηφιακό μετασχηματισμό (σ.σ. από 24.800 ευρώ πέφτουν στις 2000), στην προμήθεια και την επισκευή ηλεκτρονικών πινακίδων ενημέρωσης των πολιτών (σ.σ. προβλέπονταν 24.800 ευρώ, ποσό που τώρα μηδενίζεται), μειώνονται οι δαπάνες για επέκταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού και για την προμήθεια φωτιστικών σωμάτων κ.λπ.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως στην αναμόρφωση προβλέπεται η έκτακτη επιχορήγηση προς τις Σχολικές Επιτροπές, συνολικού ύψους 80.000 ευρώ, επιμεριζόμενη σε 45.000 προς τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και 35.000 ευρώ προς αυτήν της Δευτεροβάθμιας. Η αναμόρφωση θα έρθει το ίδιο βράδυ, την Τρίτη 6/7, προς συζήτηση από το Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου.

*Ανάμεσα στα υπόλοιπα 14 θέματα ξεχωρίζει αυτό της οργάνωσης δράσης για την οδική ασφάλεια, σε συνεργασία του Δήμου με το σωματείο Φίλοι του Παλαιού Αυτοκινήτου (ΦΙΛΠΑ) στις 18 Ιουλίου στον Άγ. Στέφανο. Σύμφωνα με την εισήγηση του Αντιδημάρχου Αθλητισμού, Νεολαίας και Τοπικής Επιχειρηματικότητας Π. Λουκάτου, πρόκειται για μια βιωματική δράση οδικής ασφάλειας, με στόχο την ενηµέρωση, την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση των δηµοτών σε θέµατα οδικής ασφάλειας, την κατάρτιση µέσω θεωρητικής, βιωµατικής εκπαίδευσης και διαδραστικών δραστηριοτήτων για ενήλικες και εφήβους, καθώς επίσης την ενηµέρωση των παιδιών µε παράλληλη εκµάθηση κρίσιµων ζητηµάτων για την κυκλοφορία στο δρόµο και τη χρήση του ποδηλάτου. Την ίδια µέρα θα πραγµατοποιηθεί περιήγηση παλαιών οχηµάτων της πανελλήνιας Οµοσπονδίας Φίλων Παλαιού αυτοκινήτου “ΦΙΛΠΑ”, όπου τα οχήµατα µε αφετηρία το δηµοτικό χώρο στάθµευσης του Αγ. Στεφάνου, διανύοντας µια απόσταση περίπου 15 χλµ. θα περιηγηθούν σε όλες τις Κοινότητες του ∆ήµου ∆ιονύσου και θα τερµατίσουν στο σηµείο εκκίνησης, όπου θα σταθµεύσουν σε µορφή έκθεσης ώστε να τα επισκεφθούν οι κάτοικοι της περιοχής, να τα φωτογραφίσουν και να ενηµερωθούν για το µηχανοκίνητο αθλητισµό. Υπενθυμίζεται πως η ΦΙΛΠΑ είχε και στο παρελθόν επιλέξει το Δήμο Διονύσου για μια από τις δράσεις της, όταν το 2017 συνδιοργάνωσε την “Ημερήσια Εκδρομή με Δεξιοτεχνία”, και πάλι στον Άγ. Στέφανο, ενώ πρόσφατα, τον περασμένο Μάιο, συμμετείχε στην Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Κηφισιάς με την εκδήλωση «15ος Γύρος Κηφισιάς- Αντίκες και Λουλούδια».

*Λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 12 Ιουλίου, και στο πλαίσιο του Erasmus+ στο οποίο συμμετέχουν πολλά σχολεία της πόλης, ο Δήμος Διονύσου θα υποδεχθεί 19 εκπαιδευτικούς από σχολεία της Ισπανίας, Ρουµανίας, Τουρκίας και Σλοβενίας και θα τους ξεναγήσει σε ιστορικά τοπόσημα της πόλης, όπως ο παλιός σταθμός του τρένου και ο αρχαιολογικός χώρος στην Κοινότητα Διονύσου.

*Τέλος, η Οικονομική Επιτροπή καλείται να αποφασίσει την υποβολή ή όχι μήνυσης κατά αγνώστων για την ανεξέλεγκτη και αυθαίρετη εναπόθεση σκουπιδιών και μπάζων σε δασικές περιοχές, δημιουργώντας άτυπες χωματερές διάσπαρτες στο Δήμο Διονύσου. Σύμφωνα με την εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, Πολιτικής Προστασίας και Κυκλικής Οικονομίας Μ. Κόκκαλη, οι χωματερές αυτές εντοπίζονται: στον Προφήτη Ηλία και κοντά στη γεώτρηση του Ιππικού Ομίλου στη Σταμάτα, στη διασταύρωση των οδών Λακωνίας & Ιωαννίνων στον Άγ. Στέφανο, στο παλιό φυτώριο του ∆ασαρχείου και στην είσοδο των Λατοµείων “∆ιοµήδης’’ στην Κοινότητα Διονύσου, στην οδό Μανιακίου (µεταξύ των οδών Νίκης και ∆ελφών) και στην εκτός σχεδίου δασική έκταση ανάμεσα στις οδούς Λεωφ. Αθηνών – Θέτιδος – Μανιακίου – Καραϊσκάκη της Δροσιάς  και στη Λεωφόρο Λίµνης Μαραθώνος (είσοδος προς Αγία Τριάδα) στον Άγ. Στέφανο. Με το δεδομένο πως πρόκειται για δασικές περιοχές, συνεχίζει η εισήγηση, ο Δήμος Διονύσου δεν έχει την αρμοδιότητα για τον καθαρισμό ή την αστυνόμευσή τους ούτε και τα μέσα για την ανακάλυψη και ταυτοποίηση των αγνώστων δραστών και την αντιµετώπιση των παράνοµων ενεργειών τους, αναγνωρίζει όμως την τεράστια υποβάθµιση του περιβάλλοντος και τον κίνδυνο για τη δηµόσια υγεία και την ασφάλεια από τους τεράστιους όγκους απορριµµάτων, γι’ αυτό και προτείνει στην Οικονομική Επιτροπή την υποβολή της μήνυσης ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Ειδικά για τον Προφήτη Ηλία, περιοχή που ανήκει στη Ζώνη Α Προστασίας του Πεντελικού και αποτελεί κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο, το ιστορικό της αλληλογραφίας που παρατίθεται στην εισήγηση περιλαμβάνει 18(!) έγγραφα- επώνυμες και ανώνυμες καταγγελίες πολιτών, ενέργειες και της τέως και της νυν Δημοτικής Αρχής, εμπλοκή της Περιφέρειας κ.λπ. αλλά μέχρι στιγμής καμιά ουσιαστική πρωτοβουλία δεν έχει αναληφθεί. Το θέμα έχει κατ’ επανάληψη προβάλει η παράταξη «Εύπολις- Συνεργασία Δημοτών Διονύσου» που σε σχετική ανακοίνωσή της τον Ιούνιο του 2020 μιλούσε για “ένοχη σιωπή όσων ξέρουν αλλά δεν μιλούν”, για υποκρισία όσων συναλλάσσονται “προκειμένου οι μεν να διατηρούνται στην εξουσία και οι δε να τους ελέγχουν και απειλούν”, αλλά και για “συγκάλυψη και πιθανή διευκόλυνση των καταπατητών από τον Δήμο Διονύσου”. Η περιβαλλοντική καταστροφή στην περιοχή, όπου οι όγκοι των σκουπιδιών και των μπάζων έχουν πλήρως αλλοιώσει το ανάγλυφο του εδάφους δημιουργώντας ανθρωπογενείς λόφους ύψους δεκάδων μέτρων με πολλές χιλιάδες κυβικών απορριμμάτων, έχει αποτελέσει και θέμα συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο με πρωτοβουλία της παράταξης “Οικολογική Συμμαχία”. Ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Β. Κόκκαλης είχε μάλιστα δηλώσει τότε ότι έχει ήδη διενεργηθεί αυτοψία και έχουν κινηθεί όλες οι διαδικασίες επιβολής των προβλεπόμενων από το νόμο.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

ΤΜ. ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙ∆ΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 1ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την »ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» για την ενίσχυση των Κοινωνικών ∆οµών του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 2ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την »ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» για την ενίσχυση των Κοινωνικών ∆οµών του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 3ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ι∆ΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ για την ενίσχυση των Κοινωνικών ∆οµών του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 4ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από το SUPER MARKET ΑΛΦΑΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. για την ενίσχυση των Κοινωνικών ∆οµών του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 5ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από το SUPER MARKET ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 6ο: Εξειδίκευση Πίστωσης για τη Συνδιοργάνωση Ενηµερωτικής Βιωµατικής ∆ράσης Οδικής Ασφάλειας του ∆ήµου ∆ιονύσου µε τη ΦΙΛΠΑ.

ΘΕΜΑ 7ο: Εξειδίκευση Πίστωσης για την υποδοχή Εκπαιδευτικών από το Erasmus+.

∆/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 8ο: Έγκριση πρακτικού οριστικής κατακύρωσης αποτελέσµατος συνοπτικού επαναληπτικού διαγωνισµού και ανακήρυξη µειοδότη για την «Προµήθεια Γραφικής Ύλης, Μικροαντικειµένων Γραφείου, Φωτοαντιγραφικού Χαρτιού & Εντύπων, 2021-2022-2023 για την οµάδα Β Φωτοτυπικό χαρτί και Έντυπα».

ΘΕΜΑ 9ο: ∆ιαβίβαση για την έγκριση πρωτόκολλων οριστικής παραλαβής των υπηρεσιών για την παροχή «Συντήρηση και προµήθεια αναλωσίµων φωτοτυπικών µηχανηµάτων µάρκας RICOH».

ΘΕΜΑ 10ο: 2η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ∆ΗΜΟΥ Ο.Ε. 2021.

∆/ΝΣΗ TEXNΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 11ο: 1. ∆ιαπίστωση επάρκειας των ληφθέντων επανορθωτικών µέτρων της εταιρείας «ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ 2020 ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» µε τον διακριτικό τίτλο «ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ 2020 Α.Ε.», προς απόδειξη της αξιοπιστίας της, ως φορέα στήριξης του προσωρινού αναδόχου µε την επωνυµία: «ΚΟΝΤΟΣ ΚΟΝΚΡΙΕΙΤ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΞΕΝΟ∆ΟΧΕΙΑΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και µε δ.τ. «KONTOS CONCREATE A.T.E» της συµφωνίας -πλαίσιο του έργου: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΤΗΡΙΩΝ ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ», προϋπολογισµού 3.000.000,00 € (µε ΦΠΑ 24%) 2. Κατακύρωση της συµφωνίας -πλαίσιο του έργου: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΤΗΡΙΩΝ ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ».

ΘΕΜΑ 12ο: Έγκριση του 1ου πρακτικού και του αποτελέσµατος του διαγωνισµού της 17ης Ιουνίου 2021 για την ανάθεση του έργου: «ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ∆ΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕ∆ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑ.Λ. ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ», προϋπολογισµού 2.720.000,00 € (µε ΦΠΑ 24%).

∆/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 13ο: Λήψη απόφασης για υποβολή ή µη µήνυσης κατ’ αγνώστων για ανεξέλεγκτη – αυθαίρετη απόρριψη απορριµµάτων και µπάζωνν σε δασικές περιοχές του ∆ήµου µας.

∆/ΝΣΗ ΕΣΟ∆ΩΝ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 14ο: Λήψη απόφασης περί εγκρίσεως λογαριασµού εσόδων-εξόδων µηνός ΜΑΪΟΥ 2021.

ΘΕΜΑ 15ο: ∆ιαγραφές χρεώσεων βεβαιωτικών καταλόγων.