logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Διονύσου καταγγέλλει τις τριτοκοσμικές συνθήκες, τις οποίες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν σήμερα οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί στο Summer Camp του Δήμου.

     Πιο συγκεκριμένα, στο αθλητικό Camp Αγίου Στεφάνου οι μαθητές στοιβάχτηκαν μέσα στο κλειστό Γυμναστήριο χωρίς κλιματιστικό, χωρίς εξαερισμό, χωρίς δροσερό νερό, με θερμοκρασίες που ξεπερνούσαν τους 40 βαθμούς, ενώ τα μέτρα κατά του κορονοϊού πήγαν περίπατο! Μια τουαλέτα και ένας νιπτήρας για το σύνολο των παιδιών και των εκπαιδευτικών, ενώ δεν υπάρχει ψυγείο, επομένως το φαγητό των παιδιών μένει εκτεθειμένο σε συνθήκες καύσωνα! Τόσο στο γήπεδο του Κρυονερίου, όσο και στο γήπεδο του Αγίου Στεφάνου η περίφραξη είναι γεμάτη τρύπες, με κίνδυνο να τραυματιστούν οι μαθητές, ενώ τα σκουπίδια και τα σπασμένα γυαλιά είναι παντού.

     Είναι εγκληματική η ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, η οποία από την μια παραχωρεί σε εργολάβο τα σχολεία και τα γήπεδα του Δήμου προκειμένου να πραγματοποιηθεί το Summer Camp, ενώ από την άλλη δεν λαμβάνει κανένα μέτρο για την καταλληλότητα των χώρων!

     Η υγεία των παιδιών και των εκπαιδευτικών τίθεται σε άμεσο κίνδυνο εξ αιτιας του covid αλλά και του καύσωνα!!!

     Είναι αδίστακτοι. Παίζουν στα ζάρια την υγεία των παιδιών.

     Καλούμε την Δημοτική Αρχή να λύσει το πρόβλημα σήμερα!

     * Να μην λειτουργήσει ούτε μια μέρα ακόμα το Αθλητικό Summer Camp σε αυτές τις απαράδεκτες και επικίνδυνες συνθήκες!

     * Να απαγορευτεί η υλοποίηση των δραστηριοτήτων την Πέμπτη 1/7/2021, καθώς οι θερμοκρασίες θα είναι επικίνδυνα υψηλές!

     * Να διεκδικήσει έκτακτη κρατική χρηματοδότηση για την επαρκή στελέχωση των προγραμμάτων και την υλικοτεχνική υποδομή που είναι αναγκαία για την ασφαλή και ποιοτική διεξαγωγή τους.

     Καλούμε γονείς και εκπαιδευτικούς να αντιδράσουν!

     Αυτά είναι τα αποτελέσματα της παράδοσης των υπηρεσιών του Δήμου και της Παιδείας σε ιδιώτες, της λογικής της ανταποδοτικότητας, της μετατροπής του αθλητισμού από δικαίωμα των παιδιών σε πεδίο κερδοφορίας!

     Με την ψήφιση των νομοσχεδίου για την Παιδεία τον Ιούλιο, που θα δίνει γη και ύδωρ στους εργολάβους για να μπαίνουν στα σχολεία, καταστάσεις σαν την σημερινή θα είναι καθημερινότητα!

     Η Δημοτική Αρχή είναι υπόλογη μπροστά στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς!

                               Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Διονύσου

                                                                           30/6/20211