logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για τη συνολική προσφορά του στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης βραβεύθηκε το Σάββατο 26/6 στον Κήπο του Θεάτρου «Χυτήριο» ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, στο πλαίσιο της 13ης απονομής βραβείων με θέμα «Προσωπικότητες 2021», που διοργανώνει η Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης (Κορφιάτικα Βραβεία) υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.

Ο συγκεκριμένος θεσμός τιμά και επιβραβεύει ανθρώπους που ξεχωρίζουν για πολλά χρόνια σε διάφορους τομείς όπως τον πολιτισμό, την επιστήμη, το κοινωνικό έργο, τον αθλητισμό, την τέχνη, την επαγγελματική καταξίωση κ.α.

Ακολουθούν τα 11 βραβεία:
1) Βραβείο Τοπικής Αυτοδιοίκησης: στο 
Γιάννη Καλαφατέλη, Δήμαρχο Διονύσου για το έργο και την προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

2) Βραβείο Ιωάννη Καποδίστρια: στο Γιώργο Πατούλη, Περιφερειάρχη Αττικής για την σημαντική προσφορά του και στο έργο που κάνει για την Αττική και όχι μόνο.

3) Βραβείο Ιατρικής: στον Dr. Κωνσταντίνο Πάντο, Ιατρό γυναικολόγο, για την προσφορά του στο πρωτοποριακό έργο στην αντιμετώπιση της υπογονιμότητας.

4) Βραβείο Αθλητισμού: στην Όλγα Βασδέκη, αθλήτρια του τριπλούν με παγκόσμια και ευρωπαϊκά μετάλλια, για την πρόσφορα της στον παγκόσμιο αθλητισμό και μάλιστα είναι η μοναδική αθλήτρια που έλαβε μέρος σε τρεις Ολυμπιάδες και πέρασε σε όλες στον τελικό.

5) Βραβείο Κοινωνικού Έργου: στον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Καράμπελα, συγγραφέα, για την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο.

6) Βραβείο Παιδείας: στην Τώνια Μοροπούλου, Καθηγήτρια στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. Είναι επικεφαλής της Διεπιστημονικής Ομάδας του ΕΜΠ στην καινοτόμο έρευνα και στην υψηλή επιστημονική επιστασία του έργου προστασίας και αποκατάστασης του ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου στα Ιεροσόλυμα.

7) Βραβείο Τηλεόρασης: στο Μανούσο Μανουσάκη, Σκηνοθέτη, για την προσφορά του στα τηλεοπτικά δρώμενα και για την Σειρά «Το κόκκινο ποτάμι».

8) Βραβείο Θεάτρου: στο Βύρωνα Κολάση, Σκηνοθέτη – Ηθοποιό, για την προσφορά του στο θέατρο.

9) Βραβείο Επαγγελματικού Φορέα: στον Ιωάννη Βουτσινά, Πρόεδρο Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

10) Βραβείο συλλογικότητας: στο Δημήτρη Διαθεσόπουλο, Μέλος Bureau της LEN (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κολύμβησης), Μέλος TWPC FINA (Επιτροπή Υδατοσφαίρισης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας) και π. Πρόεδρος Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας.

11) Βραβείο πόλης: στο Νικόλαο Αβραμίδη, Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Μηχανολογικού Εξοπλισμού του Δήμου Αθηναίων.