logo


Η Τρίτη 29 Ιουνίου, που ξεκινά με τη συνεδρίαση της Οικονομικής και εν συνεχεία και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, κλείνει στις 5 το απόγευμα με τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου, που καλείται να συζητήσει 21 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Η συνεδρίαση, όπως είναι πλέον γνωστό, θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι του Δήμου στο YouTube.

Ανάμεσα στα θέματα περιλαμβάνονται:

*Δυο σχέδια Πολιτικής Προστασίας- το ΙΟΛΑΟΣ για τις πυρκαγιές και το ΔΑΡΔΑΝΟΣ για τις πλημμύρες. Υπενθυμίζεται πως το ΙΟΛΑΟΣ επανέρχεται για δεύτερη φορά προς συζήτηση, μια που πριν από ένα μήνα, στις 25 Μαΐου, η έγκρισή του, ως κανονιστικής διάταξης, δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία των 21 θετικών ψήφων (16 δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν υπέρ και 14 κατά), με αποτέλεσμα να μην εγκριθεί. Τα σχέδια Πολιτικής Προστασίας θα συμπληρωθούν σε επόμενη συνεδρίαση με τη συζήτηση του σχεδίου ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ για τους σεισμούς και του ΒΟΡΕΑΣ για τις χιονοπτώσεις.

*Η αύξηση της χρέωσης για τον καθαρισμό αδόμητου οικοπέδου από το Δήμο Διονύσου, εφόσον στην υποχρέωση αυτή δεν ανταποκριθεί ο ιδιοκτήτης του, είναι ακόμη ένα θέμα που θα συζητηθεί, μετά και από τη σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής τις προάλλες, όπως κατέγραψε η Οδός Διονύσου. Υπενθυμίζεται εδώ πως πως το μεν πρόστιμο για μη καθαρισμό οικοπέδου παραμένει στο 0,50 ευρώ/τ.μ., σύμφωνα με τη σχετική πυροσβεστική διάταξη, αλλά η χρέωση για τον καθαρισμό από το Δήμο διαμορφώνεται στο 1 ευρώ/τ.μ., ενώ η Οικονομική Επιτροπή υιοθέτησε την πρόταση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Μ. Κόκκαλη για διπλασιασμό του προστίμου σε περίπτωση υποτροπής του υπόχρεου. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως την πρακτική της επιβολής των προστίμων, που η Δημοτική Αρχή ξεκίνησε πέρυσι ενδεικτικά και επιλεκτικά ανά Κοινότητα, σκοπεύει φέτος- σύμφωνα με τις δηλώσεις της- να την εφαρμόσει οριζόντια σε όλους τους ασυνεπείς ιδιοκτήτες.

*Επανέρχεται, επιπλέον, μόνο για την ψηφοφορία το θέμα του καθορισμού εισοδηματικών κριτηρίων για τη χορήγηση αποζημιώσεων στους 2.505 κατοίκους του Δήμου, που υπέστησαν ζημιές στην περιουσία τους λόγω της “Μήδειας” και υπέβαλαν αίτημα αποζημίωσης. Το θέμα είχε συζητηθεί διεξοδικά στη συνεδρίαση της Τρίτης 25 Μαΐου, όμως η απόφαση θα μπορούσε να κινδυνεύσει με ακυρότητα, μια που στη συζήτηση συμμετείχαν και δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι είχαν υποβάλει αίτημα για αποζημίωση. Θα μπορούσε, συνεπώς να θεωρηθεί πως είχαν οικονομικό όφελος από τη σχετική απόφαση, γεγονός που σύμφωνα με τη νομοθεσία οδηγεί και σε ακύρωση της απόφασης και σε αργία τους λόγω παράβασης καθήκοντος. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως οι 4 από τις πέντε παρατάξεις της μειοψηφίας τάχθηκαν κατά του καθορισμού κριτηρίων, ζητώντας τη χορήγηση αποζημιώσεων σε όλους ανεξαιρέτως, όσοι υπέστησαν ζημιές από την καταστροφική χιονόπτωση του Φεβρουαρίου.

*Ανάμεσα στα θέματα, τέλος είναι η έγκριση των τροφείων για τη φοίτηση στους δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς την περίοδο 2021-2022, όπως διαμορφώθηκαν σε νέες κλίμακες και νέα ποσά, με απόφαση της ΕΣΤΙΑΣ στη συνεδρίαση της στις 21 Μαΐου. Η αναδιαμόρφωση αυτή στόχο έχει να ενθαρρύνει τους γονείς που πληρούν τα απαιτούμενα εισοδηματικά κριτήρια, να ενταχθούν στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, με δωρεάν φοίτηση των παιδιών στους Σταθμούς, ώστε να απελευθερωθούν θέσεις για τα υπόλοιπα νήπια και βρέφη στις δομές του Δήμου, αλλά και περισσότερα χρήματα από την ΕΕ να έρθουν στην ΕΣΤΙΑ, μια που το πρόγραμμα είναι επιχορηγούμενο από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΘΕΜΑ 1ο: Εισήγηση περί αποδοχής των όρων του δανειστικού συμβολαίου για τη διενέργεια προληπτικού έλεγχου νομιμότητας για την εκτέλεση του έργου: «ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ».

ΘΕΜΑ 2ο: ∆ιαβίβαση εισήγησης σχετικά µε την έγκριση της υπ’ αρ. 299/2021 απόφασης της Οικονοµικής Επιτροπής με θέμα « Εισήγηση για την τροποποίηση του α/α 41 (άρθρο 31 § 2 του Κανονισμού Προστασίας Περιβάλλοντος και Καθαριότητας) του πίνακα επιβολής προστίμων και τελών που προβλέπονται από τον Κανονισμό Προστασίας Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου Διονύσου (ΑΔΣ 203/2013, ΑΔΣ 93/2014)» καθώς και έγκριση ενεργειών των υπηρεσιών του ∆ήµου περί καθαρισµού ακάλυπτων ιδιωτικών χώρων προς αποφυγήν πρόκλησης πυρκαγιάς.

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση δικηγορικής αμοιβής σύμφωνα με την αριθ. 214/21 απόφαση Ο.Ε.

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΘΕΜΑ 4ο: Σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεση/βραχεία διαχείριση των συνεπειών από εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων του Δήμου Διονύσου «ΔΑΡΔΑΝΟΣ» .

ΘΕΜΑ 5ο: Σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεση/βραχεία διαχείριση των συνεπειών από εκδήλωση πυρκαγιών του Δήμου Διονύσου «ΙΟΛΑΟΣ».

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΘΕΜΑ 6ο: Σύσταση Προσωρινών Προσωποπαγών Θέσεων με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου σε εφαρμογή της υπ. αριθ. 708/2020 Απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και της υπ’ αριθμ. 395/2020 Απόφασης Οικονομικής Επιτροπής.

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 7ο: Τροποποίηση της υπ΄αριθμ. 32/2018 ΑΔΣ, περί Έγκρισης Επιτροπής Μηχανισμού Πιστοποίησης Εκτέλεσης Πράξης για το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα με τίτλο: «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Διονύσου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS): 5002558, ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΕΣΠΑ 2014-2020

ΘΕΜΑ 8ο: Καθορισμός Εισοδηματικών Κριτηρίων για τις Αποζημιώσεις Εξαιτίας της Σφοδρής Χιονόπτωσης στο Δήμο Διονύσου 15-16-17.2.2021, “Φαινόμενο Mήδεια”.

ΘΕΜΑ 9ο: Έγκριση απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής του συνολικού μισθώματος για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο του έτους 2021 καθώς και την παράταση των συμβάσεων μίσθωσης κυλικείων των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Διονύσου για δύο (2) έτη των κυλικείων των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Διονύσου για το σχολικό έτος 2020-2021.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 10ο: Έγκριση της αριθ. 22/21-5-2021 απόφασης του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ Η ΕΣΤΙΑ» με θέμα «Καθορισμός καταβολής μηνιαίας οικονομικής εισφοράς(τροφεία) για το σχολικό έτος 2021-2022 των φιλοξενούμενων νηπίων στα Παραρτήματα των Παιδικών – Βρεφονηπιακών Σταθμών».

ΤΜΗΜΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΩΝ

ΘΕΜΑ 11ο: Έγκριση απόφασης για την δωρεά τροφών για την σίτιση ζώων και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από τον Δήμο Διονύσου προς το Δήμο Μεγαρέων. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

ΘΕΜΑ 12ο: Λήψη απόφασης περί της αποδοχής ή μη προτάσεως της Επιτροπής Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών της υπόθεσης του κ. Κουράκη Νέστορα- Κωνσταντίνου.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΘΕΜΑ 13ο: Διαβίβαση εγγράφων σχετικά με την εξέταση ένστασης του Σ******** Π********

ΘΕΜΑ 14ο: Διαβίβαση εγγράφων σχετικά με την εξέταση ένστασης του Ι******** Γ********

ΘΕΜΑ 15ο: Διαβίβαση εγγράφων σχετικά με την εξέταση ένστασης του Κ********* Γ********

ΘΕΜΑ 16ο: Διαβίβαση εγγράφων σχετικά με την εξέταση ένστασης της Ε********* Π********

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

ΘΕΜΑ 17ο: Αιτήσεις για παρατάσεις ταφής στην Κ. Διονύσου.

ΘΕΜΑ 18ο: ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΑΦΗΣ ΤΟΥ Ε.Δ. ΜΕ ΑΡ. ΠΡ. 19286/11-6-2021.

ΘΕΜΑ 19ο: ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΑΦΗΣ ΤΗΣ Ε.Π. ΜΕ ΑΡ. ΠΡ. 7402/11-3-2021.

ΘΕΜΑ 20ό: ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ (ΥΠΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ) ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

ΘΕΜΑ 21ο: Κατάργηση στάσεων λεωφορειακής γραμμής 536 στο Δήμο Διονύσου.