logo


“Αυτοί μιλάνε για καταστροφή, εμείς απαντάμε με ανάπλαση”. Ήταν τα λόγια του τοπικού συμβούλου Θ. Κατσανεβάκη, στην πρόσφατη κοινή συνέντευξη Τύπου Δημάρχων και ΣΠΑΠ για την επιχειρούμενη επαναλειτουργία λατομείων στην Πεντέλη από ιδιωτική εταιρεία. Στη σκιά αυτής της εξέλιξης, που έχει κυριαρχήσει στην τοπική επικαιρότητα, έρχεται προς συζήτηση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, την Τρίτη 29 Ιουνίου, η απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Διονύσου για την ανάπλαση του Πεντελικού με συγκεκριμένες προτάσεις και δράσεις.

Όπως έχει ήδη καταγράψει η Οδός Διονύσου, σχετική πρόταση είχε πρόσφατα, στα μέσα Ιουνίου, καταθέσει στο Τοπικό Συμβούλιο ο Κ. Μπομπής, μέλος του και Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου της περιοχής, την οποία εν συνεχεία εμπλούτισε ο συνάδελφός του Θ. Κατσανεβάκης.

Η πρόταση του κ. Μπομπή, προς την Περιφέρεια Αν. Αττικής, το Δήμο Διονύσου, τον ΣΠΑΠ και τους συναφείς αρμόδιους φορείς, αναφέρεται στην εκπόνηση σχεδίου προστασίας, ανάδειξης και ανάπλασης του Πεντελικού όρους που να περιλαμβάνει, αντί για λατομεία και συναφείς επιχειρηματικές δραστηριότητες, τη δημιουργία περιπατητικών διαδρομών, χώρων αναψυχής και αθλητισμού, αναρριχητικό κέντρο, καθώς και χώρους ανάδειξης τής ιστορίας και του πολιτισμού της περιοχής.

Το παραπάνω γενικό πλαίσιο εξειδίκευσε με τις δικές του προτάσεις ο κ. Κατσανεβάκης, μιλώντας για κέντρο περίθαλψης αδέσποτων ζώων ή και βοτανικό κήπο, για τη δημιουργία τεχνολογικού πάρκου με την αξιοποίηση εγκαταστάσεων και εξοπλισμού από τα παλιά και ανενεργά λατομεία, για τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων με ήπια παρέμβαση, για θεατρικό χώρο, και για στοχευμένες δενδροφυτεύσεις.

Στην Ημερήσια Διάταξη της προσεχούς Τρίτης περιλαμβάνεται ακόμη ένα θέμα, που έχει ταράξει την καθημερινότητα της Κοινότητας Διονύσου: Πριν από λίγες ημέρες, στις 22 Ιουνίου, αιφνιδιαστικά, και χωρίς καμιά προηγούμενη ενημέρωση (σ.σ. για μια ακόμη φορά…), ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών αποφάσισε την κατάργηση τεσσάρων στάσεων- δυο στη μετάβαση και δυο στην επιστροφή- στη λεωφορειακή γραμμή 536 (Διόνυσος- Ζηρίνειο), επί της οδού Μητρ. Κυδωνιών. Την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών επικαλείται στο έγγραφό του ο ΟΑΣΑ, αλλά οι ίδιοι αυτοί επιβάτες ήδη διαμαρτύρονται για την κατάργηση των στάσεων, όπως αναφέρει στο δικό του έγγραφο ο Πρόεδρος της Κοινότητας Τ. Μπάσης, ζητώντας την παρέμβαση του Δήμου ώστε να μην καταργηθούν οι εν λόγω στάσεις.

Τέλος, ζητείται η έγκριση για την παροχή ρεύματος σε υπό διαμόρφωση πλατείες του Δήμου- εκεί που πρόσφατα μεταφυτεύθηκαν τρεις αιωνόβιες ελιές, δωρεά της ΕΡΓΟΣΕ προς το Δήμο Διονύσου. Πρόκειται, πιο συγκεκριμένα, για τρία σημεία στον Άγ. Στέφανο και στο Διόνυσο: στον περιβάλλοντα χώρο δίπλα στο πάρκινγκ του σταθμού του ΟΣΕ στον Άγιο Στέφανο, επί της Λεωφόρου Κρυονερίου κοντά στον Κόμβο Αγίου Στεφάνου και στη διασταύρωση των Λεωφόρων Διονύσου και Μητροπολίτου Κυδωνιών στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

Ενημερώσεις- Ανακοινώσεις

ΘΕΜΑ 1ο: Εξέταση αιτημάτων για κλάδεμα και κοπή δέντρων.

ΘΕΜΑ 2ο: ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ (ΥΠΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ) ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

ΘΕΜΑ 3ο: Κατάργηση στάσεων λεωφορειακής γραμμής 536 στο Δήμο Διονύσου.

ΘΕΜΑ 4ο: Διαγράμμιση ή μη τμήματος οδοστρώματος επί της οδού Περσέως της Δ.Κ. Άνοιξης για την παρεμπόδιση στάθμευσης.

ΘΕΜΑ 5ο: Πρόταση Κ. Διονύσου για την εκπόνηση σχεδίου ανάπλασης του Πεντελικού.