logo


Ο Ιούνιος φτάνει στο τέλος του με τρεις συνεδριάσεις από ισάριθμα συλλογικά όργανα του Δήμου Διονύσου- η Οικονομική Επιτροπή στις 9 το πρωί, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής στις 11 και το Δημοτικό Συμβούλιο στις 5 το απόγευμα.

Ξεκινώντας με την Οικονομική Επιτροπή, 7 τα θέματα- αρκετά από τα οποία ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα- στην Ημερήσια Διάταξη. Ανάμεσά τους:

*Η επιχορήγηση δράσεων σε 22 Σωματεία, 8 Πολιτιστικά και 14 Αθλητικά, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δήμου και του νέου αρμόδιου Αντιδημάρχου Π. Λουκάτου να καταθέσουν σχετικό αίτημα. Το συνολικό ποσόν της επιχορήγησης ανέρχεται στις 111.200 ευρώ- 77.700 ευρώ για τα Αθλητικά και 33.300 για τα Πολιτιστικά Σωματεία. Υπενθυμίζεται πως από τις 25 Μαΐου τα τοπικά Σωματεία είχαν κληθεί να καταθέσουν αίτημα για επιχορήγηση συγκεκριμένων δράσεων με βάση τον προγραμματισμό τους για το 2021, αναφέροντας ημερομηνίες και αναλυτικό προϋπολογισμό εξόδων.

*Η συμμετοχή του Δήμου Διονύσου στον υπό σύσταση αυτοδιοικητικό Αναπτυξιακό Οργανισμό με την επωνυμία ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ και διακριτικό τίτλο «ΗΡΑΚΛΗΣ Α.Ε. – Α.Ο.Τ.Α.». Στον Οργανισμό, πλην του Δήμου Διονύσου, θα συμμετέχουν ακόμη οι Δήμοι Τανάγρας, που θα είναι και η έδρα, Θηβαίων, Ερέτριας, Ηρακλείου Αττικής και Ωρωπού. Η δυνατότητα σύστασης τέτοιων Οργανισμών δόθηκε στους Δήμους πέρυσι, με το νόμο 4674/2020, με στόχο την υλοποίηση της αναπτυξιακής πολιτικής σε δημοτικό, διαδημοτικό, περιφερειακό ή ευρύτερο χώρο, ανάλογα με τις καταστατικές τους προβλέψεις και έχουν ως σκοπό ιδίως την επιστημονική, συμβουλευτική και τεχνική υποστήριξη των ΟΤΑ και των ενώσεών τους, την υποστήριξη και εφαρμογή της αναπτυξιακής πολιτικής των δήμων και των περιφερειών, την ωρίμανση έργων υποδομής και την υλοποίηση πολιτικών κοινωνικής συνοχής, ψηφιακής σύγκλισης και αειφόρου ανάπτυξης. Οι δράσεις του Οργανισμού, σύμφωνα με την εισήγηση του Δημάρχου Διονύσου Γ. Καλαφατέλη, μπορούν να καλύπτουν  ένα ευρύτατο φάσμα- από την τεχνική, οικονομική, επιστημονική υποστήριξη των μελών του ή και άλλων φορέων, μέχρι την ανάληψη εκτέλεσης, εποπτείας και επίβλεψης δημοσίων μελετών και έργων για λογαριασμό των μελών και άλλων ΟΤΑ, και από την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης μέχρι το σχεδιασμό, εφαρμογή, υλοποίηση, αξιολόγηση και παρακολούθηση εθνικών, ευρωπαϊκών ή διεθνών χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων συναφών προς τους σκοπούς του καταστατικού κ.λπ. Το μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού ορίζεται στις 360.000 ευρώ, με τον κάθε Δήμο- μέλος να αναλαμβάνει το 16,66%, ή 60.000 ευρώ, με άμεση καταβολή του 1/3 του ποσού. Η εισήγηση για τη συμμετοχή του Δήμου Διονύσου στον ΑΟΤΑ συνοδεύεται από οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας, που σύμφωνα με το νόμο αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη σύσταση του Οργανισμού.

*Η εξειδίκευση πίστωσης για μια σειρά υπηρεσιών που σχετίζονται με τη “Μήδεια”, την κήρυξη του Δήμου Διονύσου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, και εν συνεχεία την κήρυξη 5 Κοινοτήτων σε κατάσταση ειδικήςς κινητοποίησης- κοπή και απομάκρυνση φυσικής βλάστησης, καθαρισμός φρεατίων, προμήθεια και εγκατάσταση κρουνών- συνολικού ύψους 390.000 ευρώ, σύμφωνα με τις σχετικές μελέτες της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

∆ΗΜΑΡΧΟΣ

ΘΕΜΑ 1ο: Συµµετοχή του ∆ήµου ∆ιονύσου στον υπό σύσταση αναπτυξιακό οργανισµό των δήµων: ∆ιονύσου, Ερέτριας, Ηρακλείου Αττικής, Θηβαίων, Τανάγρας, και Ωρωπού µε την επωνυµία «ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟ∆ΙΟΙΚΗΣΗΣ και διακριτικό τίτλο «ΗΡΑΚΛΗΣ Α.Ε. – Α.Ο.Τ.Α.».

ΤΜ. ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙ∆ΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 2ο: Εξειδίκευση Πίστωσης για την παροχή χρηµατικής επιχορήγησης δράσεων έτους 2021 σε Πολιτιστικούς, Αθλητικούς Συλλόγους-Σωµατεία και Ιερούς Ναούς µε έδρα εντός των διοικητικών ορίων του ∆ήµου ∆ιονύσου.

∆/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 3ο: ∆ιαβίβαση για την έγκριση πρωτόκολλων οριστικής παραλαβής των υπηρεσιών για την «Προµήθεια Παροχής Υπηρεσίας Πλυσίµατος – Καθαρισµού Μεταφορικών Μέσων».

ΘΕΜΑ 4ο: Απαλλαγή υπολόγου χρηµατικού εντάλµατος προπληρωµής της υπαλλήλου του ∆ήµου Νίκα ∆ήµητρας και έγκριση απόδοσης λογαριασµού.

∆/ΝΣΗ TEXNΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής & Οριστικής Παραλαβής του έργου: «ΜΕΤΑΦΟΡΑ Υ∆ΡΟΠΑΡΟΧΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΣΤΟ ΝΕΟ ∆ΙΚΤΥΟ ΛΟΓΩ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ∆ΙΚΤΥΟΥ Υ∆ΡΕΥΣΗΣ ∆.Κ. ΑΝΟΙΞΗΣ».

ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής & οριστικής παραλαβής του έργου: “Επισκευή – στεγανοποίηση στέγης αίθουσας Π.Χ. κλειστού γυµναστηρίου Ροδόπολης”.

∆/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 7ο: Εξειδίκευση της ∆απάνης του Κ.Α. 70.6275.0006 “∆απάνες Αντιµετώπισης των Έκτακτων Αναγκών και της ∆ιαχείρισης των Συνεπειών, από την Κήρυξη σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας από το ∆ήµο ∆ιονύσου «Μήδεια» 15022021 Α∆Α ΡΡ4846ΜΤΛΒ-0Β3’’ και Έγκριση Μελετών (1) Προµήθειας Υπηρεσιών Καθαρισµού Φυσικής Βλάστησης και Αποµάκρυνσης Υπολειµµάτων Καθαρισµού, (2) Προµηθείας Υπηρεσίας Καθαρισµού Φρεατίων, και (3) Προµήθειας Υπηρεσίας Συντήρησης Πυροσβεστικών Υδροστοµίων (Προµήθεια και εγκατάσταση Κρουνών).