logo


Σήμερα Τρίτη 22 Ιουνίου στις 9 το πρωί θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου, με 23 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Ανάμεσά τους, με υπογραφή Δημάρχου, η εισήγηση περί συμμόρφωσης με απόφαση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Το θέμα, πιο συγκεκριμένα, αφορά στις μισθολογικές διαφορές ανάμεσα στο Δήμο Διονύσου και το νομικό του σύμβουλο Γ. Βασιλείου, ο οποίος διεκδικεί μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Ο κ. Βασιλείου έχει ασκήσει σειρά αγωγών κατά του Δήμου, ενώπιον των αρμόδιων Δικαστηρίων. Σε μία από τις πρωτόδικες αποφάσεις, η Οικονομική Επιτροπή είχε αποφασίσει να ασκήσει έφεση. Όμως την απόφαση αυτή ακύρωσε ως παράνομη ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (σ.σ. Ο ίδιος που λίγους μήνες αργότερα έδιδε τέσσερις, τουλάχιστον εσπευσμένες, άδειες για λατομικές έρευνες στην Πεντέλη), υποστηρίζοντας πως η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε την άσκηση έφεσης, χωρίς το θέμα να συνοδεύεται από γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου, δηλαδή του ενάγοντα εν προκειμένω.

Στην Ημερήσια Διάταξη περιλαμβάνεται ακόμη η αποδοχή επιχορηγήσεων από διάφορους κρατικούς φορείς προς το Δήμο Διονύσου, συνολικού ύψους 1.770.386 ευρώ, από τα οποία οι 880.000 δίδονται για την αντιμετώπιση των καταστροφών από τη “Μήδεια”, οι 603.000 για εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών και οι 287.000 για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών.

∆ΗΜΑΡΧΟΣ

ΘΕΜΑ 1ο: ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΣΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ Α.∆.Α.

ΤΜ. ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙ∆ΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση οικονοµικού απολογισµού έτους χρήσης 2016 του ΝΠ∆∆, Σχολική Επιτροπή Σχολικών Μονάδων ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 3ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την εταιρεία “RECYCOM” για ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 4ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ι∆ΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ για την ενίσχυση των Κοινωνικών ∆οµών του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 5ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την »ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» για την ενίσχυση των Κοινωνικών ∆οµών του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 6ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ι∆ΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ για την ενίσχυση των Κοινωνικών ∆οµών του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 7ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την »ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» για την εκδήλωση του Ω∆ΕΙΟΥ του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 8ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ι∆ΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 9ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ι∆ΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ για την ενίσχυση των Κοινωνικών ∆οµών του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 10ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ι∆ΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 11ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την »DELIFRANCE HELLAS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.» για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 12ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την “ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» για την ενίσχυση των Κοινωνικών ∆οµών του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 13ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την” ΜΕΓΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Α.Ε.” για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του ∆ήµου ∆ιονύσου.

∆/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 14ο: ∆ιαβίβαση για την έγκριση πρωτόκολλων οριστικής παραλαβής των υπηρεσιών για την παροχή υπηρεσιών µεταφοράς ογκωδών απορριµάτων, Ανάδοχος ΠAΥΛΑΚΗΣ.

ΘΕΜΑ 15ο: Αποδοχές πάσης φύσεως χρηµατοδοτήσεων, επιχορηγήσεων, συµπεριλαµβανοµένων κατανοµών ΚΑΠ, επιδοτήσεων, δωρεών προς τους ΟΤΑ, καθώς και αποφάσεων ένταξης πράξεών τους σε αναπτυξιακά προγράµµατα.

ΘΕΜΑ 16ο: Εισήγηση περί αποδοχής των όρων του δανειστικού συµβολαίου για τη διενέργεια προληπτικού έλεγχου νοµιµότητας για την εκτέλεση του έργου: «ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ∆ΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕ∆ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑ.Λ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ».

ΘΕΜΑ 17ο: Έγκριση Πρακτικού Ανοικτού Ηλεκτρονικού ∆ιαγωνισµού και ανάδειξη οριστικού αναδόχου για την «Προµήθεια εξοπλισµού, κατασκευή, µεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων, για την δηµιουργία ή και την αναβάθµιση των στάσεων, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού του ∆ήµου ∆ιονύσου-Φιλόδηµος ΙΙ».

ΘΕΜΑ 18ο: Έγκριση πρακτικού Νο3 (δικαιολογητικών κατακύρωσης) του Ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισµού «ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ & ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «SUMMER CAMP ∆ΙΟΝΥΣΟΥ 2021» CPV: 92622000-7, και 2) Κατακύρωση του διαγωνισµού στην εταιρεία DRASIS CAMP IKE.

ΘΕΜΑ 19ο: Έγκριση Πρακτικών 1 & 2 ∆ιεθνή ∆ηµόσιου Ανοικτού Ηλεκτρονικού ∆ιαγωνισµού και ανάδειξη προσωρινών αναδόχων για την “ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟ∆ΟΤΙΚΗ ΜΙΣΘΩΣΗ (LEASING) ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΕΠΙΣΚΕΥΗ ∆ΙΑΡΚΕΙΑΣ ΠΕΝΤΕ (5) ΕΤΩΝ”.

ΘΕΜΑ 20ό: Έγκριση Πρακτικού Επαναληπτικού Συνοπτικού ∆ιαγωνισµού για την ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΓΡΑΦΙΚΗΣ ΥΛΗΣ , ΜΙΚΡΟΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΥ – ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΙΚΟΥ ΧΑΡΤΙΟΥ & ΕΝΤΥΠΩΝ 2021-2022-2023 για την οµάδα Β Φωτοτυπικό Χαρτί & Έντυπα προϋπολογισµού 38.626,00 € συµ/νου του αναλογούντος ΦΠΑ, 24% και λήψη σχετικής απόφασης.

∆/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 21ο: Έκδοση χρηµατικού εντάλµατος προπληρωµής για την καταβολή δαπάνης (οικονοµική συµµετοχή) για νέες παροχές και αποκατάσταση ζηµιών στο ∆ίκτυο του ∆Ε∆∆ΗΕ.

ΘΕΜΑ 22ο: ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΓΝΩΜΟ∆ΟΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ (άρ. 43 παρ. 1 Ν. 4605/2019 όπως αντικαταστάθηκε από το άρ. 2 Ν. 4782/2021) ΓΙΑ ΤΗ ∆ΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ∆ΙΑ∆ΙΚΑΣΙΩΝ ∆ΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ∆ΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (του άρ. 32 παρ. γ, Ν. 4412/2016).

ΤΜ. ΕΣΟ∆ΩΝ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 23ο: Εισήγηση για την τροποποίηση του α/α 41 (άρθρο 31 § 2 του Κανονισµού Προστασίας Περιβάλλοντος και Καθαριότητας) του πίνακα επιβολής προστίµων και τελών που προβλέπονται από τον Κανονισµό Προστασίας Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του ∆ήµου ∆ιονύσου (Α∆Σ 203/2013, Α∆Σ 93/2014).