logo


Δεν ήταν έκπληξη για κανέναν, που η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου χθες Τρίτη 25 Μαΐου, η οποία ξεκίνησε στις 7.30 το βράδυ, δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί μέχρι τα μεσάνυχτα: Με 45 λεπτά ερωτήσεις και απαντήσεις εκτός Ημερησίας Διατάξεως, με ημίωρη διακοπή για τεχνικούς λόγους, με ένα θέμα που ήρθε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος- στο οποίο όλοι, πλην ενός δημοτικού συμβούλου, συμφωνούσαν αλλά χρειάστηκε να συζητηθεί επί μία ώρα και βάλε!- και με πρώτο θέμα στην Ημερήσια Διάταξη την έγκριση σχεδίων πολιτικής προστασίας του Δήμου Διονύσου, η συζήτηση του οποίου διήρκεσε κάτι παραπάνω από 2 ώρες, ήρθαν τα μεσάνυχτα και η συνεδρίαση διεκόπη, για να συνεχιστεί σήμερα στις 4 το απόγευμα σε ζωντανή μετάδοση από το κανάλι του Δήμου στο YouTube.

Υπολείπονται ακόμη 7 θέματα- ανάμεσά τους τα εισοδηματικά κριτήρια για τις αποζημιώσεις πολιτών που υπέστησαν ζημιές από τη “Μήδεια” και βέβαια η εγκατάσταση λατομείων στην Πεντέλη.

Δυο πράγματα αξίζει να σημειωθούν εδώ:

Η ανεξήγητη επιμονή της Διοίκησης να ορίζει την ώρα έναρξης των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στις 7.30 το βράδυ, αντί για τις 6.30 ή και νωρίτερα όπως είχε καθιερωθεί παλαιότερα. Με κατά μέσο όρο μια συνεδρίαση το μήνα, λόγω της πανδημίας, σωρεύονται οι ερωτήσεις και οι παρεμβάσεις των δημοτικών συμβούλων από τις παρατάξεις της μειοψηφίας, με αποτέλεσμα η προ Ημερησίας Διατάξεως διαδικασία να διαρκεί αντί για 20 μόλις λεπτά, όπως προβλέπει ο Κανονισμός του Δημοτικού Συμβουλίου, πάνω από μια ώρα ή και περισσότερο. Με το δεδομένο πως η συνεδρίαση δεν μπορεί να συνεχιστεί μετά τα μεσάνυχτα, ακόμη και αν τα θέματα δεν είναι πολλά, πολύ δύσκολα ολοκληρώνεται εγκαίρως. Εξαρτάται βέβαια και από τα θέματα: Πίστευε άραγε η Διοίκηση πως 8 θέματα- το σχέδιο ΙΟΛΑΟΣ, οι αποζημιώσεις για τις ζημιές από τη “Μήδεια” και τα νέα Λατομεία, ανάμεσά τους – δεν θα αποτελούσαν αντικείμενο μακρών συζητήσεων και προβληματισμών; Και πως 4 ώρες θα ήταν αρκετές για τη συγκεκριμένη συνεδρίαση;

Το δεύτερο αφορά στην επίσης ανεξήγητη επιμονή να μην ανταποκρίνεται στο αίτημα- παράκληση δημοτικών συμβούλων, που εργάζονται, να ξεκινά συνεδρίαση που διακόπτεται όχι στις 4, όπως θα γίνει σήμερα, αλλά στις 5 το απόγευμα, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν. Δεν ήταν η πρώτη φορά- ίσως όχι και η τελευταία- που η σχετική ανακοίνωση ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών: Τουλάχιστον τρεις δημοτικοί σύμβουλοι- Τ. Παντελόγλου και Π. Πανάγος από τη Λαϊκή Συσπείρωση και Λ. Φέρμελη από τους «ΜΑΖΙ για το Διόνυσο»- διαμαρτυρήθηκαν σε έντονο ύφος, μια που λόγω της δουλειάς τους δεν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση, τουλάχιστον από την αρχή, ιδιαιτέρως που τα θέματα που υπολείπονται είναι πολύ σοβαρά. “Δεν θέλετε τη γνώμη μας και τη συμμετοχή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο;” ρώτησε χαρακτηριστικά η κ. Φέρμελη. Το αίτημα πάντως ούτε και χτες δεν εισακούστηκε, έτσι η συνεδρίαση θα συνεχιστεί κανονικά, και με τη χθεσινή απαρτία, στις 4 μ.μ.