logo


Νέες κλίμακες, και νέα ποσά, διαμορφώνονται στη μηνιαία οικονομική εισφορά των γονιών, που τα παιδιά τους θα φοιτήσουν στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Διονύσου από την επόμενη σχολική χρονιά 2021-2022. Η αναδιαμόρφωση αυτή στόχο έχει να ενθαρρύνει τους γονείς που πληρούν τα απαιτούμενα εισοδηματικά κριτήρια, να ενταχθούν στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, με δωρεάν φοίτηση των παιδιών στους Σταθμούς, ώστε να απελευθερωθούν θέσεις για τα υπόλοιπα νήπια και βρέφη στις δομές του Δήμου, αλλά και περισσότερα χρήματα από την ΕΕ να έρθουν στην ΕΣΤΙΑ, μια που το πρόγραμμα είναι επιχορηγούμενο από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΤΙΑΣ, στη χθεσινή (21/5) συνεδρίασή του, ελήφθη κατά πλειοψηφία, με την αρνητική ψήφο της Ρ. Πανουργιά εκ μέρους της παράταξης ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο. Η κ. Πανουργιά ψηφίζει σταθερά κάθε χρόνο κατά της οικονομικής εισφοράς για τη φοίτηση στους Σταθμούς, μια που, όπως ρητά τόνισε και χθες, αλλά και σε αλλεπάλληλα έγγραφα προς την ΕΣΤΙΑ κατά το παρελθόν, η προσχολική εκπαίδευση είναι υποχρεωτική, συνεπώς οι γονείς δεν πρέπει να επιβαρύνονται με τροφεία. Η ίδια, πάντως, συνεργάστηκε άψογα στην άτυπη τριμελή επιτροπή που επεξεργάστηκε και τη μοριοδότηση και τις νέες κλίμακες, παραμερίζοντας την προσωπική της θέση, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ Ν. Κοκκαλάς.

Οι νέες κλίμακες με τα νέα μηνιαία τροφεία διαμορφώνονται ως εξής:

Εισόδημα:          Μηνιαία οικονομική εισφορά:

0-27.000 ευρώ     50 ευρώ****

27.001-35.000     55 ευρώ

35.001-40.000     60 ευρώ

40.001-50.000     80 ευρώ

50.001-60.000     100 ευρώ

60.001 και άνω    130 ευρώ

***Όλοι οι ενδιαφερόμενοι γονείς οι οποίοι έχουν οικογενειακό εισόδημα από 0,00- 27.000,00 €  έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής” μέσω της  Ε.Ε.Τ.Α.Α . Με την υποβολή  αίτησής τους στο πρόγραμμα  (www.eetaa.gr) και μόνο εφόσον ο φάκελος τους είναι πλήρης με την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ από την καταβολή τροφείων και Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ. 

Εκτός από την παραπάνω περίπτωση, των τροφείων απαλλάσσονται ακόμη:

>Όποια κατηγορία δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο  Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής” βάσει της πρόσκλησης της Ε.Ε.Τ.Α.Α και με οικογενειακό εισόδημα έως 27.000 €

>Οι μονογονεϊκές οικογένειες, χήροι/ες, με εισόδημα έως 25.000 € μόνο αν δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής”

>Οι οικογένειες με  ΑΜΕΑ (γονείς – παιδιά ) με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%  που πιστοποιείται με  βεβαίωση της πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής ή Κ.Ε.Π.Α. και με εισόδημα έως 30.000 € μόνο αν δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο  Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής”

>Οι τρίτεκνες οικογένειες με εισόδημα έως 30.000 €  μόνο αν δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο  Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής”

>Οι πολύτεκνες οικογένειες με εισόδημα έως 40.000 € μόνο αν δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο  Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής”

Επιπλέον, προβλέπεται μειωμένη οικονομική εισφορά μόνο για όσους  δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο  Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ:

Α) Οι ως άνω κατηγορίες: ( Γ) με ετήσιο εισόδημα από 25.001,00€  και άνω,   (Δ – Ε) με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 30.001,00€ και άνω,  καθώς και της  (Ζ) κατηγορίας από οικογενειακό εισόδημα 40.001,00€  και άνω θα καταβάλουν το 50% της αναλογούσης οικονομικής  εισφοράς της κάθε κατηγορίας.

Β) Η καταβολή για κάθε δεύτερο παιδί της ίδιας οικογένειας που θα φιλοξενείται θα ανέρχεται στο 50% της κάθε κατηγορίας. Σε περίπτωση που φιλοξενείται και τρίτο τέκνο αυτό θα απαλλάσσεται της οικονομικής συμμετοχής.