logo


Άλλη μια οικονομική εκκρεμότητα που έρχεται από το παρελθόν, θα συζητηθεί σήμερα Πέμπτη 20 Μαΐου, στις 9 το βράδυ, με τηλεδιάσκεψη, από τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Πρόκειται, πιο συγκεκριμένα, για το κλείσιμο της οικονομικής χρήσης του 2016 και την έγκριση του οικονομικού απολογισμού εκείνης της χρονιάς, για τα οποία η Πρόεδρος της Επιτροπής Τ. Κώνστα προτείνει να εγκριθούν με επιφύλαξη.

Το 2016, στις παρατηρήσεις της Προέδρου, χωρίζεται ουσιαστικά σε δυο μέρη: Μέχρι τις 3 Ιουνίου, οπότε και η τότε Πρόεδρος Ξ. Νταγκαλή παραδίδει στο διάδοχό της Α. Δελαγραμμάτικα. Και στο δεύτερο εξάμηνο του 2016, οπότε εντοπίζονται προσωπικά έξοδα του Προέδρου με χρήση της τραπεζικής κάρτας της Σχολικής Επιτροπής στην Αττική αλλά και στη Μύκονο, ενώ δεν ανευρέθη απόφαση της Επιτροπής περί ορισμού οικονομικού διαχειριστή της

Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται για την τακτοποίηση οικονομικών εκκρεμοτήτων του παρελθόντος, μετά και από αλλεπάλληλα επιτακτικά αιτήματα της Υπηρεσίας Επιτρόπου, εγκρίθηκε πρόσφατα με επιφύλαξη ο απολογισμός για το 2014, έχουν ήδη σταλεί στον Επίτροπο προς έλεγχο οι απολογισμοί για το 2015 και το 2019, σήμερα συζητείται αυτός του 2016, ενώ εκκρεμούν ακόμη οι απολογισμοί για το 2017 και το 2018.