logo


Με κεντρικό θέμα τη δεύτερη αναμόρφωση του Προϋπολογισμού για το 2021, θα συνεδριάσει αύριο Παρασκευή 21 Μαΐου με τηλεδιάσκεψη στις 12.30 το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου του Δήμου Διονύσου ΕΣΤΙΑ. Στην Ημερήσια Διάταξη, των συνολικά 13 θεμάτων, περιλαμβάνονται ακόμη τα σχετικά με την εγγραφή και επανεγγραφή των νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου για τη νέα χρονιά 2021-2022, καθώς και ο καθορισμός των μηνιαίων τροφείων. Σημειώνεται εδώ πως η εισήγηση του Προέδρου Ν. Κοκκαλά διαφοροποιεί τα περυσινά δεδομένα, μειώνοντας τις κλίμακες, αναμορφώνοντας τα ποσά και δίνοντας βάρος σε όσους γονείς δικαιούνται να ενταχθούν με μηδενικά τροφεία στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, ώστε να απελευθερωθούν θέσεις για τα υπόλοιπα νήπια. Υπενθυμίζεται, επιπλέον, πως τα σχετικά με τη μοριοδότηση των νηπίων αλλά και την αναμόρφωση των τροφείων έχει αναλάβει από πέρυσι άτυπη τριμελής επιτροπή από δυο αιρετούς, μέλη της ΕΣΤΙΑΣ, και έναν υπηρεσιακό παράγοντα.

Περιλαμβάνονται ακόμη:

*Η ανάθεση σε ιδιώτη της έκδοσης  μηχανογραφικών  μισθοδοτικών καταστάσεων και λοιπών υπηρεσιών του ΝΠ, δαπάνης 4500 ευρώ περίπου, μια που η ΕΣΤΙΑ δεν έχει τη δυνατότητα αυτή ενώ και η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού του Δήμου δήλωσε γραπτώς πως δεν μπορεί να αναλάβει την εργασία αυτή.

*Η ανάθεση των υπηρεσιών γιατρού εργασίας και τεχνικού ασφαλείας για την εξασφάλιση της υγείας των εργαζομένων, συνολικής δαπάνης 5500 ευρώ περίπου.

*Ιδιαιτέρως σημαντική κρίνεται η προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος πυρασφάλειας, στον περιβάλλοντα χώρο του Βρεφονηπιακού Σταθμού στην Άνοιξη, που βρίσκεται μέσα στο δάσος χωρίς επαρκείς οδούς διαφυγής σε περίπτωση φωτιάς.  Σκοπός της προμήθειας, τονίζει στην εισήγησή του ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Ν. Κοκκαλάς, είναι να εγκατασταθεί μόνιμο υδροδοτικό πυροσβεστικό δίκτυο περιμετρικά του οικοπέδου το οποίο θα τροφοδοτεί Πυροσβεστικές Φωλιές. Το εν λόγω δίκτυο θα  τροφοδοτείται από δεξαμενή  ύδατος κατάλληλων διαστάσεων μέσω πετρελαιοκίνητης αντλίας πυρόσβεσης κατάλληλης ισχύος για χρήση ταυτόχρονης λειτουργίας δύο (2) πυροσβεστικών φωλιών. Η προϋπολογισμός για την παραπάνω προμήθεια, όπως καταγράφεται στη σχετική μελέτη, την οποία συνέταξε η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου, ανέρχεται στο ποσόν των 19.250 ευρώ και θα γίνει με απ’ ευθείας ανάθεση κατόπιν απόφασης του Προέδρου.

*Όσο για την αναμόρφωση του Προϋπολογισμού, προβλέπεται αύξηση των μισθωμάτων και των υλικών συντήρησης και επισκευής κτηρίων, μείωση των μηχανημάτων και του ηλεκτρονικού εξοπλισμού, αλλά και η συμμόρφωση προς την οδηγία περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, ενώ περιλαμβάνεται και η δαπάνη για την προμήθεια συστήματος πυρασφάλειας στον Παιδικό Σταθμό της Άνοιξης.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

ΘΕΜΑ 1ο: 2η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2021, του Ν.Π.Δ.Δ ΚΟΙ.Π.Α.Π. «Η ΕΣΤΙΑ» Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 2ο: Υποβολή τριμηνιαίας έκθεσης εκτέλεσης του προϋπολογισμού Εσόδων – Δαπανών  έτους 2021  για το Α’ τρίμηνο.

ΘΕΜΑ 3ο: Ορισμός Υπεύθυνου Λογαριασμού έργου που χρηματοδοτείται από τον Προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων της ΣΑΕΠ 085/1.

Θέμα 4ο:  Λήψη απόφασης για αιτήσεις εγγραφών-  επανεγγραφών  νηπίων για την νέα σχολική  χρονιά 2021-2022, προθεσμία υποβολής,  τρόπος  υποβολής και καθορισμός δικαιολογητικών.

Θέμα 5ο: Λήψη απόφασης για καθορισμό των κριτηρίων μοριοδότησης   που θα ληφθούν υπόψη για την εξέταση των αιτήσεων εγγραφής νηπίων στους Σταθμούς για την σχολική  χρονιά 2021-2022

Θέμα 6ο: Λήψη απόφασης για συγκρότηση επιτροπής για την αξιολόγηση αιτήσεων εγγραφής νηπίων  για το σχολικό έτος 2021 – 2022.

Θέμα 7ο: Καθορισμός καταβολής μηνιαίας οικονομικής εισφοράς (τροφεία) για το σχολικό έτος 2021-2022 των φιλοξενούμενων νηπίων στα Παραρτήματα των Παιδικών και Βρεφονηπιακών  Σταθμών.

Θέμα 8ο: Εξειδίκευση Πίστωσης εγγεγραμμένης στον Κ.Α. 00.6142 ο.ε. 2021 με τίτλο «αμοιβές νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου»  και  έγκριση τεχνικής  μελέτης για την  απευθείας ανάθεση της υπηρεσίας για την έκδοση  μηχανογραφικών  μισθοδοτικών καταστάσεων και λοιπών υπηρεσιών του ΝΠ.

Θέμα 9ο: Εξειδίκευση Πίστωσης εγγεγραμμένης στον Κ.Α. 00.6142 ο.ε. 2021 με τίτλο «αμοιβές νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου»  για δαπάνη παροχής υπηρεσιών για   την  παρακολούθηση  και συντήρηση του προγράμματος των εφαρμογών  Οικονομικής Διαχείρισης- Γενικής Λογιστικής –Μητρώου Παγίων  και υπηρεσιών εκπαίδευσης  του ΝΠ. 

Θέμα 10ο : Έγκριση Πίστωσης εγγεγραμμένης στον Κ.Α. 00.6117.0004 με τίτλο «Αμοιβές Τεχνικού Ασφαλείας» και Κ.Α. 00.6117.0005 με τίτλο «Αμοιβές Ιατρού Εργασίας»  ο.ε. 2021 , έγκριση της τεχνικής περιγραφής και  μελέτης για την  ανάθεση της παροχής  υπηρεσιών  Ιατρού Εργασίας και Τεχνικού Ασφαλείας για τους εργαζόμενους  του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙ.Π.Α.Π. «Η ΕΣΤΙΑ» ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ.

Θέμα 11ο:  Έγκριση  Πίστωσης εγγεγραμμένης στον Κ.Α. 15.7311.0001 ο.ε. 2021 με τίτλο « Προμήθεια & Εγκατάσταση Ειδών Πυρασφάλειας» έγκριση της μελέτης και των τεχνικών προδιαγραφών για την  ανάθεση της ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΑΝΟΙΞΗΣ  του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙ.Π.Α.Π.  «Η ΕΣΤΙΑ»  ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ και συγκρότηση  της επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής της προμήθειας & εγκατάστασης.

Θέμα 12ο: Έγκριση Πίστωσης εγγεγραμμένης στον Κ.Α. 15.6276 ο.ε. 2021 με τίτλο «Δαπάνες εκκένωσης βόθρων»  και   Έγκριση των τεχνικών προδιαγραφών για   την    απευθείας  ανάθεση  της προμήθειας   υπηρεσίας  εκκενώσεων βόθρων των Παραρτημάτων του ΝΠ 2021- 2023.

Θέμα 13ο: Έγκριση Πίστωσης εγγεγραμμένης στον Κ.Α. 15.6274.0001 ο.ε. 2021 με τίτλο «Δαπάνες καθαρισμού μοκετών»  και έγκριση τεχνικών   προδιαγραφών για την ανάθεση της υπηρεσίας του καθαρισμού των μοκετών  των Παραρτημάτων των Παιδικών Σταθμών του ΝΠ.