logo


Ολοκληρώθηκε- ή, τουλάχιστον, έτσι ελπίζει η Διοίκηση του Δήμου Διονύσου, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης– η ανάθεση υπηρεσιών και προμηθειών για την αποκατάσταση των ζημιών από τη “Μήδεια”, ύψους 1,12 εκατομμυρίου ευρώ περίπου, που εγκρίθηκε χθες, Παρασκευή 14 Μαϊου σε κατεπείγουσα- λόγω της κατάστασης αυξημένης επικινδυνότητας του Δήμου- συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

 

Πιο συγκεκριμένα, το ποσόν του 1.121.000 ευρώ, σύμφωνα με το πρακτικό του αρμόδιου γνωμοδοτικού οργάνου, εγκρίθηκε να δοθεί σε συνολικά 17 εργολάβους για την αποκατάσταση ζημιών στο δίκτυο ύδρευσης και δημοτικού ηλεκτροφωτισμού, για την προμήθεια υλικών, εργαλείων και αναλώσιμων, και βέβαια και για την κοπή δένδρων, τομέας που παίρνει τη μερίδα του λέοντος με 12 εργολάβους και ποσό κοντά στις 950.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται πως προ ημερών εγκρίθηκαν άλλες 769.000 ευρώ για τον ίδιο σκοπό, ποσό που αθροιζόμενο με το 1,12 εκατομμύριο, αποτελεί το αντικείμενο της αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού τον περασμένο Φεβρουάριο, με στόχο την επούλωση των πληγών της πόλης από τη θεομηνία.

Η διαδικασία ανάθεσης που ακολουθήθηκε και σ’ αυτήν την περίπτωση ήταν αυτή που υπέδειξε ο Επίτροπος, δηλαδή συμβάσεις με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, λόγω εξαιρετικών περιστάσεων που δεν απορρέουν από ευθύνη της αναθέτουσας αρχής, εν προκειμένω του Δήμου. Σύμφωνα με παλιότερες δηλώσεις του κ. Καλαφατέλη, η διαδικασία αυτή- αντί για την προσφυγή στις απ’ ευθείας αναθέσεις- κρίθηκε ότι εξασφαλίζει τον έλεγχο και τη διαφάνεια.

Η διαδικασία, πάντως, που ακολουθήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση- για την οποία τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής ενημερώθηκαν λίγες ώρες νωρίτερα- προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Δ. Αλεξανδρή από την παράταξη “Εύπολις- Συνεργασία Δημοτών Διονύσου”, που ήταν και ο μοναδικός εκπρόσωπος από τις μειοψηφίες. Ο κ. Αλεξανδρής υπογράμμισε πως τελευταία στιγμή δεν υπήρχε κανένα χρονικό περιθώριο για ενημέρωση αναφορικά με το παραπάνω θέμα “με το οποίο μοιράζετε άλλο ένα εκατομμύριο” και αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας “για όλη αυτή τη μεθόδευση που ακολουθείτε”.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Οδού Διονύσου, ο Δήμαρχος επανέλαβε πως μέχρι στιγμής από το Υπουργείο Εσωτερικών έχουν δοθεί στο Δήμο Διονύσου μόλις 390.000 ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών από τη “Μήδεια”, εντούτοις διεκδικούνται άλλα 2,5 εκατομμύρια από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, που προορίζονται για αποκατάσταση καταστροφών.

Τέλος, ο νέος Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Κυκλικής Οικονομίας και Πολιτικής Προστασίας Μ. Κόκκαλης είναι από χθες Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής στη θέση του Γ. Τσουδερού, μετά από πρόταση του Προέδρου της και Δημάρχου που έγινε ομόφωνα δεκτή.