logo


Λίγες μόνον ώρες πριν να ανακοινωθούν τα ονόματα των νέων Αντιδημάρχων, ο Ν. Καρυστινός ανακοίνωσε στον τοίχο του στο facebook πως υπέβαλε στο Δήμαρχο Διονύσου Γ. Καλαφατέλη την παραίτησή του από το αξίωμα του Αντιδημάρχου Πολιτισμού- Αθλητισμού- Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής, το οποίο υπηρέτησε από το Σεπτέμβριο του 2019. Στην ανάρτησή του ο κ. Καρυστινός υπογραμμίζει πως αρνήθηκε την πρόταση να αναλάβει συγκεκριμένο έργο το προσεχές διάστημα και κάνει για λόγο για προσωπικές επιστολές που αντηλλάγησαν με το Δήμαρχο, στις οποίες διαπιστώθηκε διαφορετική προσέγγιση “τόσο στα τρέχοντα πολιτικά ζητήματα, όσο και στην πραγματική απόδοση της λαϊκής εντολής”, επισήμανση που ενδεχομένως “φωτογραφίζει” δυσαρέσκεια του τέως πλέον Αντιδημάρχου. Η αίσθηση αυτή άλλωστε ενισχύεται λίγο παρακάτω όταν ο κ. Καρυστινός διαβεβαιώνει “ότι η ακηδεμόνευτη φωνή μου θα ακούγεται ακόμη πιο δυνατά”.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης παραίτησης έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ : κ. Δήμαρχο Διονύσου

                                                                                                   Δροσιά, 8 Μαΐου 2021

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

Αξιότιμε κε Δήμαρχε!

Κατ΄αρχάς, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρότασή σας να αναλάβω κατ’ αποκλειστικότητα συγκεκριμένο αντικείμενο δράσης, μέσα στο πλαίσιο του πολιτικού σας σχεδιασμού για το προσεχές χρονικό διάστημα.

Δυστυχώς, όμως, από την μεταξύ μας συνομιλία και τις ανταλλαγείσες προσωπικές επιστολές επιβεβαιώθηκε ότι προσεγγίζουμε διαφορετικά τόσο τα τρέχοντα πολιτικά ζητήματα, όσο και την πραγματική απόδοση της λαϊκής εντολής, που έλαβε η παράταξή μας στις εκλογές του Μαΐου 2019.

Ως εκ τούτου σας υποβάλλω την παραίτησή μου από την θέση του Αντιδημάρχου Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής. Είμαι περήφανος διότι οι υπηρεσιακοί μου συνεργάτες και εγώ σας παραδίδουμε σήμερα σαφές και μετρήσιμο έργο, έχοντας αντιμετωπίσει – ιδίως κατά τους τελευταίους 15 μήνες – υπέρμετρα και πρωτόγνωρα προβλήματα -πανδημία covid19-, τα οποία κατορθώσαμε -κατά κανόνα μόνοι μας- να  επιλύσουμε επιτυχώς.

Παραμένω σταθερός στις προγραμματικές αρχές και αξίες της «Δύναμης Ευθύνης» και θα τιμήσω στο ακέραιο την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου από την θέση του δημοτικού συμβούλου. Από την θέση αυτή διαβεβαιώνω τους Διονυσιώτες ότι η ακηδεμόνευτη φωνή μου θα ακούγεται ακόμη πιο δυνατά.

Σας εύχομαι καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο σας.

Με εκτίμηση

Νίκος Καρυστινός