logo


Με ένα πίνακα αποδεκτών που αγγίζει τους 50, ο Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης προσκαλεί εκπροσώπους μιας σειράς φορέων να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Διονύσου, που θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα 26 Απριλίου στις 10 το πρωί.

Θέμα της συνεδρίασης ο σχεδιασμός και οι δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2021 (σ.σ. που, σημειωτέον, ξεκινά 4 ημέρες μετά από τη συνεδρίαση), καθώς και αντιμετώπιση σεισμών και εκκενώσεις περιοχών.

 

Τα επιμέρους θέματα που θα συζητηθούν αφορούν: στον έλεγχο της λειτουργίας του εξοπλισμού του Δήμου, στη συνεργασία με φορείς (Περιφέρεια, Δασαρχεία, ΔΕΚΟ) για τον καθαρισμό της πόλης στις περιοχές αρμοδιότητάς τους, στην απομάκρυνση της καύσιμης ύλης που άφησε πίσω της η “Μήδεια”, στην επαγρύπνηση με επάνδρωση των πυροφυλακίων και περιπολίες, στην πρόνοια για πιθανή αναγκαία οργανωμένη απομάκρυνση του πληθυσμού, στη διασφάλιση της απρόσκοπτης ροής πληροφοριών, στην πρόνοια για τα αδέσποτα ζώα, στην εξασφάλιση διαμονής πληγέντων, στην επικαιροποίηση του σχεδίου για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, στην ενίσχυση του έργου των Κλιμακίων Εθελοντών με πρόσληψη εποχικού προσωπικού αλλά και με προμήθεια σχετικού εξοπλισμού κ.λπ.

Ανάμεσα στους αποδέκτες της πρόσκλησης για τη συνεδρίαση της Δευτέρας είναι, πλην των αιρετών του Δήμου (Δήμαρχος, αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι παρατάξεων), εκπρόσωποι από τους Συνδέσμους Προστασίας της Πεντέλης και της Πάρνηθας, τις ΔΕΚΟ, την Περιφέρεια, την Τροχαία και την Αστυνομία, το στρατόπεδο της ΑΒΥΠ, το Δημοτικό Πολυϊατρείο, την Ένωσης Γονέων Διονύσου, το ΕΚΑΒ- συνολικά 48 φορείς και πρόσωπα.