logo


Με τηλεδιάσκεψη και με 14 θέματα θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Διονύσου την Τρίτη 20 Απριλίου στις 9 το πρωί.

Κυριαρχούν ανάμεσά τους οι συμβάσεις με εργολάβους της περιοχής, για την αποκατάσταση των ζημιών από το πέρασμα της “Μήδειας”, συνολικού προϋπολογισμού 1.089.986 ευρώ. Το μεγαλύτερο κόστος, σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ, αφορά στις κοπές και την αποκομιδή βιοαποδομήσιμων υλικών, δηλαδή καύσιμης ύλης. Το υπόλοιπο ποσόν θα διατεθεί για την αποκατάσταση ζημιών δημοτικού ηλεκτροφωτισμού (30.000€), την προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού (30.000€), την προμήθεια οικοδομικών υλικών (30.000€) και την αποκατάσταση ζημιών στο δίκτυο ύδρευσης (50.000€). Τα παραπάνω, σύμφωνα με την εισήγηση της Αντιδημάρχου Γ. Λακαφώση, προτείνεται να πραγματοποιηθούν με τη διαδικασία ανάθεσης χωρίς προηγούμενη διαπραγμάτευση. Πρόκειται, πιο συγκεκριμένα για τις δαπάνες που οδήγησαν στην αναμόρφωση του Προϋπολογισμού έτους 2021, με την εξοικονόμηση σχεδόν 2 εκατομμυρίων ευρώ ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές από τη “Μήδεια”, και τη σύναψη εκτελεστικών συμβάσεων, που θα εξειδικεύονται στην Οικονομική Επιτροπή. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως ειδικά στον τομέα της αποκομιδής της καύσιμης ύλης, τα στοιχεία που δίδονται στην εισήγηση είναι εντυπωσιακά: Σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα, από τις 21 Φεβρουαρίου μέχρι τις 15 Μαρτίου, με 3.200 δρομολόγια φορτηγών αυτοκινήτων, συνελέγησαν πάνω από 55.000 κ.µ. βιοαποδοµήσιµων υλικών, όταν όλο το έτος 2018 είχαν συλλεχθεί 57.098 κ.µ.!

Καταρτίζονται, επιπλέον, οι όροι της δημοπρασίας για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης δυο σχολείων της πόλης, των Γυμνασίων Άνοιξης και Δροσιάς. Το έργο, με συνολικό προϋπολογισμό 500.000 ευρώ είναι συγχρηματοδοτούμενο από την Περιφέρεια με επιλέξιμη δαπάνη τις 212.500 ευρώ.  Το υπόλοιπο ποσόν, που με την έκπτωση εκ μέρους του όποιου εργολάβου, αναμένεται να μειωθεί κατά πολύ, θα καταβληθεί από ίδιους πόρους του Δήμου. Με τις παρεμβάσεις που πρότεινε ο ενεργειακός επιθεωρητής, τα σχολεία θα αναβαθμιστούν κατά δυο ενεργειακές κατηγορίες- από Δ σε Β. Το έργο θα ανατεθεί μετά από ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό και η εκτέλεσή του θα διαρκέσει 9 μήνες.

Με χορηγία του Θ. Μαρτίνου, μέσω της κοινωφελούς εταιρείας Αιγέας, θα επισκευαστούν οι φθορές στο παλιό, ίσως 30ετίας, γήπεδο του τένις στο Κόκκινο Χωράφι, στη Δροσιά. Οι ανάγκες επισκευής του γηπέδου χρόνιζαν, έτσι ο Σύλλογος «Νίκη Δροσιάς» απευθύνθηκε στον κ. Μαρτίνο, που θα αναλάβει τις εργασίες, κόστους 5.526 ευρώ. Οι ορατές φθορές- ολισθηρότητα και ρωγμές στην επιφάνεια- αποτελούν κίνδυνο για τους μικρούς και τους μεγαλύτερους αθλητές, όπως άλλωστε διαπίστωσε και ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (ΕΦΟΑ), που επισκέφθηκε το χώρο, στο πλαίσιο της έγκρισης ένταξης του Συλλόγου στην Ομοσπονδία. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι, όπως δηλώνει στην Οδό Διονύσου ο Πρόεδρος της «Νίκης» Γ. Μπέτσης, ο Σύλλογος εντάχθηκε στην ΕΦΟΑ τον περασμένο Δεκέμβριο και περιμένει την έκδοση αγωνιστικών δελτίων για τους αθλητές της, ώστε να συμμετάσχουν σε αγωνιστικές διοργανώσεις. Το τένις, είναι το τρίτο άθλημα- μετά το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο- με το οποίο κατεβαίνει σε αγώνες η «Νίκη», ενώ εκκρεμούν τα αντίστοιχα δελτία για την ομάδα στίβου.

Τέλος, αμοιβές διεκδικούν οι δικηγόροι Γ. και Σ. Ζηκίδης που εκπροσώπησαν το Δήμο Διονύσου σε διάφορες υποθέσεις. Οι σχετικές δαπάνες, αν και είχαν εγκριθεί, εντούτοις εκ παραδρομής δεν είχε αναληφθεί η υποχρέωση πληρωμής τους, υπογραμμίζει στη γνωμοδότηση του ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Γ. Βασιλείου, με αποτέλεσμα οι δυο δικηγόροι να τις ζητήσουν δια της δικαστικής οδού.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

∆ΗΜΑΡΧΟΣ

ΘΕΜΑ 1ο: Λήψη Α.Ο.Ε επί διαταγής πληρωµής νοµικής αµοιβής.

∆/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 2ο: Παραλαβή υπηρεσιών επιστολικού ταχυδροµείου µε έκπτωση επί της συµβατικής αξίας τους και λύση της σύµβασης.

∆/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 3ο: Κατάρτιση των όρων δηµοπρασίας του έργου: «Eνεργειακή αναβάθµιση σχολικών κτιρίων ∆ήµου ∆ιονύσου».

ΤΜ. ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙ∆ΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 4ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την εταιρεία “RECYCOM” για ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 5ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ι∆ΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ για την για την ενίσχυση των Κοινωνικών ∆οµών του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 6ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ι∆ΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ για την για την ενίσχυση των Κοινωνικών ∆οµών του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 7ο: Αποδοχή δωρεάς από τη Μη- Aστική Κερδοσκοπική εταιρεία Πολιτιστικού & Κοινωφελούς Έργου Αιγέας 5.226 Ευρώ για την επισκευή του γηπέδου τένις στον χώρο των δηµοτικών εγκαταστάσεων ∆ροσιάς στην περιοχή “Κόκκινο Χωράφι”.

ΤΜ. ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 8ο: Λήψη απόφασης περί εγκρίσεως λογαριασµού εσόδων-εξόδων µηνός ∆ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020.

ΘΕΜΑ 9ο: Λήψη απόφασης περί εγκρίσεως λογαριασµού εσόδων-εξόδων µηνός ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021.

ΘΕΜΑ 10ο: Λήψη απόφασης περί εγκρίσεως λογαριασµού εσόδων-εξόδων µηνός ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021.

∆/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 11ο: Έγκριση Έκδοσης Χρηµατικών Ενταλµάτων Προπληρωµής για την Πληρωµή Τελών ∆ιέλευσης Απορριµµατοφόρων από την “Αττική Οδό”.

ΘΕΜΑ 12ο: Εξειδίκευση της ∆απάνης Αντιµετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και ∆ιαχείρισης των Συνεπειών κατόπιν της Κήρυξης του ∆ήµου ∆ιονύσου σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας από το Καιρικό Φαινόµενο «ΜΗ∆ΕΙΑ» (Α∆Α: ΡΡ4846ΜΤLB-0B3) και της παράτασης αυτής (Α∆Α: 6ΩΙ846ΜΤΛΒ-Υ2Θ & Α∆Α: ΩΓΧ746ΜΤΛΒ-ΝΗΧ).

ΘΕΜΑ 13ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΙΡΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ «ΜΗ∆ΕΙΑ» (15-16.2.2021) και ΣΧΕΤΙΚΗΣ ∆ΙΑ∆ΙΚΑΣΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ.

ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΘΕΜΑ 14ο: Λήψη Α.Ο.Ε αποδοχής διαταγών πληρωµής.