logo


Στον πολυετή προγραμματισμό προσλήψεων τακτικού προσωπικού, μέχρι το 2025, προχώρησε με απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Διονύσου σε πρόσφατη συνεδρίασή της, την Τρίτη 30 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την καταγραφή των ελλείψεων και των αιτημάτων που θα υποβληθούν, ο Δήμος Διονύσου έχει 67 κενά στις οργανικές θέσεις, όπως προβλέπονται από τον Οργανισμό Εσωτερικών Υπηρεσιών, ο οποίος μετράει κιόλας 10 χρόνια και η τροποποίησή του όλο και αναβάλλεται.

Από τα 67 αυτά κενά, 1 θέση είναι δικηγόρου για την ενίσχυση της Νομικής Υπηρεσίας (σ.σ. η οποία ως γνωστόν στελεχώνεται από έναν και μόνο δικηγόρο), 1 διοικητική θέση στα ΚΕΠ, 8 θέσεις δημοτικών αστυνόμων, 2 διοικητικές θέσεις στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, δυο διοικητικές θέσεις στο Γραφείο Εθελοντισμού, τρεις θέσεις κοινωνικών λειτουργών στο Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού, άλλες 10 διοικητικές θέσεις προβλέπονται για την ενίσχυση διαφόρων Υπηρεσιών του Δήμου (Γραφείο Εθελοντισμού και Διαφάνειας, Οικονομική Υπηρεσία, Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων κ.λπ.) και 4 θέσεις για χειριστές ηλεκτρονικών υπολογιστών. Τέλος, 34 είναι συνολικά οι θέσεις για εργάτες στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, μοιρασμένοι σε διάφορες ειδικότητες- δενδροκηπουροί και κηπουροί κήπων, οδηγοί, καθαριότητας, Δημοτικών Κοιμητηρίων, υδραυλικοί, ελαιοχρωματιστές, ηλεκτρολόγοι.

Ο προγραμματισμός της Δημοτικής Αρχής για την πλήρωση των παραπάνω οργανικών θέσεων- σ.σ. με 55 αιτήματα έναντι 67 κενών θέσεων- ξεκινάει με 17 αιτήματα για το 2022.

Πιο συγκεκριμένα, υποβάλλεται αίτημα για την κάλυψη της θέσης στα ΚΕΠ, δυο δημοτικών αστυνόμων, τεσσάρων διοικητικών θέσεων (στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, στο Ανθρώπινο Δυναμικό και στην Οικονομική Υπηρεσία), 1 τηλεφωνητή, 2 χειριστών ηλεκτρονικών υπολογιστών και 7 εργατών καθαριότητας διαφόρων ειδικοτήτων.

Ανάλογος είναι ο προγραμματισμός για την επόμενη χρονιά, μια που για το 2023 τα αιτήματα αφορούν σε δυο δημοτικούς αστυνόμους, μιας διοικητικής θέσης στο Γραφείο Εθελοντισμού, ενός κοινωνικού λειτουργού, δυο διοικητικών θέσεων στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, 8 εργατών καθαριότητας διαφόρων ειδικοτήτων και 2 χειριστών ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Για το 2024, τα αιτήματα κατεβαίνουν στα 12, με την κάλυψη ακόμη δυο θέσεων δημοτικών αστυνόμων, ενός ακόμη κοινωνικού λειτουργού, δυο διοικητικών στελεχών και 7 εργατών καθαριότητας.

Ο προγραμματισμός ολοκληρώνεται το 2025, με την υποβολή 11 αιτημάτων για την κάλυψη μιας θέσης δημοτικού αστυνόμου, ακόμη ενός κοινωνικού λειτουργού, δυο διοικητικών και 7 εργατών καθαριότητας.

Η Δημοτική Αρχή, πάντως, δεν τρέφει μεγάλες προσδοκίες: Στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την περασμένη Τρίτη 6 Απριλίου, με αφορμή την ταυτόχρονη μετάταξη δυο διοικητικών υπαλλήλων, και σε σχετική ερώτηση της Οδού Διονύσου για την απομείωση του προσωπικού του Δήμου, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Γ. Τσουδερός υπογράμμισε πως σε παλαιότερα αιτήματα του Δήμου για την πλήρωση 44 και 41 θέσεων αντιστοίχως, είχε εγκριθεί η πρόσληψη συνολικά 4 δικηγόρων και δυο μηχανικών, που όμως ο Δήμος ακόμη δεν τους έχει δει.