logo


Μείζον πρόβλημα έχει εμφανιστεί στον προαύλιο χώρο του Λυκείου Δροσιάς, που στεγάζεται στο μισθωμένο κτήριο του Ζαννείου Ορφανοτροφείου, μια που το έδαφος παρά τις εκτεταμένες επισκευές που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο φθινόπωρο, παρουσίασε σημαντική καθίζηση, έως και μισού μέτρου, στο σημείο όπου βρίσκονται οι μπασκέτες, και μάλιστα χωρίς να έχουν μεσολαβήσει δυνατές βροχές. Το προαύλιο χρησιμοποιείται και σήμερα, που τα σχολεία είναι κλειστά, από παιδιά που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το χώρο για παιχνίδι, κυρίως τα Σαββατοκύριακα, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για ατυχήματα.

Τα παραπάνω μετέφερε στη Σχολική Επιτροπή Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης, στην πρόσφατη συνεδρίασή της την Παρασκευή 26 Μαρτίου ο Διευθυντής του σχολείου Δ. Τσαλούχος, προσθέτοντας πως για το θέμα υπάρχει πυκνή αλληλογραφία με τις Υπηρεσίες του Δήμου. Γυμναστής ο ίδιος, και αυτοδιοικητικός, υπογράμμισε πως όσο και να τον λυπεί το γεγονός, εντούτοις θεωρεί αναγκαίο τον παροπλισμό των μπασκετών, και πρότεινε να αφαιρεθούν άμεσα τουλάχιστον τα στεφάνια, ώστε να  αποτρέπεται η χρήση τους. Σύμφωνα με τον κ. Τσαλούχο, οι μηχανικοί με τους οποίους μίλησε συμφωνούν ότι για να τελεσφορήσει όποια παρέμβαση, πρέπει να αποστραγγισθούν τα υπόγεια νερά, μια που στην περιοχή υπάρχουν πολλά ρέματα, αλλά και να καθιζάνει στο τελικό του ύψος το προαύλιο. Προσέθεσε μάλιστα πως αν συμβεί κάποιο ατύχημα στο χώρο, πιθανόν και από πτώση των μπασκετών λόγω της καθίζησης, τότε υπόλογοι για παράλειψη οφειλόμενων ενεργειών είναι και ο Διευθυντής του σχολείου και η Σχολική Επιτροπή και εν τέλει και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Διονύσου στις αρχές της σχολικής χρονιάς πραγματοποίησε έλεγχο για τη στατικότητα των μπασκετών σε όλα τα σχολεία της πόλης και οι μόνες που τότε βρέθηκαν προβληματικές και απομακρύνθηκαν, ήταν αυτές του Γυμνασίου- Λυκείου Αγ. Στεφάνου, όπως ενημέρωσε σχετικά η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Τ. Κώνστα.

«Σοβαρό έργο, πολύ μεγάλης έκτασης», χαρακτήρισε την όποια παρέμβαση στο προαύλιο του Λυκείου Δροσιάς ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Στ. Κριεμάδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Οδού Διονύσου στη σημερινή (30/3) συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Ο ίδιος τόνισε πως θα πρόκειται όχι για μια απλή παρέμβαση όπως αυτή του φθινοπώρου, αλλά για εργασίες που θα απαιτήσουν το ξήλωμα του μισού τουλάχιστον προαύλιου, ώστε να φθάσουν στη ρίζα του προβλήματος, γι’ αυτό και προγραμματίζονται για την περίοδο των θερινών διακοπών, που τα σχολεία είναι κλειστά. Το έργο εντάσσεται στη μεγάλη εργολαβία των 3 εκατομμυρίων ευρώ, για την οποία ακόμη εκκρεμεί η ανάδειξη οριστικού αναδόχου, άρα και η υπογραφή της σχετικής σύμβασης, ενώ εκτιμάται πως για την εγκατάσταση του εργολάβου θα χρειαστούν ακόμη τουλάχιστον δυο μήνες. Μέχρι τότε, υπογράμμισε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης, ο χώρος θα περιφραχθεί για την ασφάλεια των παιδιών.